Акад. Митев: Трябва да откажем заявката от Molnupiravir

Той препоръча да се приема профилактично бромхексин заради COVID
28 яну 2022 09:40, Анисия Иванова
33

"В началото се считаше, че лекарството на Merck има 50% ефективност при лечение на коронавирус. После се оказа, че тя е 30%. А на произведеното по-късно лекарство на Pfizer - с 89% ефективност. То е одобрено и от Европейската агенция по лекарствата, за разлика от препарата на Merck", обясни биохимикът акад. Ваньо Митев в студиото на "България сутрин".

Все повече учени разработват лекарства срещу Ковид-19. Европейската агенция по лекарства е одобрила това на Pfizer. Нашата страна, както и много други, е поръчала от медикамента Molnupiravir на компанията Merck. Някои държави отказват вече поръчките.

Академик Митев уточни, че вече има дебати дали въобще Molnupiravir трябва да се прилага като лечение, защото има много странични ефекти.

"Има опасения, че той е мутагенен - причинява мутации в ДНК на вируса, но може да предизвика и такива в гостоприемника, включително и рак. Много американски учени казаха, че това е най-големият гаф на Агенцията за лекарства и храните в САЩ, която го одобри", заяви акад. Митев пред Bulgaria ON AIR.

Заради тези опасения Франция е отказала поръчката от 50 000 хапчета. България също е поръчала Molnupiravir. Все още нямаме направена заявка за лекарството на Pfizer.

Още по темата
"Трябва да последваме примера на Франция и да откажем нашата заявка. От двете хапчета, съобразно механизма на действие, на Pfizer е много по-безопасно. При положение, че намалява с 90% хоспитализациите, а другото с 30%, не може дори да се говори за избор", категоричен е биохимикът.

Той препоръчва инхалаторно лечение с бромхексин в началото на заболяването.

"Когато някой заболее и започне комбинирано лечение и с колхицин - това работи безупречно. Бромхексинът ще попречи на вируса да проникне в клетката, а колхицинът ще предотврати евентуални усложнения", обясни акад. Митев.

Той препоръча бромхексин под формата на хапче да се приема профилактично 3 пъти на ден по едно.

"За децата има амброксол, който е във вид на сироп. И възрастните могат да си правят профилактика с него. Той е ефективен. Ако се разболеят децата, трябва да им се дава. Моите внуци го взимат", подчерта експертът.

И уточни, че в България все още няма ампули амброксол, които са по-ефективни. При посочените от акад. Митев комбинации от лечение, нито един от пациентите не е взимал антибиотик.

Той препоръча профилактично прием на биокверцетин, който се съдържа в големи количества в зеления и в черния чай.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 25 Анонимен Наистина, някои публикувани научни изследвания установяват,че в черния пипер има едно вещество - пиперин, което има определен ефект против ковид.. . . . . . . . . . А ти си този, който може да поправя академика, защото си такъв на квадрат!
29
4
 
0
 
! Отговори
хм преди 3 месеца
Преди 4-5 месеца, антиваксърите много се радваха на Molnupiravir-а, защото щял да направи ваксините излишни. Тогава бях писал, че това лекарство е 100 пъти по-опасно от ваксините и ме анатемосаха. Още преди няколко години е било замислено и е имало големи опасения, че наред с вируса, може да прецака и здравите клетки, ама кой да прочете. Самото лекарство действа, като внася грешка при копиране на вируса, така, че да спре да се възпроизвежда. Само, че грешка може да се внесе и при здравите клеитк
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спокойно и за ваксините след някоя друга година като мине истерията ще започнат да излизат стаии, че увеличава шансовете от рак на това и онова защото тя също е мутаген. Но за сега си бийте. Това е най-лесния IQ тест на планетата. Би ли си ваксина срещу КОВИД в периода 2021-2023, ако отговора е да, вероятно си лековерен, наивен и пpocтоват.
27
1
 
12
 
! Отговори
До 18 преди 3 месеца
Ако не знаеш, човекът биологично е бозайник и като такъв е също като животните. Интелектуално има разлика, при някои, основно ваксъри, е минимална. Второ, в Япония се пребориха с фармамафията и го прилагат от половин година и резултатите са изключително добри. За това обаче в бг и западна(ла) Европа не се говори. Засега ви стига. С ваксъри не се спори с аргументи, там култа е железен. Тези, които ви пишат опорките, са също толкова продажни кухари, колкото и тролчетата им.
26
2
 
12
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! преди 3 месеца
Прочетох преди време следното нещо: АКО ХОРАТА ОБРЪЩАХА НА БОГА ТОЛКОВА ВНИМАНИЕ, КОЛКОТО ОБВЪЩАТ НА ВИРУСА... Мисля, че беше от материал на Е. Х. (пиша само символите,. нямам за цел да "рекламирам", но според мен е редно да го спомена).
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наистина, някои публикувани научни изследвания установяват,че в черния пипер има едно вещество - пиперин, което има определен ефект против ковид. Също,има много научни съобщения ,че бромхексинът е полезен в случая. Академикът с право сочи лекарството на Пфайзер като много перспективно и ефективно , дано по-скоро започнат масово да го проивеждат
24
4
 
16
 
! Отговори
вЕрвам в нЕуката преди 3 месеца
"ВЯРВАЙТЕ В НАУКАТА" - тази ГЛУПОСТ ни я набиват яко в главите от началото на епидемията. Инак този медикамент няма да е най-голямата издънка на науката и фармаиндустрията. Има десетки брутални примери, носновно от САЩ.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"В най бедната страна в ЕС преобладаващата част от населението са професори, академици, геоанализатори и.т.н. Как пък не прочетох нещо от по обикновени хора мед. сестри, инженери или техници продавачки! Заключението е че професорите и академиците са най бедната социална прослойка на общество! Боже, слез долу и си вземи вересиите обратно! Но явно е, че народа така иска и статкв ....абе, има си и доста хора като тебе, които пък въобще не са по темата, а са влезли просто да избият някой комплекс
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все повече учени откриват парацетамола и витамин С
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В най бедната страна в ЕС преобладаващата част от населението са професори, академици, геоанализатори и.т.н. Как пък не прочетох нещо от по обикновени хора мед. сестри, инженери или техници продавачки! Заключението е че професорите и академиците са най бедната социална прослойка на общество! Боже, слез долу и си вземи вересиите обратно! Но явно е, че народа така иска и статкв
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За профилактика на ковид може да се прилага комбинирано лечение - греяна ракийка с чер пипер, салатки с люти чушки и чесън, пържоли с люта горчица и пак малко ракийка за аператив, хи хи хи. Наистина е установено, че помагат
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Баси мошениците сте ейййй.
18
12
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 3 месеца
Ивермектин се дава на животни за вътрешни пaразити, например краста и то само в краен случай... Ама от хора, които пият дезинфектанти кво да се очаква...
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Леле, добре че тоя неадекватник не ни е дядо... Какъв профилактичен бромхексин, бе бате, той е лекарство, което втечнява секрета в дробовете и улеснява отхрачването... Освен при инфекции, се пие от пушачи за очестване на дробовете ... Не знам откъде ги намирате все едни дементни сенили.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отказвайте ги всички, не само тези.
15
7
 
9
 
! Отговори
До бг лекари,лабо... преди 3 месеца
Лабораторни специалисти и каквито е нужно още - изследвайте и ивермектина и неговата ефикасност срещу ковид вируса и обявете и обяснете публично резултатите. Сравнете ги и с тези за новия бъркоч на пфайзер. Продължението - като видим резултатите
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България се пият предимно долнокачествени антибиотици. Такива изписват лекарите защото са по-евтини. Преди два месеца заради ковид един от семейството се наложи да пие антибиотик. В аптеката ми казаха, че струва 16 лева. Казах на фармацевтката да ми даде най-скъпия еквивалент. Беше 40 лева. Него взех. У нас всеки лекар, доцент, професор и академик има вземане-даване с фармаиндустрията и затова препоръките са различни, продуктово позициониране, търговия за милиарди.
13
10
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ОСНОВНАТА СМЪРТНОСТ ПРИ КОВИД В БЪЛГАРИЯ Е ОТ УПОТРЕБАТА НА АНТИБИОТИК! И В МОМЕНТА 90% ОТ ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ИЗПИСВАТ АНТИБИОТИК ПРИ ГРИП КАКЪВТО Е КОВИД!
12
2
 
26
 
! Отговори
9 преди 3 месеца
Компетентно мнение..... ДНК на на вируса .... Ковид 19 е рнк вирус. От там ми стана ясно колко академично гледаме на Тея проценти. Аз искам Тея всичките експерти да си покажат банковата сметка от къде кога и колко пари са взели за лобиране
11
4
 
13
 
! Отговори
Най накрая;))) преди 3 месеца
Най- накрая, един от титулажите да каже нещо смислено, а именно бромхексина. Всъщност, другите лекарства, не ви требет, пийте си бромхексин профилактично и нема да има усложняващо развитие на подобни вирусни заболявания. Аз дори само по едно бромхексинче вечер си пийвам и на сутринта немам проблеми.