Арести в Хелзинки сред протестиращи срещу COVID мерките

Демонстрацията е и срещу цените на бензина
5 фев 2022 15:00, Петя Славова
46
Арести в Хелзинки сред протестиращи срещу COVID мерките
Снимка: БГНЕС

Полицията задържа 55 души по време на протест срещу COVID-ограниченията и покачващите се цени на бензина, който се проведе пред сградата на финландския парламент от петък вечерта и в съботната нощ. Това бе съобщено от Столичното полицейско управление, предава БГНЕС.

Няколкостотин души участваха в акцията, наречена Convoy Finland 2022. $Хората, които излязоха на булевард Манерхайм в петък вечерта, блокираха движението по него$, се казва в доклада. В резултат на това имаше значителни затруднения в движението.

Още по темата

Късно вечерта полицията започна да разчиства булеварда от блокиращите я коли на протестиращите. Последните се опитаха да предотвратят това. След полунощ полицията нареди на тълпата да се разпръсне. "Полицията изтегли десетки коли от булевард Манерхайм и задържа 55 души. Всички задържани са заподозрени в съпротива на властите", каза старши полицейски комисар Ярмо Хейнонен.

Премиерката Санна Марин заяви в сряда, че Финландия ще започне да премахва останалите ограничителни мерки от 14 февруари. По-специално, ще бъдат облекчени ограниченията за ресторантите и броя на участниците в различни събития.

От 1 февруари страната вече облекчи някои от ограниченията, наложени в края на 2021 г. заради пандемията: отмяна на граничният контрол за пристигащите във Финландия от шенгенските страни и от други държави от ЕС, на ограниченията за общественото хранене, много обществени места и институции заработиха отново. Става дума по-специално за театрите, фитнес залите, изложбите, кината.

Почти 84% от финландците на възраст над 12 години получиха две дози от ваксините, една трета от населението има и трета доза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Само 30% с бустери? Тия са слаба водка. Локдаун до 2023'
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ахахахх винаги умножавам по 100 цитираната бройка. Горе долу отговаря на истината.
12
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин добре си върши пидмолните схеми а абдалите ги избива на антиваксърство
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Za nas e vajno da maxnem Kiro pseto xarvarda
10
4
 
45
 
! Отговори
лелеееееееее преди 2 години
Това ако беше в Беларус или Русия щяхме да видим вой две седмици .....правата ...терор....диктатура.....къде е сега диктатурата ,а...
9
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрация, Сър!!!
8
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицията се грижи за вашето здраве чрез побоища и оръжия! Бъдете спокойни, животът ви на роби е във сигурни ръце!
7
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада протестирали срещу дупките по пътищата , в Финландия срещу цените на бензина . Само в Израел са си добре , че са яко бустерирани . О и те не били добре , че били на първо място по заболеваемост и второ по смъртност тази седмица в Азия . Няма страшно . Ваксината пази и ги праща право в рая .
6
2
 
25
 
! Отговори
Лейди ГУГУ преди 2 години
Послушайте милиардера: Виждам разгневена тълпа И идва за нас Революциите, също като фалитите, стават бавно и после много бързо.Един ден някой се самозапалва, после хиляди хора са на улицата и преди да разберете какво става, цялата страна гори.И ние няма да имаме време да стигнем до летището, да скочим на частните си самолети и да отлетим за Нова Зеландия.Винаги е ставало така.И ако неравенството продължи, ще стане точно така. Ние няма да можем да предвидим кога и ще бъде ужасно за всички. Но особено ужасно за нас.
5
3
 
25
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
И защо не са умрели до сега от страшния гибелен ВиРоЗ?
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нали ни обясняваха, че само *** е пеост плоскоземец, а в умнокрасивите държави всички за за елексирите?
3
2
 
47
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
И що така брутално полицията се разправя с мирно протестиращите ? Къде е Брюксел, ЕС, САЩ да защитя хората от репресиите на властта? А дали ако бяха резнати няколко полицейски зелки, Брюксел щеше да защити протестиращите ?
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало е "затруднения в движението"?!?!?! OMG!!!! Но т.нар. прайд шествия ме създават затруднения в движението, нали???
1
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наваксани, наваксани ама си протестират хората, до гуша им дойде, щото спасението не ги спаси и им писна да бъдат спасявани