Главният изпълнителен директор на Pfizer се разболя с COVID

Алберт Бурла заяви, че се чувства добре и няма симптоми
25 сеп 2022 09:20, Петя Славова
84
Главният изпълнителен директор на Pfizer се разболя с COVID
Снимка: БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Pfizer Inc Алберт Бурла заяви, че е дал положителна проба за COVID-19.

"Чувствам се добре и нямам симптоми", каза Бурла в изявление, предадено от Ройтерс.

60-годишният Бурла още през август се беше заразил с COVID и е започнал курс на перорално антивирусно лечение с COVID-19 на компанията - Paxlovid.

Paxlovid е антивирусно лекарство, което се използва за лечение на високорискови хора, като например възрастни пациенти.

Бурла е получил четири дози от ваксината COVID, разработена от Pfizer и нейния германски партньор BioNTech.

Главният изпълнителен директор заяви, че все още не е взел новата двувалентна бустерна доза, предава БГНЕС.

Разработени от Moderna и екипа на Pfizer и BioNTech, новите т.нар. бивалентни инжекции имат за цел да се справят с подвариантите BA.5 и BA.4 Omicron, които съставляват съответно 84,8% и 1,8% от всички циркулиращи варианти в САЩ, въз основа на последните данни.

"Все още не съм си направила новата бивалентна бустерна ваксина, тъй като следвах указанията на CDC да изчакам три месеца след предишния ми случай на COVID, който беше в средата на август", добавя Бурла.

През август FDA разреши актуализираните бустерни инжекции на Pfizer и Moderna, които са насочени към доминиращите подварианти BA.4 и BA.5 Omicron.

Федералната здравна агенция заяви тази седмица, че са изпратени над 25 милиона дози от така наречените бивалентни инжекции. Това са били предимно ваксини на Pfizer/BioNTech, тъй като производството на ваксината Moderna се увеличава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 - По-различно е при ковид, щото не струват т.нар. ваксини. Не си спомням друга, дето трябва да си я бучкаш през два-три месеца. Като направят истинска изпитана ваксина, а не набързо набъркани буламачи, тогава да, ще се ваксинирам. И не съм антиваксър, всичко си имам по имунизационен календар с изключение на тези убавини последните.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мангъров няма причина да си къса дипломата, други трябва да късат техните.
51
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54 ---- Мангъров беше обещал, че ще си скъса дипломата, но се прави на разсеян тоя смачканяк
50
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неваксинираните го карат кой втори, кой трети път, е, който оцелял, де.
49
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мангъра кога ще са яде дипломата? Питам само.....
48
2
 
8
 
! Отговори
Видов ден преди 1 година
Който гроб копае..сам пада в него. Наръсиха (Pfizer) целият свят с тяхната лабораторна болест нарочно а после продаваха насила своите ваксини които не работят и направиха стотици милиарди печалба !
47
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
май има некаква закономерност...Например този,който рекламираше "Малборо" фана та направи рак на белите дробове и като пародия на рекламата му,зе че капладиса...Фалшиментоакциите са като бумеранг..
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бурлата май е анти-ваксър. Сложил си е физиологичен разтвор. Ако си беше сложил 93 дози от неговия магически еликсир, нямаше да даде положителен резултат.
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заразил се е,щото не се е ваксинирал с този буламач,който пробутва на другите и от който спечелиха милиарди.
44
4
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Имал е симптоми,за да си прави тест.Лично се е убедил,че ваксината не е много ефективна.Изобщо не виждам как ще се направи ефективна ваксина срещу вирус,който мутира постоянно.Ще се налучква,както при ваксината за грип.
43
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще има ковид вълна. Ето и тоя потвърждава, че има подобно чудо и е реално. Нищо, че никой не познава болен от ковид. А пневмония винаги е била усложнение на грип.
42
3
 
20
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Как така е болен, а пък няма симптоми? Защо е правил тест, след като е добре и няма симптоми? Кой ходи да си прави тест без причина.
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко странно! А аз без ваксинации още не съм и настинка. Какво искате да кажете? Ваксинирайте се, за да изкарате короната, иначе не сте огт наште.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11, к.48 Случва се, просто ваксината е с изтекъл срок на годност. Аз имам само една ваксина, жената - три ваксини и още една за новите варианти на Ковид. И двамата прекарахме преди 1,5 месеци Ковид-а - за 4-5 дни мина, но мен ме удари в краката и сега ходя като патрав и имам спукване на вени с възпаление на двата крака. Пожелавам ви, г-н гл.изп.директор, намалено кръвооросяване в главата и крайниците, та да видите, че това заболяване оставя след себе си несъвсем здрави хора.
39
3
 
9
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 1 година
"Все още не съм си направила" - направилА... По документи е мъж, ясно е, как се чувства след ваксинацията...
38
0
 
11
 
! Отговори
До спомен преди 1 година
Това с естествения имунитет го твърдеше Мангъров. Никой от Файзер не го е твърдял. Откривателят на рнк ваксините е тройно ваксиниран.
37
1
 
19
 
! Отговори
Аллаху Акбар преди 1 година
Алберт бурля мъж ли е жена ли е или друго? Да си сложи още три бустера и две маски, скафандър и ще се оправи!
36
13
 
4
 
! Отговори
До трола albi преди 1 година
Albi, потърси други опорки от ФБ от Русия, че отдавна вече не си интересен. И си оправи малко речника, че прави лошо впечатление и не си убедителен. А пък ако довършиш и обучението си по български език, може и малко акъл да си поналееш.
35
3
 
18
 
! Отговори
Спомен преди 1 година
Аз пък си спомням интервюто със CEO то на пфайзер по CNN на живо където каза че няма да се ваксинират защото вече го е изкарал и има естествен имунитет. Така каза пред камерите. Не знам кой се е ваксинирал ...
34
4
 
15
 
! Отговори
И какво от това преди 1 година
Нямам нито една доза и хремата си минава сама. Това реклама ли е що ли. На тези ще им оберат ли свръхпечалбите от корона кризата, която създадоха?