Арести в Хелзинки сред протестиращи срещу COVID мерките

Демонстрацията е и срещу цените на бензина
5 фев 2022 15:00, Петя Славова
46
Арести в Хелзинки сред протестиращи срещу COVID мерките
Снимка: БГНЕС

Полицията задържа 55 души по време на протест срещу COVID-ограниченията и покачващите се цени на бензина, който се проведе пред сградата на финландския парламент от петък вечерта и в съботната нощ. Това бе съобщено от Столичното полицейско управление, предава БГНЕС.

Няколкостотин души участваха в акцията, наречена Convoy Finland 2022. $Хората, които излязоха на булевард Манерхайм в петък вечерта, блокираха движението по него$, се казва в доклада. В резултат на това имаше значителни затруднения в движението.

Още по темата

Късно вечерта полицията започна да разчиства булеварда от блокиращите я коли на протестиращите. Последните се опитаха да предотвратят това. След полунощ полицията нареди на тълпата да се разпръсне. "Полицията изтегли десетки коли от булевард Манерхайм и задържа 55 души. Всички задържани са заподозрени в съпротива на властите", каза старши полицейски комисар Ярмо Хейнонен.

Премиерката Санна Марин заяви в сряда, че Финландия ще започне да премахва останалите ограничителни мерки от 14 февруари. По-специално, ще бъдат облекчени ограниченията за ресторантите и броя на участниците в различни събития.

От 1 февруари страната вече облекчи някои от ограниченията, наложени в края на 2021 г. заради пандемията: отмяна на граничният контрол за пристигащите във Финландия от шенгенските страни и от други държави от ЕС, на ограниченията за общественото хранене, много обществени места и институции заработиха отново. Става дума по-специално за театрите, фитнес залите, изложбите, кината.

Почти 84% от финландците на възраст над 12 години получиха две дози от ваксините, една трета от населението има и трета доза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38 - Тук не знаем бройката на починали от КОВИД, на нас всеки ден ни казват за починалите с установена коронавирусна инфекция, никой не казва колко са умрели от самия КОВИД!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Британците си премахнаха ограниченията знаех, че ще започнем да виждаме смъртните гърчове на КОВИД фашистите в следващия месец и ето започна се. Все повече хора започнаха да не траят авторитарното поведение на самозабравилите се бюрократи. Доминотата падат едно по едно, държавите една по една започнаха да спират ограниченията, а бастионите на фашизма затягат мерките вкопчили се с последни сили във властта понеже знаят, че ако отпуснат малко ще изхвърчат без да осъзнават че вече са на ръба
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко от починалите във Финландия умряха докато медиците си бъркат кафетата? На колко от починалите във Финландия беше отказана линейка?
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финландия починали от ковид 370/ милион. България 4800 / милион.
30
1
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Щом и хладнокръвните финландци скочиха, с КОВИД фашизма е свършено.
29
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Финландия има достатъчно поляци, латвийци и прочие ***, които да вдигат вярва. 83% от финландците се ваксинирали над 12 години!
28
1
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Истинското лице на тоталитарния брюксел и марионетките му - диктатори.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон не признава тези "ваксини"... Вероятно след време ще има и друг вариант, който ще атакува единствено тези, които са с тези препарати в организма си.
26
3
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Много моля да бъда извинен поради недостатъчната интелигентност моя,която да Ви дари с повече детайли относно това,което Ви призовавам да видите сами. В Ю-тюб изпишете"княгиня Калина се забавлява на Боровец с ..." Ще видите клип,в който "Елвис" извършва еврейски ритуал,а пред него Калина танцува. Наоколо насядали евреи. В даден миг от клипа ,снимаща сефардска еврейка се показва пред камерата. Стигам само до заключение,че е посветенчески ритуал. Същото се прави с момчетата евреи,но ръце с ръце.
25
3
 
21
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Само болни мозъци могат да се гаврят със Свободата.Мразя фашизмът,а това което се случва е фашизъм. Едно от страшните неща днес е,че фашисти,които не са българи нахлуват в България под предтекст,че са преследвани и че са бежанци. Лъжа! Бежанците са тласкани към България,а не са преследвани. Това е фашистка еврейска окупация!
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До простият, аха, почти позна! Те ваксинираните вече започнаха да умират. По-добре след 10 години, отколкото сега.
23
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не съм прав, но мисля че след 4-5 години всички неваксинирани, които са преболедували вируса, ще почнат да измират при неизяснени обстоятелства. След още 10 години ще се разбере , че това неваксиниране е било огромна грешка.
22
5
 
19
 
! Отговори
простият преди 2 години
Дано не съм прав, но мисля че след 4-5 години всички ваксани ще почнат да измират при неизяснени обстоятелства. След още 10 години ще се разбере , че тези ваксини са били огромна грешка.
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на корорациите е сриване на доверието в държавното управление и налагане на новия световен ред - управление от корпорациите, а правителствата ще бъдат подменяни като носни кърпички.
20
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрацията в действие.
19
1
 
44
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
И като 83% от населението им е "ваксинирано" защо има мерки срещу които хората протестират?
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен23 ---"83% от населението над 12 години е ваксинирано !!! Отбележете си някъде антиваксъри! Тихомълком пропускате важното."--- Не съм пропъснал най-важното, а то е, че ваксърът е един глу п.ак, защото няма нито един ваксиниран срещу ковид на земята. А простата причина за това е, че ваксина още не е създадена. Па ти си слагай бустер всеки ден, ако искаш.
17
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
83% от населението над 12 години е ваксинирано !!! Отбележете си някъде антиваксъри! Тихомълком пропускате важното.
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роди ме, мамо, без акъл, аз ще стана ваксър.
15
37
 
8
 
! Отговори
нЕкой преди 2 години
Само така. Бой и арест за слабограмотните антивакси. Това ги чака и тукашните фенове-прошляци на възраждане