САЩ ще допуска само ваксинирани чужденци от 22 януари

Целта е да се намали тежестта върху здравния сектор на страната
21 яну 2022 07:40, Анисия Иванова
38
САЩ ще допуска само ваксинирани чужденци от 22 януари
Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ (DHS) обяви, че ще изисква от всички чуждестранни граждани, пресичащи границата, да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19, включително и от тези, които влизат в страната по необходимост, а не с цел туризъм.

"От 22 януари 2022 г. Министерството на здравеопазването ще изисква от гражданите на чужди държави, които искат да влязат в САЩ през сухопътните гранични пунктове и фериботните терминали на границите с Мексико и Канада, да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19 и да представят съответните документи", се казва в съобщение за пресата.

Според изявлението ограниченията ще важат за всички граждани на други държави, независимо от причината за влизане в страната, включително и за тези, чието пътуване е наложително. Правилото няма да засегне лицата с разрешително за пребиваване. Новото изискване има за цел да намали тежестта върху здравния сектор на страната, както и да улесни трансграничната търговия и пътувания.

През ноември Ройтерс съобщи за намерението на американските власти да разширят обхвата на изискването за сертификат за ваксинация от 22 януари и за чужденците, които пресичат сухопътната граница на страната по необходимост, а не с туристическа цел. Според агенцията в тази категория влизат чужденци, принудени да преминат границата по наложителни причини, като например шофьори на камиони, представители на чужди държави и техните власти за справяне с различни извънредни ситуации. (БГНЕС)


38
Още по темата: САЩчужденцикороавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Могъщ Кравар преди 4 месеца
Айде, ваксините, бустерчетата и при дедо Байдън, докато не е забравил как се казва.
26
2
 
2
 
! Отговори
Сульо преди 4 месеца
Аз пък си разплетох чорапа от мъка затова че американците плачат от тъга за мен.
25
2
 
1
 
! Отговори
МогъщБългарин преди 4 месеца
До В.Еееееееееее що с лошо бе човек, сега всичките американци ще се разплачат че сулю няма да отиде там. Те се бяха приготвили хората да те посрещнат, погача пекоха, млада проситутка ти бяха наели ти са реши да не ходиш.... Не е добре тая работа...
24
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Тамън се бях засилил към Краварника.
23
0
 
8
 
! Отговори
В. преди 4 месеца
Е дойдохме си на думата. Сега става ясно кой и защо пусна вируса. Проклети каторжници Байдън и компания. За власт и пари. За адаптиране на имунната система на хората към техните експерименти. Не ща да стъпя там. Проклета държава.
22
0
 
5
 
! Отговори
666 преди 4 месеца
Да си мушнете тези ,, вакси,, там дето слънце не огрява....Гледайте от Борката..... ,,Пандито,, свърши.....
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма да е за дълго тази заповед. Поради липса на доставки в Канада падна мандата за ваксини на тираджиите. Скоро и в САЩ ще е така. Иде глад.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спокооооо! Никой не се е затърчал да им ходи. Тези дето имат пари - Занзибар ей го де е! Тези дето нямат , за което се погрижиха яко и наще управници - те тъй и тъй нЕма да им стъпят. Хахаха
19
0
 
8
 
! Отговори
Куне Метрев преди 4 месеца
секи кой иска да оди у сащ требе да се вапцинира аз сметам да си турим сичките вапцини и да прескочим до сащ да се окъпем у океано и да пием една американса ракия
18
4
 
4
 
! Отговори
Правилно преди 4 месеца
По-малко селски тарикати
17
4
 
11
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 4 месеца
В Сибир , провинция Коми и Чукотка не искат нито ваксини, нито сартификати.Поради простата причина , че там няма джан-джун. А,ако срещнеш някой,и го питаш кой е на власт, ще ти каже ....Брежнев.
16
5
 
30
 
! Отговори
Зори преди 4 месеца
Никой не иска да ходи в САЩ.
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
значи набучваш си 5 вида ваксини и 50 бустера и краварника ти е в кърпа вързан.
14
4
 
28
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 4 месеца
Ако отпаднат визите, ако отпадне зеления сертификат, ако ми платят самолетния билет и престоя в САЩ и ако ми дадат 100 долара дневни, и ако мнооого ме помолят, евентуалноооо тогава може и да се позамисля дали да отида до Задморска Говедария. Иначе - никакъв шанс.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аре пак ша се съдим
12
2
 
21
 
! Отговори
F. Of преди 4 месеца
Ок, само да уточнят какво значи напълно ваксинирани, щото първо бяха две дози, после три, след два дни ще кажат на заблудените вакси че трябва да са четири....
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ и Великобритания са страните които съм посещавал по веднъж, втори път, не, благодаря.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А за какви ваксини точно става въпрос? Че ако е за такива срещу шарка и ДТК, че то никой западник няма да им стъпи в държавата. Добре че са изключили своите граждани, че и те няма да може да се върнат. В САЩ е абсурдна ситуация в която имат ковид ваксина и никаква друга. И си мислят че са ваксари а ние сме били антиваксари. Вярата е голямо нещо, да знаете. Но не ми пука. И без това нямам намерение да ходя там. Да си събират набодените на куп.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Целта е да ти набият американския чип.
8
1
 
30
 
! Отговори
Става въпрос преди 4 месеца
за много милиарди долари. Миналата година Файзер бяха осъдени за 500млн. долара за подкупване на лекари да изписват законни наркотици. Сега ще си върнат парите многократно с лобиране. Заложени са главите на много хора тука включително и нашите. Който оцелее, война е