COVID сертификатът в Белгия отпада до края на март

90 на сто от пълнолетните в страната са ваксинирани
8 фев 2022 14:47, Елка Василева
64
COVID сертификатът в Белгия отпада до края на март
Снимка: архив, БГНЕС

До края на март в Белгия може да се очаква отпадане на сертификатите за COVID, съобщи представителят на управляващата коалиция Беноа Пиедбьоф.

Той поясни, че нуждата от документа се изчерпва, защото вече 90 на сто от пълнолетните в страната са ваксинирани и едва ли ще има повишение на този брой заради изискването за сертификат за достъп до обществени места.

Още по темата

По неговите думи приложението на сертификатите не е ограничило разпространението на болестта.

Според него не е необходимо да се продължава с намеренията за въвеждане на задължителна ваксинация. Той отбеляза, че страната ще остане в готовност за бързо връщане на изискванията за маски и други мерки за безопасност, ако наесен епидемичните показатели се влошат.

По най-нови данни броят на новозаразените в страната намалява с 40 на сто в сравнение с миналата седмица, а броят на починалите същевременно нараства с 25 на сто (до 37 на ден). Броят на приетите в болница спада с шест на сто, а на настанените в спешно отделение расте с девет на сто за последната седмица.

Предстоящото решение за сертификатите е свързано с употребата им в Белгия и не засяга приложението на документите при пътуване в ЕС.

Миналата седмица Европейската комисия предложи за пътуване сертификатите да се ползват до юни догодина.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аналогия Имаш грешка. Не сте ваксинирани, защото ваксина няма все още. Набодени сте с експериментален препарат, който нито спира заразяването, нито разболяването, нито смъртта. Така, че дори овце не сте. За овцете поне овчарят се грижи. А вие се набодохте с някаква неизвестна субстанция, която ви представиха за ваксина и в момента всички вече признават, че не работи. Ай честито. И следващия път да си боцнеш малко акъл, че хич нямаш.
58
2
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Грешиш. Убива болните и старите. И ваксинира само ако има епидемия с ВАКСИНИ.
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Здравите ваксинирани" това Теменужка Петкова, канадския ковидясал съсел, ваксинирания Коритаров и ония еврочорбаджия отбЕК дето пукна след третия бустер ли са?
56
14
 
3
 
! Отговори
Аналогия преди 2 години
Понеже антиваксърите си умират да обиждат ваксиниранити, че били овце, ще сравня антиваксърите с ДРЪГЛИВИ ОВЦЕ. Какво прави един фермер ако има има епидемия в стадото си? Болните убива и заравя , а здравите ваксинира. При хората не практикуваме убийство, но правим изолация. Болни и неваксинирани се изолират от здравите ваксинирани.
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инжектиран - Ще ти кажа, че се преследва "златния милиард". Колко сме на Земята и колко са починали от Ковид? Как ще постигнат един милиард население с такива темпове? Няма как. Виж след като набодаха 3-4 милиарда по света и им прецакаха имунната система вече е лесно. Пускат нов вирус догодина, тези със слаба и отслабена имунна система си отиват и готово. Целта е горе-долу постигната. Жалко за овцете, но аз ли съм ги карал да се боцкат?
54
2
 
11
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Много е притно да гледаш надупчените доверчиви жигосани овчици как почват да се пазарят с реалността: отпадал, ама не отпадал, нямало го вече, ама можели да го поискат, махали го щото не ваксата не работи, ама 147 процента били ваксинирани и т.н.
53
0
 
5
 
! Отговори
уточнение преди 2 години
Всъщност Швеция маха ограниченията, на остават маските в болниците и поликлиники, а ваксинационен сертификат може да бъде поискан, ако организаторите на големи събирания решат. Ваксинираните са 90% от възрастните и 80% от децата над 11 години.
52
2
 
12
 
! Отговори
Чистокръвни братя преди 2 години
Отпадането на зелевия аусвайс в множество облоземни умнокрасиви държави, разбира се е добре. Но помнете, че ковидфашистите са коварни. За да приспят бдирелността на народите те ще отпускат-натягат-отпускат, защото ги е страх да увиснат по стълбовете. Тека че мерило край на ковидния цирк ще е когато не само сертификатчетата отпаднат, но и когато на налагалите ги със сила ковидфашисти бъде потърсена наказателна отговорност за това, което сториха.
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изплашиха се от протестите, които не бяха отразени в Днес.бг. Едно по едно, правителствата клекнаха. Продължението е интересно и развръзката- кой, кога, как и срещу колко пари продаде националните интереси. Краят им е ясен. Няма да са живи.
50
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на този сертификат от самото начало беше да принуди хората да се ваксинират. В Западна Европа горе- долу си свърши работата и се набодоха масово.
49
2
 
14
 
! Отговори
САМО прах в очите преди 2 години
Да поотпуснат ПАРАТА и НАПРЕЖЕНИЕТО у хората, за да не ПАДАТ Правителства СЪЩО така ИДЕ Летен Сезон, когато вирусите и хората си Почиват и не работят много. Спестените ПАРИ, които хората не са прахосали по заведения и почивки е идеята да им бъдат обрани парите от разните увеселителни бизнеси за през летния сезон. ПОСЛЕ ПАК на Есен почват Вирусите и болестите и Ваксинки и Сертификатчета всичко на ново.
48
13
 
2
 
! Отговори
Инжектиран преди 2 години
А какво ще кажат проповедниците на антиваксинациите, ако точно те са мишената на Бил Гейтс & сие и както продължават да *** в аритметична прогресия изглежда форуми от рода на БеГеМамите ще дадат фира скоропостижно. С Бил Гейтс, напред към изчистване на негодния матрял.
47
1
 
10
 
! Отговори
Да ЛОГИЧНО преди 2 години
ПАДА до като ТРАЕ Ваксината и ПОСЛЕ ПАК на Есен с Песен Нови ВАКСИНИ и Нови Сертификати.
46
2
 
15
 
! Отговори
Пиратка Аргирова преди 2 години
Смисълът на ковидните аусвайси, е да ПРИНУДИ хората да се инжектират. Тъй като вече преминаваме към следващия етап - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО инжектиране, от аусвайсите няма повече нужда. Така или иначе ще е извън закона да не си генно-модифициран. Има и следваща фаза, тя е финалната -- НАСИЛСТВЕНО инжектиране. За малкото оцелели ще тръгнат на лов военизирани отряди и ще ги бучат на място. Впрочем, Таджикистан е вече там, вероятно има и други шампиони.
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не спират омикрона, да. Обаче не умираш, нито пък влизаш в болница заради тежка форма. Сериозен аргумент!
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда. Като са над 90% ваксинирани, защо да не отпадне.
43
0
 
7
 
! Отговори
Четящ правилно преди 2 години
Да, сертификатите отпадат унутре у державите, но коги идеш на аеропорта - засечка. Значи, не само требе да се чете, но и да се разбира прочетеното, а шпинделите на БГ компутерите работят само на "първо търсене".
42
7
 
4
 
! Отговори
Българи и Ромеи преди 2 години
са свръх рисков контингент, защото притежават фейк сертификати Мъдя ин България.
41
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид сертификатите падат навсякъде защото няма дмисъл от тях ефин напълно ваксиниран може да е положителен на ПСР тест това означава ковид сертификата само им дава ораво да разнасят вируса нищо друго Вирусът не се ограничава от сертификат а от тестове и спзване на мерки маски и дезинфекция
40
9
 
3
 
! Отговори
Пътуващ преди 2 години
където си поиска, сертифициран!