Симидчиев предлага на МЗ да има мерки срешу новата COVID вълна

Маските в градския транспорт може да се върнат
5 юли 2022 10:55, Нели Христова
83
Симидчиев предлага на МЗ да има мерки срешу новата COVID вълна
Снимка: БГНЕС

"Започва нова здравна криза, заражда се нов пик. За да го контролираме, трябва да започнем сега. Задължително трябва да се носят маски в здравни заведения, където има "жълт код" - София, Бургас и Варна. След това бих ги въвел и в градския транспорт. Това би помогнало пандемията да не протече както преди. Още днес ще го предложа на МЗ". Това заяви пред Nova News д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България".

Според него профилактиката с маска струва много по-малко от лечението. "Ако не започнем да решаваме проблемите в здравеопазването, няма да ги решим в близкото бъдеще. При новите подварианти на Омикрон хората вдигат температура, после тя спада и мислят, че всичко е минало, но пак я вдигат. Така няколко пъти. При срещалите се с вируса или ваксинираните, заболяването няма да е тежко.

По думите му не бива да мислим само за индивидуалното здраве, а за заплахата като общност. "Нищо няма да се промени с нови избори, има едно циклене, трябва да седнем и да говорим. Трябва да намерим общи цели, по които мнозинството да постигне съгласие", подчерта той. И определи маймунската шарка като периферен проблем по отношение на епидемичната обстановка.

Симидчиев призова отпускарите да не крият симптомите си, ако имат такива, защото могат да са заразни. И прикани да седим повече навън и да не се скупчваме с много хора на едно място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
ДГД........................................ОСТАВКА НА ВСИЧКИ.. Няма да носим маски повече, стига ни плашихте 3 години вече.... Няма никакъв "вирус" всичко е пари/мафия, и да се намали човечеството на земята.... Преди имаше пандемия, уморихте хората, после войната, сега пак този създаден вирус в хамериканска лаборатория
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
именно защото е прочел много книги е наясно с неговите предложения как работи против здравето на хората и е за затвора
26
3
 
32
 
! Отговори
Ковидчо Какавидков преди 1 година
Такива "експерти" на бесилото!
25
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на 40 градуса в автобуси и влакове без климатици е супер идея, звучи много полезно за здравето
24
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 Toзи лекар колкото вагона книги е изчел ти в 10 живота няма да прочетеш. Затова ще кара лимузина, а ти 20 годишна бракма.
23
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божей, бяхме ги забравили тези и сега пак. Отрицателни емоции и лоши чувства в мен напират.
22
3
 
48
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 1 година
Маски ,ваксини, 5 лв хляб, 5 лв дизел, парно 500 лв, режим на тока,добре дошли в новия световен ред и голямото зануляване
21
4
 
14
 
! Отговори
кефъ преди 1 година
Нещата са прости ваксини срещу нови щамове няма ваксината която ползват е срещу омикрон тоест след омикрон няма нищо аз омикрона съм го карАл сиреч имам доживотен имунитет извод зафрете си мерките в газа
20
6
 
42
 
! Отговори
на бабати преди 1 година
Моооре, такава маска ще ти излюшта зад врата, че само пикнята ще ти остане по плочките
19
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен да обявим пълно затваряне на всичко, докато започнем да си ручаме органите? Това вероятно е идеята на СЗО и ЕС? Май прекалено много изчакахме с тоягите и камъните...
18
6
 
31
 
! Отговори
празен поглед преди 1 година
Този сатанист ще ви вземе акъла и душите.
17
2
 
13
 
! Отговори
Гугутка Заспалова преди 1 година
Ама то сега идва вълничка ли?!
16
3
 
15
 
! Отговори
Ковид 22 преди 1 година
Пуснете климатиците в градския транспорт, иначе отказвам да го правя!
15
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маските са вредни и няма смисъл да се носят. Великите доктори началници много добре знаят какво е положението, но нали трябва да се спазва директивата отвън.Упорито се унищожава психическото здраве на хората. Страхът трябва да владее народите и всички да се подчиняват на шепа милиардери, които нямат нито срам , нито страх от възмездие.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
AAAAA, аман от тези умни глави, пак ли започваме с детските приказки. Много хора са без работа в така наречените научни среди, но защо на нас навличат безумните си идеи. Да си ги гледат по между си, наистина положението е изтървано, ако пак ги слушат властите.
13
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди малко питах лекар с 42 години стаж, светило, макар и не вирусолог, при който бях на преглед, дали отново започва драмата с короната. Погледна ме учудено и каза, че има страшно много видове коронавирси. И че винаги е имало.
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тоз кгб мустак закъде
11
2
 
42
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Този битов алкохолик пак ли се е започнал от сутринта? Смейте да правите пак глупости маски и затваряне лятото и ще ядете точилката. Дори ковид-психарите не ви вярват. Щом старите хора и хората с хронични проблеми. Явно искате да ги довършите медицински маотисти такива.
10
2
 
34
 
! Отговори
Батко преди 1 година
Този калтак трябва да е в затвора!
9
2
 
38
 
! Отговори
Подготовка... преди 1 година
Започва подготовката....за изборите през септември. До тогава хората трябва да са наплашени отново, истерия да цари отново навсякъде и да се въведат максимално много ограничения. Целта- възможно по-малка избирателна активност и спечелване на изборите с по-малко разходи за купуване на гласове!