Втора бустерна доза за всички през есента планират в Гърция

Ще ваксинират гражданите и срещу грип
3 май 2022 07:48, Елка Василева
34
Втора бустерна доза за всички през есента планират в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Втора бустерна доза за всички през есента се предвижда в Гърция, съобщава гръцката телевизия "Антена“, цитирайки заместник-министъра на здравеопазването Мина Гага.

По думите й през есента и зимата по всяка вероятност ще се наложа поставянето на четвърта доза от ваксината срещу COVID-19, както и ваксинацията срещу грип за всички граждани. Тогава ще бъде обсъдена и необходимостта от въвеждането на нови мерки.

През миналата седмица експертната комисия към здравното министерство предложи, а правителството прие разхлабване на мерките срещу разпространение на COVID-19. От 1 май не е необходимо представянето на здравен сертификат за ваксинация и преболедуване за посещаване на закрити помещения и при влизане на територията на страната.

Решено беше поне до края на май да остане задължително носенето на маски в закрити помещения.

При връщането си утре в училище след великденската ваканция учениците ще трябва да носят маски в затворени и открити помещения, където има струпване на хора.

Гага посочва, че ваксинационното покритие е добро и здравните власти не се опасяват от бум в новозаразените от COVID-19, след като училищата бъдат отворени.  

На 1 май бяха регистрирани 4701 нови случая на COVID-19, предаде радио „Скай“. Смъртните случаи, свързани с вируса, са били 22, а 238 са пациентите в интензивните отделения на болниците.   
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втора бустерна доза има смисъл само ако ваксините са преработени да действат с по-голяма ефективност срещу Делта и Омикрон.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маляките са двойно повече от нас, а имат над 10 пъти повече заболели. Те са надупчени и ходят маскирани, а ние мерки на практика не спазваме от първия локдаун... всеки сам да си прави изводите. За малко да забравя - те имат и един и най-високите външни дългове в европа.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За последно пиша под статия с инжектирване,за да ви информирам,че във Франция здравната каса рембурсира т.е. безплатно имаш право на незнам колко броя срещи/сеанса с психолог годишно като борба с последиците от корона кризата.Нас в България,кой ще ни лекува психичното здраве от вашите картинки на инжекции и спринцовки.Игнор!Баста!
19
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия смешници се канят и противогрипната вакса да направят задължителна, а от нея боледуваш повече. Смятях че гърците са умни хора но уви и там са опростени
18
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втора бустерна,значи четвърто инжектиране с ковид ваксина+задължителна противорипна-тоест 2 серума като за започване на зимния сезон.Баста!
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как така "втора"? Нали там бях с по три задължително.
16
0
 
31
 
! Отговори
Цивилизационен избор преди 1 година
Война или ваксина
15
1
 
17
 
! Отговори
Малко са преди 1 година
Я наш Кунчо след 3 игли и 3 месеца в нелегалност си е като кукуряк. Пък до осмата има още 1-2 годинки и после при Жириновски.....еееееееее.ако сте били здрави като бикове.
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да спрем да пишем коментари под статия с игла/инжекция/спринцовка/шише със серум/инжектиране в знак на протест.Под достойнството ни е.Пълен игнор.Баста!
13
1
 
36
 
! Отговори
Маляка преди 1 година
Хитри са гърците - ще гушнат паричките на европейските туристи през лятото, а наесен въвеждат локдаун и ваксинационни сертификати,така или иначе получават най голям дял от европейския фонд за възстановяване. Тоест, ще лапкат кинти без да бачкат, а вие ще им се дупите да ви проверяват на границата..
12
0
 
49
 
! Отговори
Вирус Ковидакис преди 1 година
Тоя вирус много разбран излезе.Ще ни остави да избутаме туристическия сезон и да оберем на чужденците паричките.Като свърши сезона с тях ще си купим ваксинки да нахраним добрия вирус.
11
1
 
30
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Отличниците на ЕС, отговорни политици и народ. Ще препоръчам нов транш от 100 млрд за тези прекрасни европейци, калимера френдове, конгритулейшън!
10
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като в свинеферма- всички добици под иглата
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който веднъж се е закачил, няма да го оставят на мира. Това е бизнес за стотици милиарди. Втора, пета, десета..., видяа кои поддават и ще ги натискат до край.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон даде фармацевтична фабрика в Нант на Файзер за 5 годишна експлоатация.Ще произвеждат по милиони ваксини на година за 5 години.Ясно е,че ще има дупчене.
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опа. Я дайде всичкото оръжие дето имаме на Украйна, та като ни наложат задължително ваксане и бустериране, да няма оръжие с което да ни спрант да ги изметем от държавата. Хайде, дайте оръжието, моооля. А ние ще си върнем държавата на народа в мига, в който се пробвате да ни бодете насила.
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13 но пък успя яко да промие мозъците на иглениците. Само да ви питам, като сте с по 3 дози, защо имунитета ви е по -лош от на нас дето нямаме и една? Е, живи сме. На пук на всичките ви предсказания за апокалиптичното ни измиране, вие сме живи. Че и не се подлагаме на обработка, нещо не се подчиняваме на всяка глуп((ст. Ах какви сме лоши. Ще ни затворите ли в концлагер? А пещите ще ни превърнат ли в дим? Хайде, пробвайте пак. Тоя път обаче, ще ви млатим.
5
4
 
40
 
! Отговори
УчудЕна преди 1 година
Гърчолята постоянно ги апе кучето!
4
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми че то в сертификата за произход на новите хитлеристи, наречен зелен сертификат, има 8 графи за бодене. Ехе, колко години още ще се източват държавните пари, ще се затваря населението и ще крадат бизнеси като ги фалират. Смятайте. Планувано е. Ако ние не ги спрем преди да са започнали отново с нацистките си методи, няма да остане нищо. Опичайте си ума хора.
3
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свършват парите за войната, няма пари за оръжие и трябва да го финансират някак. Видяха, че не всички са готови да дават за бомби и сега ще взимат милиарди за уж работеща ваксина. Да си я набият където искат. Няма да се ваксинираме. И ако само някой посмее да я направи задължителна, от сега го предупреждаваме че ще е последното нещо, което ще е направил като политик. Да си знае. Без значение дали е ляв или десен, Кирчо, Баце или Костя.