Ободряващо: Край на носенето на маски в градския транспорт от 25 август

Вече ние управляваме вируса, обяви проф. Радка Аргирова
Обновена: 23 авг 2022 15:37 | 23 авг 2022 15:36, Нели Христова
135
Ободряващо: Край на носенето на маски в градския транспорт от 25 август
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски в градския транпорт в цялата страна вече няма да е задължително. Това обяви на брифинг пред Министерството на здравеопазването вирусологът проф. Радка Аргирова.

"На национално ниво от четвъртък, 25 август, пада задължителното носене на маски в градския транспорт", обяви тя решението на експертния съвед.

Отчита се спад на заболелите от Ковид-19, цифрата на заразените за ден е около 1 000 души и се запазва броят на пациентите в интензивно отделение, които са под 50. В резултат на това, пада задължителното носене на маски в градския транспорт от четвъртък, засега остава задължително тяхното носене във всички здравни заведения.

"При такива стойности, вече можем да кажем, че ние управляваме вируса, а не той нас. Можем ние да кажем какви да бъдат мерките, а не вирусът да ни ги налага. Това е изключително ободряващо", каза проф. Аргирова.

Вирусологът подчерта, че ние вече преминаваме към ендемичния период от вируса. "Постепенно вирусът ще се приравнява към другите респираторни вируси, каквито е например грипът. Това се очаква да стане в началото на учебната година", заяви още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гуруто на ковид зомбитата, "д-р" Антъни Фаучи от вчера е аут. Плъховете напускат потъващия ковид-параход. Следва трибунал.
29
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооооо не.... ковид се оказа поредната настинка... каква изненада! Ами сега какво ще правят кромидиди0тите???
28
2
 
20
 
! Отговори
Няма пък преди 1 година
Аз ще си я нося.....
27
3
 
23
 
! Отговори
Макаренко преди 1 година
Щом баба не я цъкна ковида,а тя никога не сложи маска,всичко е до психическа нагласа,здравия със слаба психика става болен и обратно
26
2
 
21
 
! Отговори
по Бог-Дана преди 1 година
Триото от снимката : "Поумняваме бавно , неусетно почти " ...
25
2
 
34
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Ама те са били задължителни? Сега ще кажете, че и в аптеките, и болниците ги искате :) Да ви информирам НИКОЙ НИКЪДЕ НЕ НОСИ МАСКА! Хората се събудиха и бойкотират видиотените ви "мерки". А РЗИ-тата не проверяват от страх. Има заплахи, че ще ги бият яко този път.
24
4
 
22
 
! Отговори
Раглан преди 1 година
Аз не съм носил въобще, та да я махам...
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък щото някой ги сега
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здрастиииииии !!!!
21
3
 
12
 
! Отговори
Трольо преди 1 година
Почна да цъка минуси,хахаах,ама ти си целия един минус в тоди живот бре....***.
20
3
 
24
 
! Отговори
Има ли още преди 1 година
Балъци да слушат тоа хиппопотам, и ония куню лукавия???? Ако има-заслужавате си съдбата.
19
1
 
30
 
! Отговори
Па па ха ха ха преди 1 година
То па некой ви слуша вече, гущеряци, всички там сте за панделата! Видов ден идва винаги, да знаете,лукавци продашшшжни......
18
3
 
32
 
! Отговори
Размисли и Старсти преди 1 година
До тук добре, но се получава една много трагикомична ситуация!Качвам се в метрото в сряда 24.08. в 23 55ч/примерно/, маскиран по устав и само след 5 минути вече е 25.08./четвъртък/ и мога да хвърля дрехи, задръжки и маски........което ме навежда на мисълта, че такъв ВИРУС......немааааа...........
17
1
 
24
 
! Отговори
7777 преди 1 година
Кака Радка е голема. Поне от днес.бг смениха снимката. На тази е по-убава. От ПП ако бяха заложили на ей такъви специалистки щяха да успеят. Към листата от топ кадри да добавят-Мика Зайкова-тя беше от ИТН, ама нищо. Янка Такева-незаменим специалист в образованието от половин век. Дамаджанов е ясен-този път и военното министерство да му дадат барабар с вътрешното. И баба Донка да не пропуснат-Байкова.
16
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз така или иначе не нося и не изпълнявам желанията на тоя слон.
15
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богоизбраните със сертификати от преди няколко месеца ,ся кво ще ги правят, ще си ги сложат в рамка като сертификат на глупостта ли :)
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха вкарват два вида мерки махат едните и овците са доволни... и всичкото това е за да замажат че ни продават зад кулисите и ни готвят за още едни избори на които отново ще избираме по-малкото зло:)
13
2
 
35
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 1 година
тая зима няя има ковид, догодина евентуално, то не върви ем режим на тока, судено парно и да вкарат филма ковид ,прекалено ще е
12
2
 
43
 
! Отговори
Ivo преди 1 година
Не бива да се измъкне бабата без съд и присъда за геноцид върху хората,за психическият натиск и стреса,който наложиха и сега изведнъж Ковида се приравнявал с грипа.Платени мизерници,изтровиха народа с ваксини с неясна субстанция.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предизборна, след 2 октомври пак се почва