Трюдо: Тестът ми за COVID-19 е положителен

Канадският премиер разкритикува протестите на шофьорите
7 фев 2022 08:25, Ния Христова
142
Трюдо: Тестът ми за COVID-19 е положителен
Снимка: БГНЕС
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо обяви, че е дал положителна проба за COVID-19, като същевременно разкритикува шофьорите на камиони, протестиращи срещу задължителните ваксини, съобщи БГНЕС.
 
"Чувствам се добре и нямам никакви симптоми", заяви 50-годишният премиер на пресконференция.
 
Миналата седмица Трюдо обяви, че се изолира, след като е бил изложен на коронавирус. Оттогава две от трите му деца също са дали положителни проби, каза той.
 
Трюдо получи третата си доза ваксина срещу коронавирус през януари и призовава канадците да се ваксинират и да си поставят подсилващи дози, тъй като страната се бори с нарастването на случаите и хоспитализациите заради варианта "Омикрон".
 
Той "ще работи дистанционно тази седмица и ще продължи да следва насоките за обществено здраве".
Още по темата
 
Пред парламента трети ден продължи масовият протест, воден от канадски шофьори на камиони, които се противопоставят на задължителните ваксини за преминаване на канадско-американската граница.
 
"Не с демонстрации срещу пандемията, а с ваксиниране Канада ще прекрати ограниченията в областта на общественото здраве, целящи да забавят разпространението на вируса", каза той.
 
Премиерът осъди и действията на някои протестиращи през уикенда, когато демонстрантите са разпространявали расистки послания и са развявали нацистки знамена, както и са танцували и уринирали върху Националния военен мемориал. 
 
"Не се плашим от тези, които нанасят обиди и ругатни по работниците от малкия бизнес и крадат храна от бездомните", заяви Трюдо.
 
"Няма да се подадем на тези, които развяват расистки знамена. Няма да отстъпим пред онези, които се занимават с вандализъм или позорят паметта на нашите ветерани".
 
Полицията е започнала няколко наказателни разследвания във връзка с предполагаеми заплахи и сплашване от страна на протестиращите.
 
В провинция Онтарио се очаква от утре да започне да облекчава ограниченията на Covid, като позволи на ресторанти, барове, спортни обекти и киносалони да отворят отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
50
 
! Отговори
Фют преди 2 години
А блокираните Онтарио и Квебек нещо?? А блокираната граница с ФАЩ??
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който мие писал минус явно сее отвърал от Христа и сие за ада това е
40
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко оправдания ще си измисли още програмираният фашист?
39
2
 
47
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Шофьори,мачкайте я таз нищожна xлeбаpka бе!Тя не заслужава живот!Как такъв Дpucлю ще ви управлява държавата?
38
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комедиант, *** и като опря ножът до колала се скри, т.е., скриха му драгоценното тяло. Всичко излиза на показ и ако и това не помогне на огромната маса, кято вярва на ваксините и ги поддържа, това означава, че са отчайващо заблудени.
37
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се на САЩ и Канада в кой бог сатанински вярват та измислиха 32 пола сбърканяци заради 2% ненормалници в библията и евангелието такива неща са осъдени.Няма да ги бъде Исус се отвърна от тях
36
0
 
53
 
! Отговори
Резил преди 2 години
От редакцията се опитват да излязат от неудобната ситуация за случващото се в Канада. След като вече Отава е блокирана и полицията обяви че не може да се справи защото протестиращите са много повече от тях, хората започват да се питат къде е властта къде е премиера. Чак сега новинарският екип на днесбг реши да ви уведоми защо се е скрил копието на Просто Киро. Трудно се наваксват динамични събития които си проспал за седмица. Я напишете нещо за резила на GoFundMe.
35
2
 
58
 
! Отговори
Са са преди 2 години
Най големия страх е шубето . Защо Трюдо който не го е страх като видя множеството го евакуираха и се направи на болен Той е резил за Канада
34
1
 
49
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Защо политииците настояват за ваксинация и бустерни дози, след като от самото начало се значе, Омикрон-ът заобикаля ваксините, а СЗО се обяви против бустерните дози ?!?!____Отговорът е елементарен - почти нищо не може да се направи за борба с този вирус, а ако не се прави нищо, то управляващите биват атакувани от опозицията !!!___Още от началото беше ясно, че Ковид беше по-скоро политически проблем, а от една година е и бизнес !!!
33
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ СЪМ В ДОМАШЕН АРЕСТ 4-ТИ МЕСЕЦ С ТОЯ 'СЕРТИФИКАТ"! ИСКАМ ДА ПОСТАВИМ В ТАКЪВ КУНЧЕЕВ, КАНТАРДЖИЕВ И ДРУГИТЕ ЛЕШОЯДИ!
32
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мани го тоз и той не знае къв е от 32-та пола я мувиж устата
31
2
 
31
 
! Отговори
Срамота преди 2 години
Блумбърг обяви че Русия вече е нападнала Русия, днес.бг обявява новина от преди десет дни. Това е нивото на неолибералната журналистика... Блиц и Пик са по-актуални от вас.
30
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марионетният пъзльо се покри в бункера и омаза гащите! Успех, борци за свобода, светът и нормалтити хора са с вас, смели канадци!
29
2
 
53
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
За стотен път питам -"...с ваксиниране Канада ще прекрати ограниченията в областта на общественото здраве, целящи да забавят разпространението на вируса" - но какво общо има - инжектиране което не спира разболяването - инжектиране което не спира разпространяването - какво общо има с "разпространението на вируса"? Труди, ти като си инжектиран, спря ли разпространението на вируса? Как е възможно да не престават с тази безсрамна невероятна очевидна лъжа?
28
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теста ти за напълнен памперс е положителен! Cмъpт за слугите на глобалната мафия!!!
27
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, така е, като се ваксинираш с физиологичен разтвор за пред камерите, сега ще си с положителен тест. Само да не са те объркали и тестът ти да е за бременност... че с тези технологии, знае ли човек...
26
1
 
66
 
! Отговори
Фиаско преди 2 години
Днес. бг трябва да си сменят името на оня ден. бгДни преди да започне конвоя на свободата, Джъстин обяви че се изолира защото едно от децата му е болно. Уикенда когато блокираха Отава и след като го изолираха в неизвестен бункер, либералното недоразумение направи видео обръщение в което призна че е с положителен тест и със симптоми на ковид. Най-комичното беше че завърши с призива "ваксинирайте се".
25
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЯ ОТ КОЙ БУНКЕР СЕ ИЗОКА? КРИЙ С Е ДА НЕ ДОЙДАТ ШОФЕРИТЕ ДА ТЕ ИЗРОВЯТ КАТО САДДАМ! ПО- ГОЛЯМ ТЕРОРИСТ СИ ОТ НЕГО, ЗАСЛУЖАВАШ ЛИНЧ!
24
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тони клоун не е ли тройно ваксиниран и сертифициран?
23
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива като този се правят на големи мъже докато налагат ковид диктатура на населението, обаче пълнят гaщитe като новородени когато ги притиснат.