Доц. Гломб: Маските намаляват жертвите от COVID-19

Ваксиниран с втора доза през май е по-предпазен от този с трета доза през ноември
14 юли 2022 10:28, Йоана Цонева
97
Доц. Гломб: Маските намаляват жертвите от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Човек, който е ваксиниран с втора доза през май, е много по-предпазен от този, който си е сложил трета доза през ноември. Това каза доц. Любомира Николаева - Гломб в ефира на Нова телевизия.

"Имунитетът се вдига веднага след поставянето на бустера, но след 4 месеца почва да избледнява", обясни тя.

По думите й има доказателства, че новия вариант на COVID-19 заразява 18 човека, ако нямат никакъв имунитет. Тя заяви, че носенето на маска е за да се намали броя на жертвите.

Още по темата
"Маските трябва да се въведат на местата, на които е невъзможно да се проветрява и където се намират много хора. Вариантът, който е в Европа, се оказва, че предизвиква по-малко смърт. Само че това не означава никаква смърт", поясни доц. Гломб.

"Всякакъв вид мерки, които биха успели да намалят тази нежелана смърт, биха били добре дошли", обобщи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази защо още е на свобода?
63
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее,и Тромб се появи.Започнаха да изпълзяват гадинките...
62
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замириса на фашизоидна корупция.
61
8
 
4
 
! Отговори
Разберете опасно е преди 1 година
Само да видите в една капчица слюнка / плюнка колко бактерии и мръсотия има. Хората правят всякакви извращения *** се лижат се на всякъде използват всичко в секса не само половите си органи. Един човек може да е преносител едновременно на множество заболявания. Всичко си има цена разгулен живот, почивки, купони с перверзии и после ах и ох болни и сеят зараза и мръсотия по прибори, дръжки, въздуха който издишват.
60
3
 
18
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Има Гломб, има проблем. Няма Гломб, няма проблем. Не на проблемите!!!!
59
15
 
2
 
! Отговори
Почивки и заразени преди 1 година
Ще ни ударят новите вълни зарази като почнат да се връщат от моренце хората като полудели купонясващи. Ще ни донесат маймунски шарки, полово предавани болести и инфекции не е само Ковида ами една боза смесена от която може да се пръкне напълно нова болест и нов щам. Има хора с ужасна липса на хигиена и са ходещи инкубатори на зарази. Хора има в 21-ви век не си мият ръцете от тоалетна и сеят насам и натам фекални бактерии.
58
2
 
17
 
! Отговори
Респиратор преди 1 година
Може би маските намаляват с някое процентче жертвите на ковид, но пък що не пуснете статистиката с какъв процент увеличават респираторните заболявания причинени от продължителното им носене. Но за някои е важно ковид статистиката да върви и продажбата на маски да процъфтява. Ей някои не се наядоха... нямат спирка. усладиха им се лесните пари от продажби на парцалчета и химикали....
57
10
 
5
 
! Отговори
Сериозно е преди 1 година
Маски, ръкавици и презервативи само така хората ще се опазят здрави. Ако може напълно да се откажат от секс здравето ще се подобри на за цялото население.
56
1
 
17
 
! Отговори
Фаучи гномът преди 1 година
До Същота ТАКА Това е за Маймунската шарка. СЗО до година две ще причисли шравеното на секс в графа престъпления срещу човечеството.
55
1
 
18
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
'бете се там къде слънце не огрява медицински продажни фашисти такива. 3 години лъжи стигат, направихте целия свят на балами, тука да не е Китай и комунизъм... до кога разни измислени и титуловани шванцкофи и мушита ще сеят информационни диарии в ефира?
54
1
 
9
 
! Отговори
Същота ТАКА преди 1 година
Трябва и КОНДОМИ и ПРЕЗЕРВАТИВИ да се ползват строго и редовно, за да се предпазват хората.
53
2
 
8
 
! Отговори
ирония преди 1 година
Тези които нодят маски по цял ден ше умрат следващите 5 до 10г от Туберкулоза. Затова първо маски препоръча да носите Института Кох, защото Туберколоза се причинява от бацила на Кох.
52
0
 
22
 
! Отговори
Кашльо преди 1 година
До Анонимен 49 Въздух за дишане минава през маската но не в нормалния обем и дебит който е необходим за белите ни дробове - иначе щяхме да се раждаме с маски на устата :-) С всяко вдишване и издишване овлажняваме маската и вдишването става все по затруднено. Хирурзите носят маски при операция която често сменят за да предпазят евентуално пациента и не влизат на операция болни. Но за да се предпазят епидиемолозите при заразените с тежък вирус влизат в "скафандри" щото маските няма да ги опазят.
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Научо изследване, нещо, доказателство.... Щото и аз твърдя, че на Марс има живот.
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зомбитата да си ги носят и да ни оставят нас, нормалните хора, да мрeм на воля.
49
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мноо си пруст ве Кашльооо, уж минавало кихавицата през маската, пък не можел въздух да мине и да диша - пфуууу аман от "каПцитети", затова в БГ сме на това дередже
48
12
 
4
 
! Отговори
Кашльо преди 1 година
До Анонимен 47 "Пазят Маските, а не парцалите, които носите с месеци в джобовете си и после под носа си" Доказано си е че маските не пазят носителя на маската от вируса (много е дребен и минава през нея), а по-скоро ако носещия маската е заразен като кихне, вместо да хвърли слюнки с вирус на 5 метра да хвърли само на 2,5 метра ... Т.е намаляват малко ефекта върху околните но пречат на дишането на носещия с което причиняват повече вреда от колкото полза при продължително носене ....
47
0
 
17
 
! Отговори
провинция преди 1 година
И каските много предпазват от ковид.Не ни правете на ***, платени "докори"/изрдипечалбарски/.
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей - ясно - пак ще тряа да вадя "парцала" от горния шкаф и да го препера малко. хубавото е че с тоз "***" карам вече трета година - народ който с една маска кара трета година не мойш го умориш с ковид
45
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазят Маските, а не парцалите, които носите с месеци в джобовете си и после под носа си.