Проф. Аргирова: Нова вълна COVID-19 в началото на септември

Тя обаче няма да бъде толкова висока и страшна
26 май 2022 10:58, Елка Василева
80
Проф. Аргирова: Нова вълна COVID-19 в началото на септември
Снимка: архив, БГНЕС

"В началото на септември ще има нова вълна на коронавируса, но няма да бъде толкова висока и страшна. Намираме се в опашката на пандемията, очаква се спокоен период", заяви пред БНТ проф. Радка Аргирова, вирусолог, съветник на премиера по въпросите, свързани с пандемията.

Още по темата
По думите ѝ не се прекратява наблюдаването на генетичното развитие на вируса и неговите варианти.

"Следи се какво става в Южна Африка с два нови варианта. У нас и до момента доминира вариант ВА2 на Омикрона, сега наблюдаваме ВА4 и ВА5, които са установени още през декември в Южна Африка", допълни проф. Аргирова.

"Вчера се появи съобщението за открито лице с носителство на тези варианти и в Европа – в Ирландия. Смятаме, изчислявайки периодичността на разпространение на отделните варианти, че някъде в началото на септември у нас ще има вълна от ВА4 плюс ВА5. Тя обаче в никакъв случай няма да бъде нито толкова висока, нито толкова страшна, както досегашните", обеща вирусологът.

Над 200 постковидни синдрома са описани досега, на практика всеки орган може да бъде засегнат. Световната статистика показва, че между 10 и 12% от хората, прекарали инфекцията, се сблъсква с това. Голямото предизвикателство към здравната система ще е именно засягането на практика на всички органи,  предупреди проф. Аргирова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
14
 
4
 
! Отговори
Бай онзи преди 1 година
Тези коментари 18 и 20 колко са ми смешни. Единият плаши с гражданска война. Ти ли ще се биеш бе? Нали ще ти праснат две палки в муцуната и ще се надрискаш като новородено. Нали правиха в Канада конвой? Кво стана? Запорираха им сметките и им окрадоха парите. И набързо разтуриха седянката. Другият пък... Путин бил спрял пандемията. Путин си надупчи половината народ и е заедно с всички останали в кюпа. И той е човек на Шваб. И никаква пандемия не е спирал.
21
1
 
17
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 1 година
https://citizens.news/621229.html В англия според националната статистика до месец март 178 874 души са починали в рамките на 60 дни след ваксинация срещу COVID-19.Публикувано на 16 май, след десетки молби да се публикуват данните за смъртността свързана с ваксинацията.92 на сто от всички загинали с ковид19 в Англия през март са били вакцинирани.
20
0
 
25
 
! Отговори
Айде бе преди 1 година
Аз пък си помислих, че ще е маймунка шарка.
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази колкото пъти я видя, толкова пъти си мисля за някакъв филм със създания идващи от aдa, някакъв фаpма дeмoн.
18
1
 
28
 
! Отговори
Бабооуу преди 1 година
Таз баба още ли не е разбрала за фиаското на постановката?В кой век живее и какви са тез напъни!?Край *** бабо..Путин излекува короната,сега наред е глад и студ без дърва и въглища за на зима!Ти от Марс ли падаш *** бабо заблудена?Ти направи милиони ама ние бедните как ще я караме на бабо?
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази кой я дигна от гробищата?
16
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тази нарастваща инфлация и мизерията, която тепърва се очаква, септември ни готвят нови ограничения??! Тези наред ли са?! Скрийте я тази изкуфяла бабичка, ако не искате октомври гражданска война. Защото иначе правителството ще си мечтаете за нови избори, но това ще е твърде оптимистичен сценарий за тях!
15
4
 
23
 
! Отговори
Darth shadow преди 1 година
и какво от това, вече знаем всичко за фалшдемията дирижирана от сзо, така че дърт *** аргирова я се скрий в дупката от която изпълзя, нещо не сте убили достатъчно хора с тези отровните графенови ваксини бълвочи..
14
2
 
24
 
! Отговори
Тоя Гном преди 1 година
не Моа да го Гледам!
13
3
 
24
 
! Отговори
Бай онзи преди 1 година
Ааааа густо. Запрятайте ръкави, да ви се изходят с по няколко бустерчета в мускулчето. После и маймунова пъпчивка, пак игличка. Бай Шваб ще ви научи вас - маски, стагфлация, глад, студ. Нека, нека. Щом всички доброволно запретнахте ръкави и се съгласихте на кучешкия дискриминационен сертификат. Имаше един протест на 12. 01. И той беше най важният в новата история на България.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За протокола, аз жена ми и детето го изкарахме гриипа, официално с пср тестове. Първата седмица отпадналосст, втората с остатъчна кашлица и туй беше. Неваксинирани. Живи и здрави да стр и вие.
11
2
 
29
 
! Отговори
Juls преди 1 година
Баба яга изпълзя от къщичката си на кокоши крака след дълъг сън, рошава и грозна като смърта, прозя се, а от черната и уста изпълзяха гущери и стоножки, огледа се наоколо с кървясали очи, гората се възстановяваше, по дърветата отново пееха птички, а поляната отново се изпълваше с цвят. Баба яга се почеса по плешивото теме и започна да говори ...
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом няма да е толкова страшна и опасна, значи ще пробват да ни набутат само по две ваксини, все пак да остане място и за маймунската шарка!
9
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язък. Как ще обясняснаме на западните господари, че Неваксинирана България не измря.
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Над 200 постковидни синдрома са описани досега, на практика всеки орган може да бъде засегнат" --- Има ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО на планетата, в цялата история, което може да действа по този начин - това е ИЗМИШЛЬОТИНАТА!
7
3
 
38
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Айде отново тоя вампир.Поне не слагайте снимка бе.
6
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, не се шегувам, не преувеличавам, докато не ги овесим по дърветата - няма да спрат.
5
3
 
35
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Тая мумия пак се размечта за ковид-бонуси от Здравната каса :)))))))))))))))))
4
3
 
32
 
! Отговори
Народен Съд и преди 1 година
Трибунал за НеоМенгелистите! Иначе, Спасение - няма да има!!
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдее пак.Липсват и светлините на прожектора.