В САЩ спряха лекарства срещу COVID, не действат срещу Омикрон

Те са лабораторно произведени антитела, блокиращи вируса
26 яну 2022 11:29, Елка Василева
68
В САЩ спряха лекарства срещу COVID, не действат срещу Омикрон
Снимка: архив, БГНЕС

Администрацията по храните и лекарствата в САЩ заяви, че отменя спешното разрешение за двете лекарства с антитела на Regeneron и Eli Lilly ,които са закупени от федералното правителство и бяха използвани при лечението на милиони хора с COVID-19.

Лекарствата са лабораторно произведени  антитела, които блокират вируса. Предназначени са да предотвратят тежко заболяване и смърт, като доставят концентрирани дози  антитела в началото на инфекцията.

През 2020 година президентът Доналд Тръмп получи комбинация от антитела на Regeneron, след като беше с положителен тест за COVID-19 и се възстанови бързо.

Сега обаче според американския регулатор двете лекарства - на Regeneron и Eli Lilly, не работят срещу варианта Омикрон, за който се приема, че е отговорен за 99% от инфекциите в САЩ. Затова употребата им трябва да бъде спряна, предаде БНР .

Това се случва  дни след като Администрацията по храните и лекарствата (FDA) разреши  употребата на ремдесивир - първото лекарство, одобрено за COVID-19, за лечение на повече категории пациенти.

 Регулаторът взе решението си въз основа на проучване,  проведено с 560 пациенти, което показва почти 90% намаление на постъпването в болница, когато ремдесивир се прилага в рамките на седем дни от симптомите. Проучването е направено преди Омикрон, но се очаква  ремдесивир да запази ефективността си и спрямо последния вариант.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: САЩлекарстваОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манипулация!
62
2
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
2019 - 4; 2020 - 4; 2021 - 2236деца с Миокардити в САЩ след ваксинация
61
2
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
И ваксината действа в САЩ, но с обратен ефект :убива здрави хора, ранява децаМиокардити при деца във възрастова група от 12-20г в САЩ:2019:42020:42021:2236В България ще кажат, че няма причинно-следствена връзка
60
3
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
62 В голяма грешка си. Това не е изпробвана ваксина(съставките й се пазят в дълбока тайна от фармацевтичната мафия) , а експериментална течност в 3та фаза на изпитване, т. Е тестват я върху нас. Изгледай една кръвна картина на ваксиниран и как тя се променя, веднага след ваксинация
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не говорим за конденз, а за газообразни вещества
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 46 Аз пък съм от 30 години в авиацията. И това, което обясняваш са глупости. Няма конденз, който да остава толкова много време след преминаването на самолета.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57Вземи и се информирай от чуждестранни независими източници, прогледни най-накрая. Бил Гейтс и компания ни говорят да се стягаме, че идва още по-смъртоносна пандемия, но реално, просто ще прикрият резултата от първата пандемия с отровните им вакс-убийци
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ама г-н старшина, ама колата е дизелова. Не може да запали, защото й слагаме бензин. Каква е логиката да се опитваме?""Абе не умувай много, бе редник!! Нищо не разбираш. Малко й е бензина, затова не пали. Сипи още бензин! Моята логика е по-голяма от твоята логика"
55
3
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Нормалните следи от самолетите нямат нищо общо от тези с отровните токсични газове витаещи в небето с часове, в размер доста по-широк. А събраните малки частици от полепналата прах по земната повърхност в тъмен цвят се захващат като магнит при опит с монета. При взаимодействие на тези отрови с честотни антени се получава силна радиация. РАДИАЦИЯТА ВОДИ ДО ВСИЧКИ СИМПТОМИ НА КОВИД
54
2
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
А във ваксинирана Франция и Испания виждаме колко добре се,, доказа"ваксината, но нищо, продължавайте с бустерите, все някой ден, но не сега, може и да станат по-добри. Толкова е вероятно, почти като да ни се падне 6ца от тотото, имало научни доказателства, базиращи се на нищото
53
2
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Аз съм на 60 години, служил съм в авиацията. Следите остават само в твоя сбъркан мозък. От дете "следите" на самолетите си остават все същите. *** някой да ти обясни неща, които дори и децата разбират. Във всяка точка, по всяко време можеш да разбереш какви самолети минават. Как може да сте толкова щурнали, за да вярвате, че пълнят самолети с разни "пневмонити" за да пръскат.
52
2
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Кой те е лъгал за Чернобил, бе Дечко? Сигурно си на 15 години. Още същата вечер на 26 април знаехме от Свободна Европа и ВВС какво се е случило. Раззбира се имаше такива, които да вярват на руската пропаганда. Но до средата на май всички знаеха, дори и "другарите" Сравнението ти е нелепо отвсякъде.
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В медицината превенцията е била винаги по-надеждно средство, отколкото лечението. Особено на болести с непредвидим изход.
50
3
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Новите щамове са прикрити и имат пряка връзка с контролираното умишлено тровене на въздуха и околната среда със силно токсични вещества по въздух, пускани от военни самолети, което от своя страна води и до много пол. тестове заразени. Веднъж ни тровят по въздух, за да принудят хората да се ваксинират/бустерират, с което ни тровят и вътрешно, а количеството доза се натрупва в организма и естествено води до смърт и инвалидност
49
2
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Те и ваксините не действат ама никой не ги спира.
48
3
 
5
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До "Do 37" (#40) - Да, болниците наистина лъжат за починалите "от ковид". Ако досега не си го разбрал, явно си безнадежден случай. И тъй като очевидно нямаш акъл за 5 стотинки, ще учиш уроците в живота си по трудния начин. Да си знаеш.
47
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЕДИНСТВЕНИТЕ РАБОТЕЩИ ВЕЧНИ ЛЕКАРСТВА СА ТЕЗИ НЕСЪЗДАДЕНИ ОТ ЧОВЕКА!!! ПРОПОЛИС, ЦИТРОСЕПТ, ЛУК И ЧЕСЪН
46
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТЕЗИ КОИТО ПУСКАТ НОВИТЕ ЩАМОВЕ , ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ КОЙ ЩАМ ДА ПУСНАТ ТОЧНО
45
2
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Никъде по света няма доказан изолиран ковид, вкл.и тестовете
44
2
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Ваксините и бустерите предизвикват Ковид. Няма как нещо дето те убива, ранява и инвалидизира да ти помага да оздравееш. С грижа за Вашето здраве, ви принуждаваме да се ваксинирате с отрова за да оздравеете. Колко време ни лъгаха за Чернобил и след колко истината излезе наяве???? И сега е същото. А отровните вещества, които военни самолети разпръскват в небето и следите, които оставят с часове ?????