COVID сертификатът в Белгия отпада до края на март

90 на сто от пълнолетните в страната са ваксинирани
8 фев 2022 14:47, Елка Василева
64
COVID сертификатът в Белгия отпада до края на март
Снимка: архив, БГНЕС

До края на март в Белгия може да се очаква отпадане на сертификатите за COVID, съобщи представителят на управляващата коалиция Беноа Пиедбьоф.

Той поясни, че нуждата от документа се изчерпва, защото вече 90 на сто от пълнолетните в страната са ваксинирани и едва ли ще има повишение на този брой заради изискването за сертификат за достъп до обществени места.

Още по темата

По неговите думи приложението на сертификатите не е ограничило разпространението на болестта.

Според него не е необходимо да се продължава с намеренията за въвеждане на задължителна ваксинация. Той отбеляза, че страната ще остане в готовност за бързо връщане на изискванията за маски и други мерки за безопасност, ако наесен епидемичните показатели се влошат.

По най-нови данни броят на новозаразените в страната намалява с 40 на сто в сравнение с миналата седмица, а броят на починалите същевременно нараства с 25 на сто (до 37 на ден). Броят на приетите в болница спада с шест на сто, а на настанените в спешно отделение расте с девет на сто за последната седмица.

Предстоящото решение за сертификатите е свързано с употребата им в Белгия и не засяга приложението на документите при пътуване в ЕС.

Миналата седмица Европейската комисия предложи за пътуване сертификатите да се ползват до юни догодина.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костробоки
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен37 ---"незнам колко трябва да си неумен за да си мислиш, че един QR код може да спре вирус."--- Ами достатъчно е да си неумен колкото един ваксър за да си мислиш, че някакъв сертификат ще спре вируса. Вирусът може да бъде спрян с ваксина. А работеща ваксина за този вирус няма. И най-глу павите разбраха това.
37
4
 
17
 
! Отговори
Бат Станчо преди 2 години
А нашите управници ни насърчават до края на март следващата година да го носим с " гор дост " :))) Още колко държави трябва / а те вече не са никак малко / да се откажат от тая вятърничева мярка,за да проумнеят нашите умници,че не е необходимо да има такава ?!
36
5
 
19
 
! Отговори
Бил Геитс преди 2 години
Не се планира отпадане на сертификата. Но ще бъде направено нужното да продължавате да спите, за да не пречите на промените.
35
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По неговите думи приложението на сертификатите не е ограничило разпространението на болестта." Е , че това беше ясно още от началото на цирка със зеления фалшификат, незнам колко трябва да си неумен за да си мислиш, че един QR код може да спре вирус.
34
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, ще рече човек, че е много сложна и трудна задача това отпадане на сертификата, та им трябват два месеца!?! Просто будалкат хората и се ослушват накъде ще задуха вятъра. Ама така е, като има будали да се връзват, ще има и тарикати.
33
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Имунизиран 200 имунизирани спортисти на по 25 години умряха от сърдечен арест по телевизията миналата година. А ти продължавай да се "имунизираш".
32
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Институтът "Джон Хопкинс" представи проучване, че мерките не са ограничили нито заразата, нито смъртността. Включително и ваксинацията. Мерките ви се оказаха неефективни и нанесоха повече вреда, отколкото полза. Айде умните ваксъри да излязат и да заявят как от "Джон Хопкинс" са *** и конспиратори.
31
9
 
6
 
! Отговори
Пътуващ преди 2 години
където си поиска, сертифициран!
30
19
 
2
 
! Отговори
Имунизиран преди 2 години
Ни тромби имам, ни дявол... Антиваксаджиите умират катадневно, като по този начин природата се изчиства от некачествения матрял.
29
2
 
21
 
! Отговори
Мика преди 2 години
Добре де поправете ме ако се бъркам но нали точно вашата медия разпространяваше така агресивно че ваксините работили и давали резултати. Защо започваме да чуваме от толкова държави че ги махат защото не виждат промяна в броя на заразените а само увеличаване на смъртността? Вие някакво извинение не мислите ли че трябва да дадете затова колко хора тук сте подвели? Забележете драги читатели колко странно им е обяснението в статията за смъртните случаи, доста време са се чудели как да го напишат...
28
1
 
10
 
! Отговори
гост преди 2 години
А тати ми каза онова, за колелото ..
27
2
 
23
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Уфцети се надяваха да има допълнителни ограничения за неваксинираните а то какво става, който се е прецакал се е прецакал. Даже и тези които ги жигосаха вече им казват че не е имало защо но те продължават да блеят колко са глупави онези вярващите в конспирации. Ами да така е, то срама е наистина голям да те направят на гъс така публично и да не знаеш кога я тромб я кръвно в сърце ще ти изгърми, нека си носят последствията цял живот. Тепърва ще гледаме майтап.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По неговите думи приложението на сертификатите не е ограничило разпространението на болестта. " Да бе да ,я да пита наш'те учени дали е така ,а безопасната среда която осигурява ,а ? Алоууу ,вие в Европата като не знаете ,недейте приказва такива неверни неща .......
25
1
 
19
 
! Отговори
2+2=4 преди 2 години
В съседство на тази статия четем в рубриката "ОЩЕ ПО ТЕМАТА" заглавие "Стотици излязоха на протест в Белгия срещу мерките".
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
преди месец писахте, че не били достатъчно ваксинирани!
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кючека на Борис Джонсън победи ковит-едно-девет, Нека му се присъди нобелова награда за медицина
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драго е да гледаш как се гърчат ваксофашистите когато техните европейски чорбаджии открито заявяват че махат сертификата зашото той не работи. Повечето увисват блокирали. А най-наглите се хващат като за сламка за лъжата, че в Европа го махат, защото имало много ваксинирани.
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Киру да чете а не да се прави на задръстен фашист заедно със обратната захапка рапар
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
първа фаза да ваксинират всички, сега почват да заразяват с всеки дъх. зомбита , които не осъзнават че им е имплантирано биологично оръжие