Симидчиев предлага на МЗ да има мерки срешу новата COVID вълна

Маските в градския транспорт може да се върнат
5 юли 2022 10:55, Нели Христова
83
Симидчиев предлага на МЗ да има мерки срешу новата COVID вълна
Снимка: БГНЕС

"Започва нова здравна криза, заражда се нов пик. За да го контролираме, трябва да започнем сега. Задължително трябва да се носят маски в здравни заведения, където има "жълт код" - София, Бургас и Варна. След това бих ги въвел и в градския транспорт. Това би помогнало пандемията да не протече както преди. Още днес ще го предложа на МЗ". Това заяви пред Nova News д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България".

Според него профилактиката с маска струва много по-малко от лечението. "Ако не започнем да решаваме проблемите в здравеопазването, няма да ги решим в близкото бъдеще. При новите подварианти на Омикрон хората вдигат температура, после тя спада и мислят, че всичко е минало, но пак я вдигат. Така няколко пъти. При срещалите се с вируса или ваксинираните, заболяването няма да е тежко.

По думите му не бива да мислим само за индивидуалното здраве, а за заплахата като общност. "Нищо няма да се промени с нови избори, има едно циклене, трябва да седнем и да говорим. Трябва да намерим общи цели, по които мнозинството да постигне съгласие", подчерта той. И определи маймунската шарка като периферен проблем по отношение на епидемичната обстановка.

Симидчиев призова отпускарите да не крият симптомите си, ако имат такива, защото могат да са заразни. И прикани да седим повече навън и да не се скупчваме с много хора на едно място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
6
 
! Отговори
Летен грип на откат преди 1 година
Всички безмозъчни маскаджии и доктори фашисти веднага в Китай под мъдрото крило на идеолога им Си Дзинпин!
47
9
 
0
 
! Отговори
00001 преди 1 година
До Само посмейтеглупчоков, вирусът не е шега ....
46
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен123 преди 1 година
Дюд, а изясни и доуточни се, по възможност без явно отричане на казаното от теб само ред по-горе. Четейки коментара ти, на втория ред откриваме: "...Няма никакъв "вирус" всичко е пари/мафия...". Не споря, за част от твърдението най-вероятно е така. Но в следващото изречение сам се опровергаваш като пишеш: "...сега пак този създаден вирус в хамериканска лаборатория". Кое е вярното?
45
12
 
0
 
! Отговори
До Барона преди 1 година
Ей това е приказка. Време е.
44
3
 
17
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Охо,и това недоразумение се появи ,да бълва злини !!!!Предлагам да бъде осъден ,по-бързата процедура :линч с камъни !!!Време е за изпълнение на присъдата ,желаещи със сигурност има!!!
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак съм пиян, от мъка аааааз, тралалааа
42
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Симида му изтъня джоба и пак се цани за хранилката.
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чиба
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симидчи,абе момче,на теб май ти трябва маска,ама поднея един *** в устата за да не дрънкаш щуротии!
39
4
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
От демократична Украйна не си поплюват. Постоянно са активни и постоянно се грижат за народа. Един ден пращат оръжия за Украйна. На другия ден гонят 70 руснаци. На третия предлагат обратно ковид маски и мерки. Много активни тия активисти от Демократична Украйна. Енергични. Пращят по шевовете от енергия и загриженост за народа.
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да предприемем мерки срещу ковидфашистите, като почнем ссъс симида!!!!
37
3
 
33
 
! Отговори
Само посмейте преди 1 година
Само посмейте да се опитате да върнете каквото и да е от тази измислена пандемия. Времето ви изтече. Изобщо никой да не спазва каквито и да е мерки !
36
2
 
23
 
! Отговори
Pp преди 1 година
Спрете се бе нещастници, начело със Симидчиев и Кантарджиев. ***
35
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз път не.
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кацаров щял да се връща със служебното правителство на Зеления чоропогащник - да могат да си краднат още малко от потъваща България - не се наяде то Чорап, напълнил бил вече 25 четирикрилни гардероба с пачки, кюлчета и копейки, жена му стана Гардеробиерка
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гилоти.ната ще свали вълната много бързо
32
2
 
41
 
! Отговори
Пилат преди 1 година
И този се обади!!! Абе всички ще ги активират....Бе..ей! Юди Искариотски!!! Няма да има вече дори 30.. сребърника..а повече от 300 проклятия от измъчения народ! Само вие липсвахте. Да не съм ви чул повече!
31
2
 
17
 
! Отговори
Надблюдател преди 1 година
Ами когато се вихреше най-жестоката пандемия, вашият Ристю Иванов дефилираше из улиците и пропагандираше за преврата на Радев! Поставете пак нещастника Кацаров, който ни докара до заветното първо място по смъртност ,под зоркият поглед на Фигуранта! На всичкото отгоре, и изгони към 70 лекари от Пирогов и унищожи цялата школа там, създавана с години! Назначи и директор, който набързо я завлече с 10 милиона!
30
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слагайте 4 -та доза и главата ви ще е мирна!
29
1
 
20
 
! Отговори
МхМ преди 1 година
Пландемията продължава с пълна сила - то хубо - ще се съгласим да стоим в къщи ама поне да ни плащаха или ще се съгласим да носим намордник, ама поне да не измираха толкова хора по болниците от нехайството на лекарите и да имаше някакъв контрол по спазване на мижавите мерки - пък то разхайтена работа - всичко е само на приказки