Продължава окупацията на Отава от протестиращи срещу задължителната ваксинация

Полицията съобщи, че очаква около 2000 протестиращ
5 фев 2022 10:46, Петя Славова
225
Продължава окупацията на Отава от протестиращи срещу задължителната ваксинация
Снимка: БГНЕС

Продължаващата седмица окупация на канадската столица от шофьори на камиони, които са против задължителните ваксини ще получи "подкрепления" – хиляди демонстранти се очакват в Отава, други градове също се готвят за протести, предаде АФП.

Още по темата

Полицията съобщи, че очаква около 2000 протестиращи, както и 1000 контрапротестиращи да се присъединят към стотиците пред парламента на страната. Организаторите обаче твърдят, че десетки хиляди са се насочили към Отава. Сходни акции са планирани в Торонто, град Квебек и Уинипег.

След хилядите оплаквания от местни жители за заплахи и тормоз от протестиращи, които затрудняват съня на местните с неспирните си клаксони, онлайн петиция с участието на 40 000 души настоя за действия, съобщи шефът на полицията в Отава Питър Слоли, който обеща мерки срещу "незаконния" протест на т.нар. Конвой на свободата.

"Конвоят на свободата" пое от канадския тихоокеански бряг в края на януари и събра последователи в своето 4400 км пътуване до столицата, както и дарения в размер на 10 млн. канадски долара онлайн.

Но платформата GoFundMe обяви в петък, че прекратява събирането на средства на сайта си след получаване на доказателства от органите на реда, че демонстрацията "се е превърнала в окупация, придружена от насилие и друга незаконна дейност".

Всеки, който пожелае, ще си получи парите обратно. По-рано шофьорите получиха подкрепата на най-богатия човек в света Илон Мъск, информира БНР.

А вчера бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ги насърчи, заявявайки в становище, че "грубите политики на крайнолевия лунатик Джъстин Трюдо, са унищожили Канада с безумните Ковид мерки“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
10
 
! Отговори
До Възраждане преди 2 години
Това което става няма нищо общо с типа икономическа система :))))
91
3
 
0
 
! Отговори
до 108 преди 2 години
тоз пък над 10 милиона са
90
3
 
6
 
! Отговори
БНО ШИПКА ВОЙН преди 2 години
ДЖЪСТИН ТРЮДО Е БИЛ ЕКЗЕКУТИРАН ОТ ВОЙНИТЕ НА СВЕТЛИНАТА ОТ ПЛЕАД ПО ЗАПОВЕД НА ВЪРХОВНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ СИЛИТЕ НА СВЕТЛИНАТА ПРЕЗИДЕНТ ДОНАЛТ ТРЪМП! ОЩЕ МАЛКО ОСТАНА СВЕТА ДА Е СВОБОДЕН!!
89
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви 2000Само тировете бяха 100 000
88
4
 
20
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Започва световната социалистическа революция!!! Много скоро ще обхване цял свят!! Капитализма ще бъде свален и унищожен завинаги!!
87
1
 
29
 
! Отговори
Браво преди 2 години
БРАВО КАНАДЦИ!ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС И ВИ ПОДКРЕПЯ В БОРБАТА СРЕЩУ ФАШИЗМА!СВАЛЕТЕ ЖЕНДЕРА ЖЪСТИН БИЙБЪР!
86
31
 
3
 
! Отговори
до 101 преди 2 години
Излезли 2000 човека и били изгонили правителството :))) вие чувате ли се какви глупости говорите? Това, че Трюдо е преместен не е негово желание на гардовете му :) имат си протокол. Ама няма какво да ви обяснявам :) Отава е милион и половина народ. Наистина ли си мислите, че заради 2000 тираджии ще се промени нещо? Скоро ще им замръзнат задниците и свърши горивото и ще се приберат :)
85
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестите в Канада имат основание и се подкрепят от милиони хора в Сащ, Канада и целият свят, видно е че и тука има фенове ( дали искрени или лицемерни), но има! Питам се обаче, защо не подкрепихте така и протестите в Казахстан преди 2 седмици, а аплодирахте чужди армии да смажат казахите? Там протестираха за същото + безумието с горивата! Аз имам 7 тонен камион Iveco, и ще протестирам ако " конвоя" стигне и в Европа! Успех на свободните хора във всяка страна, не на диктата и Бог да пази Тръмп
84
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много искам да видя хората цъкащи плюсове на БНО ШИПКА ВОЙН :)))))
83
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Окупация" е когато чуждоземците ти спуснат за премиер марионетка без гражданство. В Отава канадци са отишли в своята столица за да приказват с премиера (чиновниче, на което те му плащат заплатата). Той обаче се покри някъде.
82
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на канадците! Бяха едни от най-изтерзаните с ковида, но се надигнаха и изгониха тираничното си правителство, начело с гея Трюдо. Подобна колона от камиони е тръгнала за Брюксел. Началото е на 7 февруари.
81
0
 
29
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Протестиращите вече спазват вечерен час на клаксоните до 22 часа. Разбирасе не искат за настроят местното население против тях.
80
3
 
4
 
! Отговори
Боец преди 2 години
В Русия няма никакви протести за нищо!! Русия е най-демократичната държава в света!!
79
28
 
2
 
! Отговори
до 94 преди 2 години
Отава има население от 1 146 790 души. Излезли били 2000. Кой се е пробудил? Разни тираджии които им трябва сертификат за да пътуват :))))
78
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трюдо и сорос са докарали кучетата си - антифа и се очаква провокация.Но никой не видял добро, когато е тръгвал срещу народа си.
77
0
 
17
 
! Отговори
БНО ШИПКА ВОЙН преди 2 години
СОРОС ПРИТЕЖАВА ОГРОМЕН АВИОПАРК С КОЙТО НЕГОВИ СПЕЦИАЛНО ОБУЧЕНИ ПИЛОТИ ПРЪСКАТ С ГРАФЕН И ЗАРИН ХОРАТА ОТ БЛИЗО 20 ГОДИНИ!!!! ЗА ТОВА ВСИЧКИ ТЕ БОЛНИ! ПОГЛЕДНЕТЕ НЕБЕТО! ЗАЩО САМОЛЕТИТЕ ОСТАВЯТ БЕЛИ СЛЕДИ!?!?!? ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО ТОВА Е ЗАРИН!
76
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
народа се пробужда
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ СЪМ ДУШЕВНО БОЛЕН! МОЛЯ ЦЪКНЕТЕ МИ ПЛЮС ЗА ДА МОЖЕ МАЛКОТО МИ ГРЪБНАЧЕН МОЗЪК ДА СЕ ПОЧУВСТВА ЗНАЧИМ В МИЗЕРНИЯ СИ ЖИВОТ!1
74
3
 
0
 
! Отговори
до 91 преди 2 години
Аха :) добре :)
73
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още не са почнали. Досега беше генерална репетиция.