Германия обяви - вариантът Омикрон е под контрол

Отчитат се рекордните равнища на разпространение на коронавируса
28 яну 2022 15:18, Елка Василева
36
Германия обяви - вариантът Омикрон е под контрол
Снимка: архив, БГНЕС

Силното разпространение на коронавируса в Германия, подхранвано от варианта Омикрон, остава "под контрол" въпреки регистрираните рекордни равнища на заразените, заяви днес здравното министерство, цитирано от Асошиейтед прес.

Страната отчете вчера над 200 000 случая на коронавирус за денонощие за първи път от началото на пандемията. Днес беше достигнато ново рекордно ниво от 1073 случая на 100 000 души за седмица.

Тези данни не попречиха на министъра на здравеопазването Карл Лаутербах да заяви, че властите "държат вълната от Омикрон в Германия напълно под контрол в момента".

Той каза пред репортери в Берлин, че равнището на заразяванията сред възрастните хора, много от които все още са неваксинирани, е доста по-ниско от средното.

По думите му засега значителното разпространение на Омикрон е малко под прогнозираното. Очаква се броят на новите случаи да достигне 400 000 на ден, след което да намалее, вероятно в средата на февруари. Спадът може да настъпи по-късно същия месец заради мутация на Омикрон, заяви Лаутербах.

Правителството може да смекчи наложените ограничения, "когато вълната бъде овладяна", а това е "доста реалистична перспектива", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Раздавате на всички ваксинирани германци жълти значки с много лъчи,за да ги контролирате,защото на ...вируса му дреме за вашите "ваксини".
30
1
 
2
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Той каза пред репортери в Берлин, че равнището на заразяванията сред възрастните хора, много от които все още са неваксинирани, е доста по-ниско от средното.''Т. е. при нормалните хора заразяването е по-ниско отколкото при набодените, което е съвсем резонно!
29
3
 
4
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 2 години
В Швеция имаме днес 55 000 нови случая . Никой не твърди поне от година тук, че стаден имунитет изобщо е възможно да съществува при короната. Маски носим в автобуси ,влакове, в болниците и поликлиники. Ограничения за брой посетители в магазини, ресторанти , фитнес....за по -големи събирания се иска ваксинационен сертификат. Ваксинирати са 87% от хората над 11 год. Не разбирам защо постоянно давате Швеция за пример за анархия и липса на мерки.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе , да. Винаги ваксърите имат познати, умрели без ваксини и никой, умрял с ваксина. Както и познат , който лежал в болница , пълна с неваксинирани.....Ти вярваш ли си?
27
3
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
Не престанахте с зомбаджийските глупости. Швеция е отворена и без маски, локдауни още от началото на пландемията и преди ваксините. И си имат стаден имунитет. Колко са се ваксинирали по-късно си е тяхна работа но никой не ги е принуждавал, вероятно за да могат да пътуват. Ваксините нямат нищо общо със стадния имунитет. Доказано! Дания и Финландия решиха, да се спрират респираторен вируси чрез мерки, затуй чак сега отварят. Впрочем те отваряха и затваряха няколко пъти вече и все не им се получи
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе , да. Винаги антиваксърите имат познати, умрели от ваксини и никой, умрял от вируса. Както и познат , който лежал в болница , пълна с ваксинирани.....Да, вярваме ти ! А ти вярваш ли си?
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Дания и Финландия вдигат всички мерки. Болниците им са полупразни, лежат само неваксинирани. Народите са ваксинирани. Който не се е ваксинирал, гори. Негов проблем." --- Много интересно. Мой колега лежа с пневмония заради ковид в болница. От цялата стая само той не беше ваксиниран. Та казваш в болниците само ваксинирани лежат?
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента около 1.4 млн канадци са се насочили към Отава за да искат оставката на Трюдо заради зелените сертификати. Явно са някакви балкански *** ьовци според нашите ваксърски *** ьовци.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дания и Финландия вдигат всички мерки. Болниците им са полупразни, лежат само неваксинирани. Народите са ваксинирани. Който не се е ваксинирал, гори. Негов проблем.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен22 "Към днешна дата смъртността в развитите и ваксинирани страни е 1-2 на 1'000 заразени а в Булггаристан е 1 на 100 заразени.......Добре ли е Ганчовци?!"------ Супер е, що?
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен21 "Още ли не сте разбрали, че има голяма разлика между миналата година и сега."--- Не, още не сме разбрали. Но разбрахме, че е пълно с глyпaци като тебе.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към днешна дата смъртността в развитите и ваксинирани страни е 1-2 на 1'000 заразени а в Булггаристан е 1 на 100 заразени.......Добре ли е Ганчовци?!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли не сте разбрали, че има голяма разлика между миналата година и сега. Първо, вариантът беше беше по-смъртоносен и второ - нямаше ваксини. Сега народът е ваксиниран, поне в по-голямата си част, а и омикрона е по-лек. Достъп до ваксини имат всички. Който е избрал да не се ваксинира, си е на негов риск. Няма как икономиките да страдат повече, заради шепа страхливци.
18
0
 
0
 
! Отговори
Към 19 преди 2 години
До 17 беше
17
0
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Когато и телевизиите излъчат нещо такова :)
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи отчитаме рекордни равнища, обаче нещата били под контрол. А когато бяха десетки пъти по-ниски преди година нещата бяха трагични и извън контрол.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днес.бг кога ще напишете нещо за freedom convoy в Канада или не ви позволяват
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е минаре, а телевизионна кула в Източен Берлин, някогашна гордост на ГДР! Минарета има само в западната част на Германия.
13
3
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Имат си Agenda да изпълняват юдеоболшевиките.
12
5
 
11
 
! Отговори
Харварда преди 2 години
Киро каза всичко е под контрол Северна Македония няма да има териториални претенции към България....