НЦЗПБ: Вече има смъртни случаи от "Омикрон" у нас

Само в страните с много ваксинирани имало основание за оптимизъм
250
НЦЗПБ: Вече има смъртни случаи от "Омикрон" у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има вече смъртни случаи от варианта „Омикрон“ на COVID-19 у нас, съобщи доц. Любомира Гломб, завеждащ отдел „Вирусология“ в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), пред bTV.

Още по темата

Вирусологът допълни, че относно този вариант на вируса данните са оптимистични само в страните, в които има добро ваксинационно покритие.

Тя даде пример Дания, в която на ден има по 40 000 нови случая, но починалите са под 20.

По думите на доц. Гломб „Омикрон“ не е по-заразен, а по-лесно заобикаля имунитета.

Този вариант по-точно го улавят PCR тестовете, антигенните дават фалшиво отрицателен резултат в първите 1-2 дни от симптомите, уточни вирусологът.

Тя обяви, че се доверява на прогнозите на математика проф. Николай Витанов, че до седмица ще дойде пикът на петата вълна на COVID-19 у нас и после ще започнат да намаляват случаите.

Не трябва да се отпускаме, категорична е доц. Гломб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още по темата: смъртни случаиОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Аз умрях вчера .
142
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Към антиваксърите:"Как бихте казали на някой, който се нуждае от спешна операция , че заради вашето упорство болниците са пълни"===>А ти как би казал на някой, че поредният нов щам се е зародил в твоя организъм или в организма на някой друг ваксиниран при срещата на ваксината с вируса.Това колко пъти вече го казаха световни светила в имунологията - че по време на епидемия ваксинация НЕ се прави защото води до нови щамове.Което и наблюдаваме в най-ваксинираните държави
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крими Измамата с експеримента убиец ваксина:https://m.facebook/groups/2254225231324735/permalink/4834907929923106/
140
0
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
137Няма как по простата причина, че няма как да докажат нещо дето изначално го нямат- изолат за него:и какво по точно да търсят, без необходимата информация. Могат единствено да констатират пораженията, които всяка токсична отрова оставя и лъжата ковид ще лъсне
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
До Долню Съгласна съм с вашето мнение.
138
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха...не си познал антиваксърче..То, тва да не са числата от тотото, че да трябва да познавам.Единствените, които карат тежко Омикрон са ваксинираните.Ако можеш да приведеш някакви доказателства в полза на противното, ще се радвам да ги чуя , ако не можеш,остава, че е вярно.
137
0
 
8
 
! Отговори
Пълни преди 2 години
Глупости
136
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Към антиваксърите Нещо не си в час! по-отделенията в 99% персонала са преболедували.Останалите са с ваксина след преболедуване. Няма един ваксиниран без да е преболедувал. Как ще го обясниш това, защо разделяш хората на "антиваксъри" и "ваксъри" Сложи и и 5 бустерна, но ако не се преболедувал няма да смееш да се доближиш до едно ковид отделение, защото ще те е страх, че може да се заразиш.
135
0
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Те и МЗ признават официално, че изолат на вируса няма
134
1
 
14
 
! Отговори
Витаминов преди 2 години
Тромб, лъжкиньо лицемерна как не те е срам. Защо не кажеш какви са даните от ЮАР? Защо не кажеш, че и там смъртните случаи са малко, благодарение на ваксините?Защото всеки, които може да мисли критично може да провери сам и да си направи изводите. 80% от българите направиха своят избор, а вие с Витаминов, Кунчо, Кантара и останалите роби, продължавате да ни облъчвате и плашите.Съд, присъда, затвор и отнемане на имуществото, което сте добили с парите които сте получили за да ни убиете?
133
0
 
5
 
! Отговори
Aнонимна преди 2 години
Абсолютно вярно това ,което казвате за лечението. Хора пазете се.
132
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Възмутен:"И как тоз доктор Тромб разбра че са от Омикрон като оня ден викаше "Може и да го има,може и да го няма" щото тоя вирус не се вижда!Къде са и доказателствата или приказва свободни съчинения!?"===>Доказателствата й са в банковата й сметка.
131
2
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До 142:А как доказват, че е Ковид, като никога, никъде няма изолиран доказан изолат на вируса фантом
130
2
 
2
 
! Отговори
До 145 преди 2 години
Как пък не питаха теб, в Русия, САЩ, Европа, как да лекуват болните от ковид?
129
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора с инсулти и сърдечни удари, онкоболни, които имат позитивен тест за ковид ги пишат за починали от ковид. В БГ сме на първо место по-тези класации от преди. За това сравнения с Дания, Израел са неуместни. Ваксините друг път. Просто населението е масово болно и застаряващо!!!!
128
0
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Умишлено масово в болниците, лекуват по протокол за смърт със ударен коктейл от няколко антибиотика +50др медикамента ,умишлена липса на адекватни грижи и в интензивното буквално ги доомъртвяват. Всички умират между 4-6 сутринта
127
4
 
3
 
! Отговори
До 143 преди 2 години
Хаха...не си познал антиваксърче.
126
2
 
7
 
! Отговори
Има няколко преди 2 години
И всичките от тях са ваксинирани пациенти
125
18
 
1
 
! Отговори
До 137 преди 2 години
Пич, можеш ли да обясниш как с аутопсия се доказва ковид?Моля, обясни. Как, като те отворят, ще разберат ковид ли е или не?Тази антиваксърска опорка с аутопсиите доказва колко ви е умствения капацитет.
124
13
 
6
 
! Отговори
Към антиваксърите преди 2 години
Имам един въпрос към всички антиваксъри - Как бихте казали на някой, който се нуждае от спешна операция или някой, който не може да се движи нормално и чака операция за коляно или тазобедрена става, че заради вашето упорство болниците са пълни и единия трябва да умре, а другия да живее с болки или неподвижно? Нека всеки сам си определя, съгласен съм, но защо трябва да причинява страдание на други хора. Като опре работата до болница си стойте вкъщи и чакайте да ви мине и да падат мерките.