Какви са неврологичните симптоми на Омикрон?

Мравучкане, слабост, болки в мускулите и ставите
8 фев 2022 16:20, Петя Славова
31
Какви са неврологичните симптоми на Омикрон?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Болките в мускулите и ставите, особено в гърба, кръста и раменете, могат да бъдат ранен признак на инфекция с Омикрон, пише "Дейли Експрес".

Още по темата

Според Националната здравна служба тези неочевидни симптоми са често срещани при пациентите и могат да помогнат за саморазпознаването на COVID-19 на ранен етап, за да може да се започне лечение навреме.

"Хората изпитват болка, която може да се появи и да изчезне след известно време, докато трае възстановяването. Някои изпитват и странни или променени усещания, като изтръпване или мравучкане, слабост в ръцете или краката", казват експертите.

Според проучването на симптомите на ZOE - най-голямото приложение за проучване и проследяване на симптомите на SARS-CoV-2 - такива болки могат да се появят в началото на инфекцията. Обикновено те продължават средно два до три дни, но могат да продължат и по-дълго - в зависимост от възрастта на пациента.

"Обикновено те продължават средно два до три дни, но с напредването на възрастта могат да продължат и по-дълго. При децата болките продължават до четири дни, при възрастните на 16-35 години - до пет дни, при възрастните на 35-65 години - до седем дни, а при хората над 65 години - до осем дни", казват учените, участващи в проекта. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
4
 
! Отговори
Доц. Мангъров преди 2 години
Към тези симптоми,задължително трябва да се прибави и диария с пър....дене и обща отпадналост!!! Лечение: Чайче с йодна тинктура!!
26
5
 
3
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 години
Към тези симптоми,задължително трябва да се прибави и диария с пър....дене и обща отпадналост!!!
25
3
 
3
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 години
Към тези симптоми,задължително трябва да се прибави и диария с *** и обща отпадналост!!!
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симптомите на Гошко комшията който егей са: шипоко отворено денонощно дупе
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ваксина не се налага да влизаш в бг болници и да те лекуват "некадърни" лекари. Схващаш ли "малката" разлика? Имахте избор!
22
3
 
12
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Аз такива симптоми имам при всеки грип!
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяха, с ваксина и без нея, при работеща здравна система е все тая. Ама тука гледат само фалшивата статистика и ау колко починали. Ами ще има.като болниците лекуват САМО Ковид, през това време хората умират от липса на медицински грижи.
20
3
 
10
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ам то "експертите" ще се скъсат от напреварване, кой ще плещи най-големи глупости и малоумия. Болка, която можела да се появи и да изчезне, значи било микроня. Идиотска работа...
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда. Швеция маха мерките защото 90% от възрастните и 80% от децата са ваксинирани. Гледайте и завиждайте!
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според вас всички симптоми са леки. Леко грипче, настинка , хипохондрия, симулации, сухи съчки и прочие.....Обаче 34 000 българи загубиха живота си за 1,5 години. А скритата смъртност е над 58 000.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ценна информация на едно место. Е това му се вика журналистика.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
моя неврологичен симптом, клони към бойка тодорчева за Кантара, Гломбата, Перукав, Пиратка, бернския лаборант и тн, ковито ми мина, ама симптома ми се усилва!
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа изнемогва няма какво да яде никой не лекува хроничните заболявания джипитата лекуват по телефона. А тия ни плашат с някакво грипче. Ало къде отидоха сезонните грипове които всяка година изваждаха учениците в грипна ваканция. Вече не ги изпускат от лабораториите ли. Вече всичко е КуРона така ли. Вашата..... Идват ми едни такива думи които никога не съм използвал през живота си.
14
5
 
16
 
! Отговори
Изтръпнах преди 2 години
Шок! Ужас! Трепери ми ръката, докато пиша! Със сълзи на очи моля да ме боцнат с еликсира на живота, но е късно...вече имам хрема!
13
1
 
18
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
То болките ги има и при десетки грипни и парагрипни вируси, тоя си е от тях, така че нищо ново
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си пропагандата да се вихри още две години??? Радка, Гломб, Христова..Щото планът е да сме абонати на фармафията. Ще ми се появят всички симптоми на нервност.
11
12
 
4
 
! Отговори
Мангъра преди 2 години
Мангъра лекува с поглед и благи думи, всички *** трябва да го чуят.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е що го пишете чак сега? Мин седмица в четвъртък ми свърши карантината. Но и мен ме боля кръста 1 седмица и мислех , че трябва да си бия дексаметазон. То и личната това щеше да предложи. И после като се почна едно втрисане, болки в гърба, ставите...Късно..
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я всички търчете да се лекувате от омикрон. За всеки случай. Може и да сте болни и да не знаете. Както когато сте гладни, ама не знаете, че сте гладни.
8
2
 
18
 
! Отговори
А от Инфлацията? преди 2 години
Какви ще са симптомите и последиците? Имаш пари, които се обезценяват и всичко върви по дяволите с тая ИНФЛАЦИЯ ЗАТРИВА и УБИВА хората ! Всичко рипа и скача цени такси от банки, хляба, лекарства, билетчета за градският транспорт това си е Сигурна СМЪРТ за не малко хора.