Продължава окупацията на Отава от протестиращи срещу задължителната ваксинация

Полицията съобщи, че очаква около 2000 протестиращ
5 фев 2022 10:46, Петя Славова
225
Продължава окупацията на Отава от протестиращи срещу задължителната ваксинация
Снимка: БГНЕС

Продължаващата седмица окупация на канадската столица от шофьори на камиони, които са против задължителните ваксини ще получи "подкрепления" – хиляди демонстранти се очакват в Отава, други градове също се готвят за протести, предаде АФП.

Още по темата

Полицията съобщи, че очаква около 2000 протестиращи, както и 1000 контрапротестиращи да се присъединят към стотиците пред парламента на страната. Организаторите обаче твърдят, че десетки хиляди са се насочили към Отава. Сходни акции са планирани в Торонто, град Квебек и Уинипег.

След хилядите оплаквания от местни жители за заплахи и тормоз от протестиращи, които затрудняват съня на местните с неспирните си клаксони, онлайн петиция с участието на 40 000 души настоя за действия, съобщи шефът на полицията в Отава Питър Слоли, който обеща мерки срещу "незаконния" протест на т.нар. Конвой на свободата.

"Конвоят на свободата" пое от канадския тихоокеански бряг в края на януари и събра последователи в своето 4400 км пътуване до столицата, както и дарения в размер на 10 млн. канадски долара онлайн.

Но платформата GoFundMe обяви в петък, че прекратява събирането на средства на сайта си след получаване на доказателства от органите на реда, че демонстрацията "се е превърнала в окупация, придружена от насилие и друга незаконна дейност".

Всеки, който пожелае, ще си получи парите обратно. По-рано шофьорите получиха подкрепата на най-богатия човек в света Илон Мъск, информира БНР.

А вчера бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ги насърчи, заявявайки в становище, че "грубите политики на крайнолевия лунатик Джъстин Трюдо, са унищожили Канада с безумните Ковид мерки“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
5
 
2
 
! Отговори
Ръб! преди 2 години
В Русия се заразяват и умират без конспирация!
111
1
 
11
 
! Отговори
до 126 преди 2 години
Ами то по принцип в България протести няма. Има манифестации. Някой трябва да им насрочи дата ако може почивен ден и да е хубаво времето, да им намери транспорт понеже са много бедни и да има музика, микрофони и някой да им говори защо са там. Също така да не е повече от час два и като се прибират да се разходят по витошка.
110
0
 
2
 
! Отговори
Ръб! преди 2 години
КПСС, умре!
109
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Колко протестират в България"Знаеш ли колко си прав? Тук дори някой да се опита да протестира, го заклеймяват като "копейка" или нам къФ си, вместо всички несъгласни да се вдигнат?!
108
0
 
3
 
! Отговори
Кайло Рен преди 2 години
Рам ти ри рам тири рам ....заюо се скрихме двама под дъжда .... защото рам тири рам тири рам ...
107
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи явно има някакво объркване тук... КОНВОЯ е в КАНАДА, не е в България. На 8200 км е. Не знам на кое се радвате чак толкова :)
106
1
 
11
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Жендърчетата скимтят в опyшените си мухлясали панелки като мишки и не смеят да си покажат навън муцуните!
105
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Умните" тираджии протестъри...
104
0
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ха ха!..Ега ти майтапа !.."2000" протестиращи?...От няколко дни протестират над 200 000,не две !..И другия майтап:..-Началника на полицията в Отава е ОТКАЗАЛ на Трюдо да се намесят органите на реда,защото..според неговите думи,полицията нямала ресурс да се справи с изключително МИРНИЯ протест..Разбира се,Трюдо се обърнал към армията,но военния министър-някаква дама му отговорила,че армията НЯМА полицейски функции и не може да се намесва..Разбира се,вече повече от седмица Трлюдо е В НЕИЗВЕСТНОСТ
103
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам колко са по улиците в Отава, но има един неоспорим факт че за няколко дни през Go found me, бяха събрани 10 милиона канадски $ в подкрепа на " тираджиите" и то само за няколко дни! Парите са от хора от САЩ и Канада! Те затова и спряха акцията от " кметството" в столицата, понеже нали подкрепата е " слаба"...
102
7
 
1
 
! Отговори
до 116 преди 2 години
И това "жендър" разбирам, че сте научили нова думичка ама поне я използвайте правилно :)
101
4
 
7
 
! Отговори
до 116 преди 2 години
И какво ви бърка колко милиона протестират в КАНАДА? Колко протестират в България? :)
100
0
 
20
 
! Отговори
До 112 преди 2 години
Задължително ли е да са на "едно място" протестиращите? Виж в ютюб десетките километрични опашки от хиляди МПС-та на "любящи" жендъра Трюдо!? И протестите не са само в Отава!
99
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз имам само един въпрос... какво ви бърка, че хората протестират в Канада? Те и в западна европа протестират по-отдавна .. и? Какво ви топли вас? Или понеже сега конвой имало и брех голяма работа :) Това е тяхна работа не ваша. Вие няма да излезете да протестирате. Вие чакате някой да ви организира дата, музика, микрофони, транспорт ако може и нещо закуска вода това онова. Така, че изобщо не се гласете :))
98
0
 
21
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Пропагандата как лъже... Десетки хиляди са по улиците на Отава.... Мръсни Сатанисти!!!
97
0
 
23
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Канадска социалистическа революция се случва в момента. Но има пълно медйино затъмнение!! Световните господсри ги е страх, че революцията може да обхване целия свят и да унищожи капитализма като строй!!
96
9
 
3
 
! Отговори
до 113 преди 2 години
ти имаш ли идея как изглеждат 3 милиона на едно място? :))))смешници
95
6
 
19
 
! Отговори
До 105 преди 2 години
Протестират над 3 млн. в Канада! Голямо "малцинство" са - дай да видим колко контрапротестиращи, фенове на жендъра с шарени чорапки на обръснатите глезени - Трюдо ще се съберат!?
94
0
 
17
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Мъ там да се не води гражданска война, пъ наще *** дъ не са разбрале...))) трюдо бил по розово бельо в некъФ бункер и си искал нал кирчу му доставят...
93
4
 
10
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Браво на на нашите шофьори на камиони в Канада!!! Цяла Русия е с вас момчета!!