COVID сертификатът в Белгия отпада до края на март

90 на сто от пълнолетните в страната са ваксинирани
8 фев 2022 14:47, Елка Василева
64
COVID сертификатът в Белгия отпада до края на март
Снимка: архив, БГНЕС

До края на март в Белгия може да се очаква отпадане на сертификатите за COVID, съобщи представителят на управляващата коалиция Беноа Пиедбьоф.

Той поясни, че нуждата от документа се изчерпва, защото вече 90 на сто от пълнолетните в страната са ваксинирани и едва ли ще има повишение на този брой заради изискването за сертификат за достъп до обществени места.

Още по темата

По неговите думи приложението на сертификатите не е ограничило разпространението на болестта.

Според него не е необходимо да се продължава с намеренията за въвеждане на задължителна ваксинация. Той отбеляза, че страната ще остане в готовност за бързо връщане на изискванията за маски и други мерки за безопасност, ако наесен епидемичните показатели се влошат.

По най-нови данни броят на новозаразените в страната намалява с 40 на сто в сравнение с миналата седмица, а броят на починалите същевременно нараства с 25 на сто (до 37 на ден). Броят на приетите в болница спада с шест на сто, а на настанените в спешно отделение расте с девет на сто за последната седмица.

Предстоящото решение за сертификатите е свързано с употребата им в Белгия и не засяга приложението на документите при пътуване в ЕС.

Миналата седмица Европейската комисия предложи за пътуване сертификатите да се ползват до юни догодина.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификати, тестове, ваксини и на заден фон крипто валута. Един ден ще се събудим просто без пари и активи.
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По неговите думи приложението на сертификатите не е ограничило разпространението на болестта." Сал тук разни веУики мислители кат Кломб, ристева академик не нам кой си и не на последно място витанков твърдят обратното.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Квот каже биг брадър това правим
16
1
 
30
 
! Отговори
До Алекс преди 2 години
Предполагам март месец ще започнем да ви съдим един по един.
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О щом в Брюксел кихнат и ние тук веднага викаме наздраве. Очаквайте в най-скоро време и при нас.
14
2
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Ние сме социални. Ти бягай в пещера.
13
3
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
У нас кога?
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дорютро естествено че сертификатът не ограничава разпространение а спазването на мерките маските на 2часа да се сменят не да се носят целогодишно мръсни и миенето и дезинфекцирането на ръцете защото с тях си пипсме устата и носа И много от заразените са от домакинствата си там не носят маски пипат дръжки и други повърхности и докато някой прояви димптоми и другите са се заразили Така става и в училище никаква хигиена само икономии я чистачката да бърше и мие на всеки час
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"До края на март може да се очаква"..Добавете евентуално, вероятно, сигурно, почти. Синоними колкото искаш.
10
2
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ , НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ!!! ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ДАВАТ НА ВСЕКИ И ВАКСИНИРАН И ТОКУ ЩО ТЕСТВАН , ЧЕ НЕ Е БОЛЕН! ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ НАПЪЛНО СЕ ОБЕЗСМИСЛИ, ЗАЩОТО ВАКСИНИРАНИТЕ СА СИ АБСОЛЮТНИ ЗАРАЗИТЕЛИ ,А ТОЧНО ТЕ ИМАТ НАЙ-МНОГО ОТ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ! НЕ ОТ 30 МАРТ А ОТ 1 МАРТ ДА БЪДЕ НАПЪЛНО ПРЕМАХНАТ В БЪЛГАРИЯ!
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канадския клоун ще го отмени от страх чак когато на запад почнат да валят съдебни дела срещу въвелите го.
8
2
 
25
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''По неговите думи приложението на сертификатите не е ограничило разпространението на болестта.''Това го казват от цял свят и то от официално ниво и в такъв случай защо са го въвели и го държат този д.билификат!? Очевидно не заради спирането на ''пандемията'', т. е. не поради здравномедицински причини, а поради някакви други!
7
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бре, при нас дето бяхме желязни и не признахме сертификати също доста помогна - на пенсионната система лежат едни 30тина хиляди старци по-малко, дето иначе трябваше да им плащат бадеева.
6
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е. призна се че целта на хартийката кучешки паспорт е била да ни превърне в послушни кучета! Браво. То и удостоверението за произход е спряло да се издава след като евреите са били натикани в концлагерите, и неговото действие вече е било ненужно, защото вече е било изпълнило целта си. Явно историята се повтаря! Въпросът е у нас бау бау паспортите до кога ще действат? Докато ни набодат на 90% или докато се научим да караме тирове?
5
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самопризнание, че сертификата е бил средство за изнудване на хора да се ваксинират, а не за превенция от заразяване или защита на населението! Сега трябва да бъде съден за злоупотреба с власт и издевателстване над мирни граждани!
4
5
 
49
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОВА БЕШЕ И ЦЕЛТА НА СЕРТИФИКАТА!!! ДА НАСИЛИ ХОРАТА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ! КОЛКОТО Е СРАБОТИЛО В БЪЛГАРИЯ ТОЛКОВА! ДО КРАЯ НА МАРТ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОТМЕНИ ИЗЦЯЛО!
3
4
 
38
 
! Отговори
вай вай ваййй преди 2 години
А у нас Кирето каза, че когато се боцнат 70%.........т.е., НИКОГА........
2
40
 
7
 
! Отговори
nie преди 2 години
Да вземем пример от тях. Да се ваксинираме на 90 %, за да минимизираме щетите от пандемията- здравни, социални и икономически.
1
5
 
45
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''По неговите думи приложението на сертификатите не е ограничило разпространението на болестта.''Това казва всичко! И е валидно за целия свят!