Германия с нов антирекорд на COVID заразени

248 838 случая на коронавирус са регистриран за 24 часа
4 фев 2022 12:45, Ния Христова
162
Германия с нов антирекорд на COVID заразени
Снимка: БГНЕС

Броят на потвърдените случаи на заразените с коронавирус в Германия се е увеличил с 248 838 за 24 часа. Това е най-високият регистриран брой по време на пандемията. Това показват данни, публикувани от Института по вирусология "Робърт Кох" днес, цитирани от БГНЕС.

Предишният антирекорд беше поставен на 3 февруари, когато за 24 часа бяха открити 236 120 случая на заразяване. 
 
От началото на пандемията са заразени 10 671 602 жители на Федерална Република Германия. За последните 24 часа в страната са починали 170 пациенти. Общият брой на смъртните случаи в Германия достигна 118 504.
 
Седемдневната заболеваемост от ковид в Германия (брой случаи на 100 000 души) също е достигнала максимална стойност от 1 349.
 
През януари щамът Омикрон стана доминиращ в страната. Въведени са ограничения, но те са значително по-меки, отколкото по време на първата, втората и третата вълна на пандемията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
11
 
! Отговори
Разсъдлив преди 2 години
...по-мало ефективна. АКО е по-малко ефективна за да допусне по-лесно заразяване, е абсурдно да се твърди, че веднъж заразени го карат по-леко (защото това би означавало по-ефективна имунна защита, която ако беше налице би трябвало по-малко изобщо да се заразяват). Сега, възможно е и степента на заразяемост и степента на ваксинацията да НЯМАТ причинно-следствена връзка. Но ако се приеме тази теза - означава изобщо че и ПОЛЗАТА от ваксините е напълно недоказана, а само ТВЪРДЕНИЕ.
122
3
 
21
 
! Отговори
Разсъдлив преди 2 години
...и това което Е видимо. Че най-ваксинираните страни, регистрират най-много заразени. Дали има причинно-следствена връзка - това е обект на друг анализ, но фактът че най-ваксинираните са с най-много заразени няма нужда от анализ - това е просто НАБЛЮДЕНИЕ. Сега, ако ДОПУСНЕМ изобщо някаква корелация (не "куролация"-та на нашия премиер) между степен на ваксиниране и брой заразени тази корелация, е точно че ваксинираните ПО-ЛЕСНО се заразяват, а това би означавало че иммунната им система е...
121
2
 
15
 
! Отговори
Гуню преди 2 години
Защо бе, нали ваксинирани????????
120
2
 
22
 
! Отговори
А стига бе.. преди 2 години
Защо така ? Тия нали всички (почти) си набиха поне четири игли отзад !? Непрекъснати локдауни. *** сертификати. Тежки глоби и забрани за нормалните и здрави хора...И сега рекорд по заразени ?! Нека уважаемите професори математици и всякакви самозванци да обяснят честно: работят ли тези ваксини, спират ли разпространението на вируса, хората с по три четири бустера разнасят ли заразата ? Защото всички останали здрави и нормални хора са затворени насила в къщи и не ги допускат никъде ! Е ?
119
1
 
19
 
! Отговори
До 120 преди 2 години
Добре, разбрах, че не можете да обясните защо тези ваксини не предпазват от заразяване. Нямам повече въпроси.
118
2
 
7
 
! Отговори
Разсъдлив преди 2 години
Много обичам да ми "доказват" с абстрактни понятия. "Учените", "науката", "официалната медицина" - това са все понятия, зад които стоят РЕАЛНИ хора с всичките си достойноства но и с всичките си недостатъци. Много учени казват едно, много учени казват съвсем друго. Това, че някой е учен, не означава задълително, че е морален или честен в тоза което казва. На като оставим кой какво "казва", аз викам да се фокусираме върху това което можем да ВИДИМ всички...
117
2
 
5
 
! Отговори
До 103 преди 2 години
За България, Израел, Ковид-19 и смъртността. Статистиката ясно показва, че с нарастването на възрастта на човека, нараства и вероятността от смъpт при заразяване с Ковид-19 при равни други условия. В България имаме голям дял на възрастното население и съответно много починали от Ковид-19. В държавите с младо население, починалите са малко. Смъртността може да се намали чрез ваксиниране. Това е накратко.
116
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учените всеки път повтарят, че ваксините предпазват от вируса, но *** искат да им се обясни защо не предпазвали..Тя и църквата така стотици години е разправяла, че Земята е плоска, и слънцето се върти около нея, и овците са вярвали в това.Ся същите тия овци се опитват да изкарат Галилей плоскоземец.*** то от овци, кво друго да очакваш...
115
2
 
8
 
! Отговори
До 103 преди 2 години
Пишеш за смъртността в България и Израел, но бъркаш причини и следствия и правиш грешен извод. Принципно смъртността във всяка една държава е функция от раждаемост и смъртност в предишните години. При намаляване на раждаемостта се увеличава смъртността и точно това виждаш в Израел и България. Там имат висока раждаемост, а е България от 32 години има ниска раждаемост. Естествено, че ще имат ниска смъртност - младите рядко умират. В България старите станаха голям дял и затова имаме висока смъртнос
114
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учените всеки път повтарят, че ваксините предпазват от вируса, но *** искат да им се обясни защо не предпазвали.
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Някой хора не искат да признаят че процесите в човешкото тяло още не са напълно разбвани и особено имунната система. Е как да се довериш че ще предвидят няжеланите реакции. Хабер си нямат. Какво е времето утре ще ви кажем в други ден. Големи учени.
112
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕ РАЗБИРАЧА, ОБЯСНИ МНОГО КАТ СИ УЧЕН, ЗАЩО ВАКСИНАТА ВИ НЕ РАБОТИ? ЗАЩО СЕРТИФИКАТИТЕ НЕ ДАВАТ ЕФЕКТ??? ЗАЩО МЕРКИТЕ ПОВИШАВАТ ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА// АЙДЕ БЕ! ДАВАЙ МОЙТО МОМЧЕ! ТИ ГО МОЖЕШ!
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕЩАСТНИЯ ***, ТАЯ ТРОЛСКА ТАКТИКА ЗА ИРОНИЯ НА ОПОНЕНТА И ПОДИГРАВКА ОТДАВНА НЕ РАБОТИ, КАЖИ НА НАЧАЛНИЦИТЕ! ПУКА НИ КАК НИ НАРИЧАТЕ ;***, АНТИ ВАКСИ ИПР... НЯМА ДА ВИ СЕ ДАДЕМ!
110
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако искаш да ти го нарисуват на дъската..."Да ,може и с рисунка, както се рисуват метаболитните процеси в организма. Но нямам претенции кака ще го обяснят, стига да го обяснят разбираемо, като истински учени.Та, на въпроса- можете ли да обясните защо тези ваксини не предпазват от заразяване или НЕ можете? М?
109
23
 
7
 
! Отговори
ГЕЙЦ преди 2 години
Някой тук да ми обясни защо в бг вилнее най голямата тълпа антиваксета!
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** НАЛИ НОГО ВЕРВАШ И РАЗБИРАШ ОТ НАУКА, МИ НАПРАВИ ВАКСИНА, ЛЕКАРСТВО, РЕШИ ПРОБЛЕМА! ГОЛА ВОДА СТЕ ! МНОГО ЗНАЕМЕ, АМА 0 РЕЗУЛТАТ! ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ! НИЩО НЕ ЗНАЕТЕ!
107
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ваксърите ще могат да ползват сертификата си само за тоалетна хартия. Те си имат хартия още от 03.2020, но все пак. В няколко европейски държави вече не се иска сертификат за нищо. Доколкото знам е така и в някои щати в САЩ. Някои местни Ковид "експерти" от тези, които по цял ден ни ги натрапват, заявиха, че някъде до месец и в Бг отпада. Ваксъри, има ли с какво друго да се гордеете, или сертификата беше единственото? ... :)
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисията за разделението на човечеството е изпълнена! Така може да се държат в подчинение цели общества. И винаги ще бъдат обърквани с различни становища за ваксината. Затова всеки сам да си решава и тези спорове няма да доведат до никъде....Да не падаме от небето и преди с ваксината срещу грип се заразяваха хората, някои го караха леко, а други напротив....Организъм и всеки ще изкара по различен начин вируса, както и ще понесе по различен начин ваксината. Всичко останало е политика и търговия
105
7
 
3
 
! Отговори
Антивакс преди 2 години
Аааа, споко. Малко грипченце. Маски доло, дай ракия, чалга и сланина.
104
0
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС: преди 2 години
А КОЛКО % ОТ УМРЕЛИТЕ ТАМ СА ВАКСАНИ, ПРЕДПОЛАГАМ ОКОЛО 100%. ПРИ ТОЯ ВИСОК % ВАКСАНИ...