Продължава окупацията на Отава от протестиращи срещу задължителната ваксинация

Полицията съобщи, че очаква около 2000 протестиращ
5 фев 2022 10:46, Петя Славова
225
Продължава окупацията на Отава от протестиращи срещу задължителната ваксинация
Снимка: БГНЕС

Продължаващата седмица окупация на канадската столица от шофьори на камиони, които са против задължителните ваксини ще получи "подкрепления" – хиляди демонстранти се очакват в Отава, други градове също се готвят за протести, предаде АФП.

Още по темата

Полицията съобщи, че очаква около 2000 протестиращи, както и 1000 контрапротестиращи да се присъединят към стотиците пред парламента на страната. Организаторите обаче твърдят, че десетки хиляди са се насочили към Отава. Сходни акции са планирани в Торонто, град Квебек и Уинипег.

След хилядите оплаквания от местни жители за заплахи и тормоз от протестиращи, които затрудняват съня на местните с неспирните си клаксони, онлайн петиция с участието на 40 000 души настоя за действия, съобщи шефът на полицията в Отава Питър Слоли, който обеща мерки срещу "незаконния" протест на т.нар. Конвой на свободата.

"Конвоят на свободата" пое от канадския тихоокеански бряг в края на януари и събра последователи в своето 4400 км пътуване до столицата, както и дарения в размер на 10 млн. канадски долара онлайн.

Но платформата GoFundMe обяви в петък, че прекратява събирането на средства на сайта си след получаване на доказателства от органите на реда, че демонстрацията "се е превърнала в окупация, придружена от насилие и друга незаконна дейност".

Всеки, който пожелае, ще си получи парите обратно. По-рано шофьорите получиха подкрепата на най-богатия човек в света Илон Мъск, информира БНР.

А вчера бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ги насърчи, заявявайки в становище, че "грубите политики на крайнолевия лунатик Джъстин Трюдо, са унищожили Канада с безумните Ковид мерки“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Мажете въжето със ***
171
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започва неудържим разпад на ковид психозата! Идва време за разплата с лакеите на фарма мафията!
170
0
 
4
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
Това което става в Канада даже в самата Канада не е отразявано обективно. По мейнстрийма текат супер тенденциозни новини и коментари. Абсолютно измислено тв шоу което отдръпва аудиторията далече от реалността. По-лошото е че аудиторията не го поставя под съмнение и за това им отне толкова дълго да реагират
169
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По Би Би Си не се споменава Канада. Изобщо не озвучават това, което не върви по сценария, спуснат отгоре. Новините вече не са новини като такива, а сценарий, написан от някой, като в евтин сериал. Вече има пробиви, по Bloomberg например. Би Би Си пееха за Скрипалите по всякакъв начин, като вълци по луната, за несъществуващи руски атаки, но нито дума за революцията в Канада.
168
2
 
14
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Типична статия на Бг 114 място медия, 2000 души протест ХАХХАХАХАХАХ Протеста, официално е над 1.5 млн човека!
167
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има ли кой да ме закара до там. Искам да съм интербригадист.
166
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така, смело? Обаче, свобода с протести няма. Протестите вършат работа, ако срещу теб е човек.
165
11
 
4
 
! Отговори
Канадец преди 2 години
За сега страдат живущите в района на центъра. Не могат дори да им почистят снега. Никой дори няма намерение да разговаря с тях. В града Квебек са поставени навсякъде знаци спирането забранено и е блъскано с пътна полиция. Един дори се оплакваше, че е събрал за еди ден глоби за няколко хиляди долара. Само да бибитнеш и хоп олекваш с хиледарка.
164
3
 
39
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
К'ви ги дрънкате,бе сайтовци!Над 70 000 камиона и над 50 000 автомобила са! Друг е въпроса,колко хора има в колите!Шофьорите,са решили,да не отстъпват, защото ще се случат арести,както стана при нападението на бялата колиба!Напишете една вярна статия,поне една!
163
0
 
39
 
! Отговори
До 178 преди 2 години
Какво е това ограничено мислене?? Професията на един човек не определя неговата грамотност или интелигентност. Познавам доста хора с престижни професии, които са далеч от грамотни и интелигентни. Голяма снобарщина е обхванала хората в днешно време.
162
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един път да се напише нещо в нашите медии за чуждите протести и те ще се нарекат "окупация". Как така обикновените хорица ще окупират собствената си земя, не знаят ли, че тя принадлежи на политиците?
161
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно дес исках да изпратя пари за тях. Ще намерим начин! Поздрави от Англия
160
6
 
61
 
! Отговори
До 178 преди 2 години
"Неграмотните" шофьорчета вече една седмица протестират необезпокоявани от никой. Няма кой " грамотен" да ги спре. В бункерите са се изпокрили като мишки. Та...на кого да се възхищавам - на мъжа трюдо ли?
159
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 176 Искам да акцентирам върху това, че пример са ти неграмотни шофьорчета. Шапки долу за такъв стандарт.
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
https://youtu.be/ARkl0raM57YЕто какво ни очаква.
157
2
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армията не ЖЕЛАЕ да се намесва! Трюдо няма никакъв избор. А днес и утре ще стават все повече! Дълго време от Канада нямаше ни вест, ни кост. Само знаехме, че са ваксинирани. А хората са се подготвяли за война! Избухна бомба! Шапки долу пред човеците с главно Ч!!!
156
0
 
59
 
! Отговори
Цензура преди 2 години
Изтриха фейсбук групата за конвоя на свободата, където се бяхме събрали стотици хиляди, за пореден път!!
155
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 149 А тия, които си слагат ковид бустер, си мислят, че са защитени и няма да умрат. Наивници, сър.
154
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за махалат кога ше протестирам? Чи шикера стана амен амен колкуту Филипопуулуву
153
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канбера също има огромен протест и конвой