Акад. Петрунов: Единственото спасение срещу COVID - имунизация всяка година

Стихването не значи, че ще излезем от тази пандемия толкова лесно
26 яну 2022 08:30, Елка Василева
276
Акад. Петрунов: Единственото спасение срещу COVID - имунизация всяка година
Снимка: архив, БГНЕС

"Подобно на грипа ще се правят имунизации всяка година, на базата на циркулиращите варианти, което е единственото спасение. Годишната ваксина е решението. Трите елемента - ваксини, лекарства и спазване на противоепидемичните мерки, което ние го забравяме, е единственото спасение до превръщането на вируса в обикновено инфекциозно респираторно сезонно заболяване. Имунизацията води до намаляване на риска на мутация на вируса". Това заяви имунологът акад. Богдан Петрунов пред БНТ.

Още по темата

По думите му развитието на тази вълна не е завършило, вървим към постепенно стихване, но това не значи, че ще излезем от тази пандемия толкова лесно.

Акад. Богдан Петрунов отбеляза, че е необходимо да се научим да живеем с коронавируса.

Според него, за да бъде подтиснат вирусът, трябва да е налице колективен имунитет, не по-малко от 80 процента от човечеството.

"Ще прилагаме и лекарствата, които ще лекуват, но няма да профилактират. Лекарствата за коронавирус са ефективни в първите дни - от 5-и до 7-и ден от заразяването, едва ли ще могат да се приемат свободно от хората в домашни условия. Проблем е голямата изменчивост на вируса, смятахме, че Омикрон е последният, но са изолирани нови варианти", допълни акад. Богдан Петрунов.

По думите му 15 процента от хората са с дефект на имунната система и не могат да реагират на ваксините, затова се разболяват, като това е добре известно в медицината.

"Ваксината не може да бъде 100 процента ефективна, тя е 90 до 95% ефективна. Хората със странични заболявания също са с отслабена имунна система. Приемането на витамините C и D несъмнено повлиява положително срещу ковид", каза още акад. Богдан Петрунов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
0
 
! Отговори
Нормалния преди 2 години
Академика да се боцка по дупенцето, ако иска всеки ден даже, това е негово лично право. Не разбирам, защо г-жа *** е решила да занимава хората с тази видимо *** и насочваща статия към облагите на страната! Не само тя обаче много са такива, важно е психоза да има и само за ваксинации и за умрели да се говори! Само че вече и простия човек знае, че и ваксинираните са по болниците да не кажа и по често от неваксинираните!Да беше ваксина ама истинска, която да предпазва да, но от нея полза няма!
226
1
 
4
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
Спиране на тази медия и всички НПО вън от България те са Антибългарски
225
0
 
3
 
! Отговори
Щом преди 2 години
извадиха и това деде от нафталина, значи "резервната скамейка" се е свършила. От седмица няма баба Радка, гломбТромб и математическата гилдия се покри. Явно търсят "свежа" кръв за пропагандната машина. Даси свежестта - мирише на нафталин! Май Дянков е бил прав за старчетата? Развяват си "авторитетите" и титлите, вместо да измислят лекарство и протокол за лечение.
224
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно ваксините не са "спасението" (каквото и да значи това) срещу ковид. Дават по-малък имунитет отколкото заразяване (според CDC) и по-важното, дори и 100% ваксинирани не значи колективен имунитет. Който иска и смята, че има нужда, разбира се, нека се ваксинира редовно. Но ваксините не повлияват на болестта като цяло. А има и много ефикасни лекарства, които медиите отричат, но изследванията защитават като ивермектин. В България за жалост никой не ги изписва. За това и смъртността ни е висок
223
0
 
3
 
! Отговори
явертъ преди 2 години
Още по-тъжното е, че този "професор" очевидно си вярва на лъжите.
222
0
 
7
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Кой им дава пари на тези хора да говорят неистини?Всички виждаме,че хора с 2 дози се заразяват и умират хора и с 3 дози.А за мутацията на вируса и на децата има става ясно,че това е заради ваксините.Такива приказки може и да минават пред потомците на затворниците в Австралия,но тука НЕ!
221
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксини са ваксината срещу едра шарка, хепатит и подобни, които се поставят до 1-2 пъти в живота. Нещо, което изисква бодене по два пъти годишно и то за болест със характеристики на сезонния грип е всичко друго, но не и ваксина.
220
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петрунов да се ваксинира всеки ден ако иска, кой го интересува. Най-сигурния начин да си съсипеш имунната система е да се ваксинираш редовно. Всеки лекар знае, че ваксините са нож с две остриета от край време. Затова има и толкова антиваксъри, или с други думи хора които осъзнават това.
219
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сътрудник на репресивните тайни служби е и акад. Богдан Петрунов. Той е бил осведомител Николов на Шесто управление на ДС от 1971 г. и секретен сътрудник Диагностика на ПГУ от 1988 г.
218
1
 
5
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 2 години
Академик Петрунов трябва да мисли за кални бани за да свиква с пръста , COVID е за младите те да го мислят .
217
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На умряло куче нож не се вади!Дрънкай си колко и каквото щеш,ваксинирай се пак толкова пъти, нормал..Мите остави на спокойствие да работят,че животът им не е много лек!Боди се и си стой у дома,да не те мислим как ще го караш,че виж Кунчев!
216
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А... Геният, дето сутринта говори за 15% дефектни хора, дето генетично не им влияела ваксината и затова се разболявали и умирали? Дето на тая цифра обяви, че все пак ваксината е 90-95% ефективна, след като с махане на тия 15% остават 85? Дето говори за 95% ефективност при от производителя казано, че без бустер е около 30% макс, а с него се вдига на 60-70%? Дето не знае, че Израел обяви, че и 4 дози не помагат? Защо да вярваме на такъв "експерт"?
215
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе този заради дименция или заради пари е забравил, че в основата на "спасението" срещу всяко заболяване е здравият човек??? И не! Няма да се бода нито на 1 година, нито на 6 месеца, нито на 3 за настинката наречена ковид! Ае у лево!
214
0
 
15
 
! Отговори
Марчето преди 2 години
До Гледам гоИ аз го гледам. Същия подобен рептил искаше да ме изпрати да чукам камъни в Бойчиновци,защото съм си празнувала рождения ден с музиката на ПЪРПЪЛ.Дали ще се осъзнае овчия народ??? Всичко е мноооооооооого мангизи!
213
0
 
14
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Петрунов, ти си последния от който чакам спасение. Подобно на грипа, нито съм си слагал нито ще си сложа, нито за стария грип нито за новия.
212
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дядка явно е на комисионна за противогрипни ваксини дето ги сменят всяка година.
211
0
 
22
 
! Отговори
DD преди 2 години
Понеже не сме сигурни този мухъл дал исе е набол, предлагам тези които сме се отказали да вземем нашите полагаеми дози и да му ги ударим на него, .За да е по сигурен ефекта в 3 дни , пръва, втора, бустер мустер ,бустер на бустера, и може още 2,3 мари за да е сигурен ефекта Щом казва академикот че 95 % ние да го дарим с 3 вида по 3 инджекции та той да пребъде с 110 %.
210
1
 
20
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 2 години
Дядото вярва ли си в това , което приказва ?! Бас ловя , че до сега не е набоден с нито една ваксина , щом е доживял до тая дядовска възраст ! А иначе е прав , че от таз пандемия няма да излезем скоро , аз бих добавил - и лесно ... Щото стртезите на пЛандемията ,които от години се пробваха да преодолеят мъката и носталгията по робовладелския строй , с нов такъв строй , достигнаха до накакви успехи и затова много трудно ще се разделят с това си завоевание доброволно ...
209
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До петнадесет процента от хората били с дефектна имунна система. А кой поддържа тези хора живи? Съвременната медицина, разбира се, не могат да излекуват тези хора и цял живот ги поддържат на лекарства. Но тези хора не са излекувани, те едвам си държат главите над повърхността на световния океан на микросвета - вируси и бактерии. И най-малкото вълнение ще ги потопи. Страхотна наука е медицината, няма що.
208
1
 
15
 
! Отговори
555 преди 2 години
Някой така умело е подредил картите за игра преди раздаване, че след известно време ще останете изумени от неочакваните резултати, защото фактите безцеремонно оборват вярата в това което искате да вярвате. Най-лошото е , че те(фактите) смазват енергията ви , която ви е водила към вашето убеждение ,че всичко което е казано е истина. Лицемерие владее света. Бог да ви пази!