Новият Омикрон идва с кашлица, главоболие и температура

Сегашният вариант на COVID-19 не поразява обонянието
4 окт 2023 08:51, Елка Василева
114
Новият Омикрон идва с кашлица, главоболие и температура
Снимка: архив, БГНЕС

Новият Омикрон често не поразява обонянието, а се характеризира със силно главоболие, кашлица, температура и отпадналост. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

По думите му сегашните вариации на COVID-19 са неприятни и бързо се разпространяват, но все пак не водят до тотален натиск върху здравната система.

Кунчев обясни, че много зависи от нивото на имунитета и състоянието на организма как ще реагира на COVID-19 в момента, като не бива да се подценяват рисковете.

"Няма го този характерен признак при класическите варианти на загуба на обоняние, почти липсва, за сметка на това - главоболие, много силна отпадналост, температура, макар и не винаги във високи стойности и много неприятна кашлица, която в началото започва като дразнене в гърлото, след това става много изявена, в отделни моменти човек почти не може да си вземе въздух", обясни Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ангел Кунчев.. Ти колко пъти си се къпал тази година... че кашлицата ти мирише на стотици километри! Чудя се как медиите се доближават до такова миришещо същество като теб, за да ти чуят кашлицата, да ти измерят температурата, за да установят "Колко си мощно си болен, за да заразяваш българският народ със Ковидови Спринцовки"?
44
3
 
2
 
! Отговори
Правителствата са преди 7 месеца
Виновни. Вместо да важничат и чрез ушета по цял свят да разпространяват теории и конспирации как те са произвели трябваше да кажат истината. Също трябва да посочат истинските цифри на смъртни случаи по света. Така 90 % от коментарите тук щеше да са диаметрално противоположни. За да манипулираш трябват 2 неща интелект и 100% контрол. На тях им липсват и двете
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ангел Кунчев пак кашля по медиите и заразява хората да имат главоболие и темпера, като го четат, за да идват линейките след прочитане на статията и да ги пращат в гробищата - там да се учат "Как се ликвидира населението по земята с мойта велика Кунчевска Кашлица"!
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бустерчетата трябва да се администрират под ръководството на Уррупсията фон дер Лайнянаата, иначе "братския" ЕСср ще се сърди и ще наказва. Ако не купуваш от тях скъпите им прехвалени неща, много почват да се дразнят и да наказват.
41
4
 
15
 
! Отговори
Имам преди 7 месеца
Една колежка. Ваксинирана на 30 г. Постоянно подсмърча и подкашля. Не много сериозно, но се бори. Когато я питам дали е болна ми отговаря, не. Нито един ден не съм я виждал напълно здрава. За да кажеш, че с ваксина няма да боледуваш е смешно а тези ваксинирани как умират, без да боледуват направо падат ?
40
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Откакто всички около мен се ваксинираха, няма нито един заразил се с коронавируса. Явно има някакви групи, които ги е страх да се ваксинират и най-малкото боледуват от Ковид-19.
39
11
 
3
 
! Отговори
Не бъдете деца преди 7 месеца
На всеки му се иска всичко да е лесно и игри. Болестта да идва да си иде за един ден и никога повече да не идва. Да ама не. 4 години минаха. След още 4 пак с някои от вас ще си говорим за това, с други няма ...
38
3
 
16
 
! Отговори
Сополи за 2 дни преди 7 месеца
Не познавам нито един, боледувал от ковид за последните 18 месеца. НИТО ЕДИН. Ако е боледувал, не е разбрал
37
2
 
23
 
! Отговори
Хах преди 7 месеца
Всъщност Куньо иска да ви каже, че е време за ново бооц!
36
2
 
14
 
! Отговори
Младеж преди 7 месеца
Новият Кромид-19 - О' макарон идва без загуба на обоняние, може да доведе до кашлица, вдигане на температура, абе общо взете всяко грипченце и вирусченце вече ще е тая подмолна медиина "болест". Пожелавам на всички, които продължават да пропагандират тая пумия - да спрат.
35
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе, оставяйте ги тия, сатанистите ги клатили, пръскали ги. Я се ваксинирайте, баси скопеняците
34
17
 
3
 
! Отговори
След 4 години преди 7 месеца
Пандемия просто някои коментари са странни. Наистина ли още има хора, които си мисля, че това е просто грип? Има ли хора сред вас, които да са боледували по малко от 4 пъти за последните 4 години. И не ми говорете за 1 ден. Имам познати, които няколко пъти по няколко месеца. Усещате ли парене в гърдите приятели ? Не ? :) не ви вярвам
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много ги е яд сатанистите,че новия щам не води до фатален изход.Животът се стреми винаги към оцеляване.Ако трябва ще мутира живия организъм,но ще оцелее.Да си избият от главата плановете да стане човечеството само 1 милиард!Няма да стане!
32
2
 
12
 
! Отговори
чистокръвен преди 7 месеца
не позволих да ми омешат кръв с бъркочите
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Българи, кухаци, българи, кухаци. А, тоя, със сезонния грип, да си бърка по дупките и да чълчи
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
новия вариант EG.5 не е ковид, а 5G - пет дже - прочете го наобратно ще разберете
29
1
 
0
 
! Отговори
Име преди 7 месеца
До Зозо 38, явно е бил с връзки и са му пускали изсушен кислород, че повечето нямаха този "лукс".
28
10
 
5
 
! Отговори
Нещата са сериозни преди 7 месеца
Умират и много млади хора. На някои от вас им е забавно, други се подиграват, въпреки че и те са карали доста тежко вируса и си мислят, че симптомите са си отишли завинаги. Тези бъркат
27
2
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Кунчо до каже след като му боднаха 5-6 ваксини, колко време изкара на мapкуч в интензивното???
26
2
 
11
 
! Отговори
О, Макрон! преди 7 месеца
оМакрон си е проблем на французите. Те си го избраха, те да си г отърпят.