Япония за първи път заговори за отлагане на Олимпиадата

МОК обмисля да отложи Игрите в Токио
23 мар 2020 10:21, Елка Василева
7
 Япония за първи път заговори за отлагане на Олимпиадата
Томас Бах. Снимка: архив, БГНЕС

Японският премиер Шиндзо Абе каза днес за пръв път, че Олимпийските игри в Токио ще трябва да бъдат отложени, ако не могат да бъдат организирани пълноценно заради пандемията от коронавирус, предаде Ройтерс.

"Ако се окаже трудно, може да не ни остане друга възможност, освен да отложим игрите", каза той пред парламента.

Междувременно стана ясно, че Международният олимпийски комитет (МОК) обмисля отлагане на Олимпиадата в Токио заради коронавируса, като решението за това трябва да бъде взето до четири седмици.

Още по темата

Изпълнителният борд на комитета проведе среща сред все по-засилващия се натиск от атлети и национални олимпийски комитети Игрите да бъдат забавени.

Според МОК отмяната на събитието не е на дневен ред, но провеждането му в редуциран вариант също ще бъде разгледано.

Изявлението бележи в промяна в позицията на комитета, който само преди няколко дни обяви, че „остава напълно ангажиран“ с  Олимпийските игри в Токио. Британският вестник „Таймс“ информира, че се разглеждат няколко дати за провеждането им като например октомври 2020 или юли 2021 година.

Над 14 600 души по света починаха, откакто се появи коронавирусът в Китай в края на миналата година. Сега основното огнище на заразата е в Европа. В Япония има 37 смъртни случая и 1055 души са били заразени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Япониямоккоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Отделно, преди 4 години
именно заради Олимпийските игри TEPCO забавиха изхвърлянето в океана на хиляди контейнери с радиоактивна вода от Фукушима, които се съхраняват на територията на централата. Вече няма място, а десетки нови контейнери се добавят всекидневно и никой не ги иска в близките градчета. Сега ще имат време да ги изсипят директно в океана за ужас на Корея и Китай, които вече светят в тъмното. Чернобил зле, че жертваха хиляди и направиха саркофаг,пък Фукушима,че отрови от Австралия до Чили, САЩ и Канада ОК?
6
0
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Ти с жив японец говорил ли си? Да, държавата им е уредена, технологична и т.н., но да живееш там е ад. Работи се по 12 часа (ако ще и по договор да си на 8) - някои хора спят на работата, всичко е супер скъпо, нямаш свободно време, в големите градове хората са натъпкани като стриди на по 20 квадрата жилища. Най-застарялото население в света. Липса на деца и желание за такива (факторите горе). Япония си заминава като държава и до 50 г. ще е с млн-и по-малка и без бъдеще. А кой ще плаща пенсии?
5
3
 
1
 
! Отговори
Бахуро преди 4 години
До Факт!Батко, дори и идея си нямаш колко голям примитив си. Японците, срещу тях да тичаме, няма да ги стигнем. Ако само имаше идея каква държава са си изградили при всички обстоятелства и нещастия, които са срещу тях... Това сигурно щеше да бъде единствената олимпиада от камара време насам в която подготовката протича по план и цялата държава ще излезе на плюс от организирането на игрите...
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се наруши станалата модна тенденция за организиране на майдани и малки бързи "победоносни" войнички в деня на откриването на ОИ. Спомнете си 08.08.2008 г., цветните революции и киевския майдан по време на ЗОИ в Сочи, Русия.
3
2
 
5
 
! Отговори
Рикша мен преди 4 години
Дръпнатите лапачи ламтят за пари нищо ново.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Томасе, Бахо, видя ли, разбра ли как палачинката се обърна? Колко бяхте доволни когато с общи усилия лишихте Русия от участие в ОИ-2016 г. и как радостно си раздавахте огромно количество незаслужени златни медали?
1
5
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Никакво пълнене повече на азиатски гуши.Да си седят там на майната си не ни е притрябвала нито измислената им култура нито нищо айде друм.Игрите да се дадат на нормална развита западна държава.

Спонсорирани публикации