Учени наричат варианта Омикрон естествената ваксина

Проф. Петрова: Бустерните дози са изключително необходими
28 яну 2022 11:28, Елка Василева
64
Учени наричат варианта Омикрон естествената ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

Някои учени наричат Омикрон естествената ваксина, СЗО очаква възникването на още по-заразителен и още по-безопасен вариант. В Дания възникна такъв подвариант на Омикрон, който веднага зарази населението до 99%. Тези варианти са благоприятни, тъй като създават така желания обществен имунитет. Това заяви пред bTV директорът на Института по микробиология към БАН проф. Пенка Петрова.

Още по темата
"Динамиката на новите COVID случаи се дължи на смесването на циркулиращите у нас Делта вариант и Омикрон, като Омикрон вече е доминиращ. Колкото повече заразени с Омикрон има у нас, толкова повече ще бъдат и хората в болница, тъй като не можем да достигнем 30% на ваксинирани“, добави тя.

Проф. Петрова, уточни, че в световен мащаб ваксинираните са 60%, като се има предвид, че в страните от третия свят почти няма ваксинационно покритие.

"Бустерните дози са изключително необходими, тъй като Омикрон носи характерните качества на истинското COVID заболяване. Никой не бива да рискува да преминава през COVID-19, независимо кой вариант, тъй като са сериозни последствията от него. Той поразява много други системи: сърдечно-съдовата, нервната, както и различни органи“, заяви още тя.

Има прототип на българската ваксина срещу COVID-19, който е доказано имуногенен.

"Това е пептидна ваксина, която съдържа различни части от вируса във вид на белтъци, които могат да създават имунен отговор", добави проф. Петрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този и Делтата и Омикрона са му увредили мозъка.
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрата баба фея пак ни баламосва. Бийте си иглите, щото омикронът създава имунитет, ама си бийте иглите, защото разработват нови "ваксини", които може би действат, как действат - не се знае, ама се разработват "срещу" мишки. Затова - бийте си иглите, мишоци.
27
0
 
29
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Тежестта на симптомите намалява, обаче мерките остават и даже се ожесточават. Сертификатите и натиска за ваксинация с неработещите и безсмислени ваксини също стават. Има ли още хора които се съмняват, че пандемията или по-скоро начина на живот наложен с пандемията като оправдание, ще остане завинаги?
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще дойде ден, когато апологетите на тези факсини и подстрекателите за ваксиниране, ще бъдат публично изобличени и наказани, надявам се. Оправданието им, че са подведени или че са изпълнявали заповеди, дали ще бъде прието от повярвалите?
25
0
 
15
 
! Отговори
В момента преди 2 години
карам страшния Омникрон и се бустерирам успешно! Нямам нужда от изкуствени агенти. Преболедувах и страшния Делта вариант. Имам. ваксина. пЛандемията за мен свърши! Остана и на хипохондриците да им уври главата!
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова промоция от Файзер: три дози и пак да захапваш тръбата, нищо не ти гарантира, хахаха. Но живееш спокойно, щото иначе можело да е много по-лошо(например по цял ден да слушаш някакви ваксъри как *** и да се опитват да те дискриминират със сертификати).
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем естествена ваксина, пък хем и бустери трябвали?!
22
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера умря мъжа на колежка на 40 г. па вие си антиваксървайте. Колкото повече антиваксъри толкова по-малко антиваксъри.
21
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
факте бегай да си биеш шестият бустер, и не ръси мозък, щот го нямаш!
20
25
 
5
 
! Отговори
Брадолф Питлер преди 2 години
Ако сте чели внимателно статията, вероятно сте забелязали твърдението, че в страните от третия свят ваксинирани почти няма. Скоро очаквайте Вирусът с главно "В", на който сегашните ваксини някак си ще се окаже че действат. В ход е Голямото прочистване на планетата от ненужен биологичен товар. Очевидно една част от населението в БГ си държи да е част от третия свят, но като се замисля хич няма да ми липсват ;)
19
2
 
3
 
! Отговори
fact преди 2 години
не може то така, другари.само пфайзер произвежда ваксини. ако не си с терит пфайзербустер - си лъжец, крадец, измамники и заразопричинител, че и враг!"естествена ваксина" НЯМА. При такава диагноза - бързо първа игла!
18
0
 
16
 
! Отговори
Малко послъга преди 2 години
Зарадените в дания са милион и половина при население 6 милиона.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеке, ле Пенке, как пак се извъртя! От диалога с Мангъров излезе като мокра кокошка, сега думаш като него! Такива трябва да се освобождават веднага след смяна на мнението им!
16
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем бил лек Омикрон, направо естествена ваксина, хем последиците от него като предишните варианти и накрая разбира се е нужна ваксина!? Дървено желязо. Шизофрения на ен-та степен изложена в няколко реда.
15
0
 
30
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Премахвайте всички мерки и ограничения ве ненормалници, разсипахте държавата с ваще простотии...
14
4
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
кво, българска ваксина? е тогава и аз ставам антиваксър!
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извода от двегодишния цирк е, че всички варианти на вируса произлизат от телевизора чрез продали се за малко пари доктори, експерти и т.н лакеи и яростно пропагандирани от мисирките от националните медии!!!
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дания не е толкова далеко. Има доста нашенци които учат или работя в Дания така че по-леко с измишльотините
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След една година ще кажат хоп вируса и мутациите му си отидоха, честито на набодените.
10
2
 
32
 
! Отговори
СПОКОЙСТВИЕ преди 2 години
"Никой не бива да рискува да преминава през COVID-19, независимо кой вариант, тъй като са сериозни последствията от него"--1. Всички ще преминем със или без ваксина, с различна степен на тежест и поражения (независимо от ваксината)--2. В нашата история вирси винаги е имало и има--3. Имунната система е сложен и почти неизвестен механизъм за т. нар. "учени", и до този момент тя се е справяла с милиони инфенции. СПОКОЙСТВИЕ Е НУЖНО.