Австралия регистрира рекорд по смъртност за денонощие

Близо 100 души са починали
28 яну 2022 09:24, Петя Славова
122
Австралия регистрира рекорд по смъртност за денонощие
Снимка: БГНЕС

Близо 100 души са починалите от коронавирус в Австралия за денонощие. Страната така регистрира най-смъртоносния си ден от COVID пандемията, предава БНР. Няколко от големите щати обаче обявиха, че очакват приемът в болници да намалее на фона на надежди, че коронавирусната вълна ще започне да затихва, предаде Ройтерс.

Още по темата
Подхранвани от бързо разпространяващия се вариант Омикрон, инфекциите рязко се увеличиха през последните четири седмици, когато бяха регистрирани близо 2 млн. случая. Дотогава Австралия установи от началото на пандемията преди около 2 години едва 400 000 случаи на COVID-19.

"Като цял ситуацията е стабилна и се очаква допълнителен спад на приема в болници", заяви главният здравен инспектор на Куинсланд Джон Джерард. Новоприетите в болници в щата намаляха за трети пореден ден до 818.

В късния следобед днес Австралия регистрира 98 починали. Малко над 40 000 са новозаразените – най-нисък брой за близо месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да се ваксинират ....уф, те пък верно са ваксинирани над 80%. Ами да се локдаунат ... уф, те пък верно са заключени от години... идеите ми се изчерпаха.
4
3
 
34
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Веднага по още един бустер и още един и още един. Да станат като игленика Кунчо :))))))))))))))))))))))))))))
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече се ваксинират, толкова по-голяма смъртност има! Вече ВСИЧКИ го разбират това с изключение на тези, които взимат пари от с0роската клика.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поставени дози - 48,7 млн.Напълно ваксинирани - 20,1 млн.% напълно ваксинирано население - 78,4%
1
2
 
42
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Сега да не обвинят Новак Джокович ?!