Трюдо: Тестът ми за COVID-19 е положителен

Канадският премиер разкритикува протестите на шофьорите
7 фев 2022 08:25, Ния Христова
142
Трюдо: Тестът ми за COVID-19 е положителен
Снимка: БГНЕС
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо обяви, че е дал положителна проба за COVID-19, като същевременно разкритикува шофьорите на камиони, протестиращи срещу задължителните ваксини, съобщи БГНЕС.
 
"Чувствам се добре и нямам никакви симптоми", заяви 50-годишният премиер на пресконференция.
 
Миналата седмица Трюдо обяви, че се изолира, след като е бил изложен на коронавирус. Оттогава две от трите му деца също са дали положителни проби, каза той.
 
Трюдо получи третата си доза ваксина срещу коронавирус през януари и призовава канадците да се ваксинират и да си поставят подсилващи дози, тъй като страната се бори с нарастването на случаите и хоспитализациите заради варианта "Омикрон".
 
Той "ще работи дистанционно тази седмица и ще продължи да следва насоките за обществено здраве".
Още по темата
 
Пред парламента трети ден продължи масовият протест, воден от канадски шофьори на камиони, които се противопоставят на задължителните ваксини за преминаване на канадско-американската граница.
 
"Не с демонстрации срещу пандемията, а с ваксиниране Канада ще прекрати ограниченията в областта на общественото здраве, целящи да забавят разпространението на вируса", каза той.
 
Премиерът осъди и действията на някои протестиращи през уикенда, когато демонстрантите са разпространявали расистки послания и са развявали нацистки знамена, както и са танцували и уринирали върху Националния военен мемориал. 
 
"Не се плашим от тези, които нанасят обиди и ругатни по работниците от малкия бизнес и крадат храна от бездомните", заяви Трюдо.
 
"Няма да се подадем на тези, които развяват расистки знамена. Няма да отстъпим пред онези, които се занимават с вандализъм или позорят паметта на нашите ветерани".
 
Полицията е започнала няколко наказателни разследвания във връзка с предполагаеми заплахи и сплашване от страна на протестиращите.
 
В провинция Онтарио се очаква от утре да започне да облекчава ограниченията на Covid, като позволи на ресторанти, барове, спортни обекти и киносалони да отворят отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Qqqq преди 2 години
Няма да има войни и конфликти , а от производството на оръжие се печели. А и на война печелят винаги политиците. Те натискат бутона от разстояние или издават заповеди пак от разстояние, а ти отиваш на фронта да жертва живота си. Не те. В последствие ако са победители се стичат много пари към тях от плащане на репарации и други обезщетения след подписването на мирни договори. Но семействата загубили близки , а също и хора участвали във войната никога няма да си върнат загубите.
101
0
 
0
 
! Отговори
Qqqq преди 2 години
Преминаваш или в която искаш да отидеш , ежедневно или ежечасно спуска различни правила относно това да ти разрешат преминаване или пък пребиваване. Ти трябва да се чудиш постоянно къде и какво ти трябва. Дали зелен паспорт с тест или без тест , ако трябва тест , дали той важи за 24ч. или за 48 или за 72. Ако не съществуват държави и нации и практически никъде няма чужденци и емигранти , това означава , че експлоатацията на работна ръка ще секнат и те няма да има от къде да грабят и паразитират.
100
0
 
0
 
! Отговори
Qqqq преди 2 години
Блокирания , затваряни, изолирания, на държавни граници , цели градове , квартали , села. Задължителни ваксинации, задължително носене на маски и всякакви други задължителни неща , които от веднъж се спускат отгоре, решени така на бързо , на парче и предназначени за тормоз на населението. Хайде , някой да ми каже къде намирате глобализъм в това. Напротив. Глобализъм неможе да съществува ако е ограничено свободното движение на хората. Ако границите са затворени , а всяка държава през която
99
0
 
0
 
! Отговори
Qqqq преди 2 години
Лицемерието на западния свят е причината за неадекватното им държане. Тук в този форум , разни хора се повтарят: "Глобализма е виновен, глобалната е виновен". Разберете , че в глобализма няма нищо лошо стига да не се прави от безмозъчни ковидари , като този. Няма нищо лошо в това всички да сме едно цяло , да няма държави , да можеш да работиш и живееш, където си поискаш без да си чужденец и месните постоянно да те подиграват и експлоатират. Ковид мерките са антиглобалистични.
98
0
 
7
 
! Отговори
окли преди 2 години
С трета доза и положителен тест, хаха, скри се под полата на жена си, мръхльо
97
0
 
12
 
! Отговори
Мишок, преди 2 години
покажи се, бе! Едни тираджии те търсят.
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОВА ЗЪДАНИЕ Е ТВОРЕНИЕ НА САТАНАТА НО ТОВА НЯМА ДА МУ ОТМЕНИ ОГЪНЯ В АДА
95
0
 
17
 
! Отговори
Колкото повече преди 2 години
ваксинирани, толкова повече заразени...
94
0
 
8
 
! Отговори
Първият, пипнал преди 2 години
Ба, първия..
93
0
 
26
 
! Отговори
Манафейко: преди 2 години
Първият, пипнал "Ковид" от шубе.
92
0
 
25
 
! Отговори
Неутрален преди 2 години
Е нали тоя каскет се хвалеше, че си е набил и бустер - пък сега бил заразен? И в момента потвърждава, че исканията на шофьорите са напълно адекватни?
91
0
 
29
 
! Отговори
Бат Пешо преди 2 години
Лошото е че клоуни като трюдо, като наш кире, като гръцкия, как беше, гърците му казвали мистър Бийн, та цялата тая либерална гриндър шайка налага дива диктатура. Гледах клипове от днес в тубата и канадското правителство отговорило на протестиращите, че в никакъв случай нямало да преговарят с тях. Въобще тоталитарния режим е готов да стигне до края, но за "доброто на гражданите". А гражданите това "добро" Не го щът
90
0
 
34
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Настъпващите камиони водят до положителен тест.Браво на канадците.Не на КОВИД фашизма.
89
0
 
5
 
! Отговори
Не съм робот преди 2 години
Довеждане
88
0
 
27
 
! Отговори
Просто Киро преди 2 години
До АнонименСертификата сертифицира,че си завършен промит мозък. Разбирай зомби.
87
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте ги тези принцеси. Защо ги търпите да ви управляват и да ви правят живота на тоталитарен ад?
86
0
 
39
 
! Отговори
тимбърлейк преди 2 години
джъстин ще го кара леко 2-3 месеца като кукунчев
85
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова много лъжи и искате хората да ви вярват месирки пр0дажни!!! Добре, че има и други средства, хората да се информират за всичко, което се случва по света, не само в Канада!!! Затова скоро след като се обърне палачинката да не се чудите къде да се скриете от народната любов всички т.н експерти, аналЛизатори, pressтетутки и всички слуги продали се за малко пари и работели за чужди интереси!!!
84
0
 
50
 
! Отговори
мирише нещо преди 2 години
С ПО 3 ДОЗИ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО, ВСИЧКИ СА ПОЛОЖИТЕЛНИ ЗА КОВИД И ТОЯ ПАК ВИКА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ???? НЕЩО МАЙ НАИСТИНА НЕ Е НАРЕД? СМЯТАМ, ЧЕ УРСУЛА ФОН ЛАЙ.ЯН И ВСИЧКИ ПРИПЯВАЩИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗАДЕТО ОСВОБОДИХА ОНИЯ С ВАКСИНИТЕ ОТ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ И САМО ЗАДЪЛЖАВАТ! ТОВА МИРИШЕ НА ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО?...
83
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благородна постъпка. Самоизолира се, за да не зарази милиони канадци. А те неблагодарниците му искат оставката.