"БиоНТех" с нова ваксина за Омикрон през октомври

Ваксината е насочена към новите подварианти
8 авг 2022 21:05, Йоана Цонева
30
"БиоНТех" с нова ваксина за Омикрон през октомври
Снимка: БГНЕС

"БиоНТех" очаква да започне доставките на две адаптирани ваксини против варианта "Омикрон" още през октомври, което ще спомогне за увеличаване на търсенето през четвъртото тримесечие, заяви германската биотехнологична фирма в понеделник, като потвърди прогнозата си за приходите от ваксини за годината.

Търсенето на ваксината, от която са доставени 3,6 млрд. дози в световен мащаб, намалява, тъй като повечето хора в западния свят вече са получили три или четири инжекции.

Въпреки това се очаква през есента да се увеличи търсенето на бустерни кампании, при които се използват подобрени инжекции, насочени специално към варианта "Омикрон". В очакване на регулаторно одобрение BioNTech заяви, че и двете адаптирани ваксини ще бъдат налични навреме за кампаниите.

Приходите и нетната печалба за второто тримесечие са спаднали с около 40% спрямо предходната година, съответно до 3,2 млрд. евро и 1,672 млрд. евро.

Компанията потвърди прогнозата си за приходите от ваксини през 2022 г. в размер на 13-17 млрд. евро, което е по-малко от 19 млрд. евро през миналата година. Партньорът "Пфайзер" в края на миналия месец прогнозира 32 млрд. долара продажби на ваксината COVID-19 за цялата година.

Още по темата
"Със силното ни представяне от началото на годината досега смятаме, че сме на път да постигнем предишните си финансови прогнози за текущата финансова година", заяви Йенс Холщайн, главен финансов директор на BioNTech.

Дружеството призна известна несигурност относно това какво би означавал за операциите сериозният недостиг на природен газ, който то използва за търговското производство на ваксината си COVID-19, но заяви, че не очаква да бъде засегнато от настоящия недостиг и въвежда мерки за намаляване на рисковете.

"БиоНТех" и "Пфайзер" представиха една от адаптираните ваксини, която е насочена към подварианта BA.1, на лекарствения регулатор на ЕС EMA миналия месец, като доставката очаква одобрение.

Другата ваксина, насочена към субвариантите BA.4 и BA.5, както е препоръчано от американския лекарствен регулатор, ще започне клинични изпитвания този месец, като се очаква първите дози да бъдат доставени също още от октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А бе какво стана?- Нали уж мишки, плъхове, зайци и маймуни бяха за експерименти?
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен.. преди 1 година
И аз направих нова ваксина за ковида--С2Н5ОН - трепач безподобен-70 топлинни единици.
26
0
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 година
поредния коронавирус го караме тези дни, неприятно но нищо кой знае какво, като лек летен грип, тези ваксини си ги заврете.....................
25
0
 
10
 
! Отговори
БОНБОН преди 1 година
УСЕЩА ТЕ ЛИ КАК СИ ИЗПРОБВАТ НА ВАС ВАКСИНКИТЕ ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА С НАМОРНИЦИ ?ИЗЛЕЗТЕ ОТ ЗОМБИ ЗОНАТА И МИСЛЕТЕ !!!!!!!!!!!
24
2
 
9
 
! Отговори
Кардинал Ковидастий преди 1 година
Потвърдете вярата си в Бог-Ковидах и приемете причастието на Светата Ваксина! В противен случай ще се мъчите вечно в адски мъки! Със Светата Ваксина отивате направо в Рая!
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо през октомври чак? Нали се похвалиха, че за 2 часа могат да забъркат поредния бъркочч за блеещите участници в био-експерименти.
22
7
 
23
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 1 година
До 22 "Светът се ваксинира по два и по 3 пъти, някои и по четири" ... Нямам какво да добавя относно колосалният провал на експерименталните препарати, погрешно и неточно наричани "ваксина"... А *** продължават вече четири пъти за няма и две години да се инжектират, и накрая пак нямат имунитет срещу болестта, за която ги лъжат че се "ваксинират". И отказват да загреят! Това е религиозен фанатизъм. Религиозен ваксинизъм.
21
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът се ваксинира по два и по 3 пъти, някои и по четири, а нашите неандерталци все още спорят дали действа, дали е опасна, дали ни чипират....... и чакат да срещнат вируса "на голо".
20
3
 
11
 
! Отговори
койебе преди 1 година
бия си две веднага щом я пуснат, а и 5 хиляди лева бонус от щаба не са за изпускане.
19
1
 
20
 
! Отговори
пак този преди 1 година
Колко захар слагате на компота от череши?
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Около мен под 15% от хората се срещнаха с вируса. Странно е защо някои си мислят, че вече всеки се е срещал с вируса.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е важно да има печалба! Голямо преразпределение на средства в световен мащаб.
16
2
 
23
 
! Отговори
Боже преди 1 година
как съм още жива без туй чудо???
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то до октомври ще има ли вече хора, дето не са го карали? Освен пещерни хипохондрици, други едва ли. И какво като щяло да има някакъв пореден препарат?
14
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Бионтек!
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко след дъжд качулка. До октомври ще има или нов вариант на вируса или нови подварианти на Омикрон.
12
2
 
7
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Ха ха !
11
3
 
27
 
! Отговори
Albi преди 1 година
То добре е измислено. Фармацевтичните компании бълват, правителството купува. Докторите печелят от фалшиви сертификати. Само тези, които се излъжат да се дупнат малко прецакани.
10
5
 
29
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Няма да се спрете. Жалко че някои лабилни хора се подведоха и това завърши фатално. Но поне медиците бяха сити и доволни.
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксинирането на стадото трябва да е съпроводено с инжектиране на ваксини срещу глупост. Пази Боже.