Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого

Белият дом се опитва да очерни Китай
Обновена: 25 мар 2020 14:05 | 25 мар 2020 13:53, Нели Христова
145
Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого
Снимка: БГНЕС

Въпреки кризата, в която всички трябва да сме обединени, нападките между САЩ и Китай продължават. Америка обвинява азиатската държава в много неща - в това, че прикрива информация за коронавируса или че помощта й към другите държави е пропаганда. Но Китай побърза да отговори на нападките.

Още по темата

"Неотдавна американският новинарски сайт The Daily Beast публикува изказване на американско официално лице, от което ясно се вижда, че Белият дом се опитва с държавни средства да очерни Китай, за да отклони вниманието от политическия натиск и да спечели изборите", пише "Радио Китай".

По думите на американския представител на тях им е наредено да казват, че "всички проблеми са свързани с Китай и да разпространяват с всички средства това твърдение".

С изострянето на епидемията американското правителство засилва прехвърлянето на вината за разрастването на епидемията върху Китай и често нарича новия коронавирус "китайски вирус", за да прикрие неефективността си в справянето с епидемията.

Крайно неетичните и расистки манипулации са остро критикувани от международната общност. На 23 март специалният докладчик на ООН за расовата дискриминация и ксенофобията Тендая Ахиум подчерта, че свързването на специфична болест с определена страна и националност е безотговорно и притеснително.

Наред с подобряване на ситуацията с борбата с епидемията Китай оказва помощ на останалите страни в справянето със заразата. Китай не само изпрати два експертни екипа в Италия, но и спешни медицински материали и апаратура.

В социалната мрежа италианските интернет потребители изразиха благодарност на Китай за помощта. Във връзка с това неотдавна в интервю пред журналист на телевизия FOX държавният секретар на САЩ Майк Помпео се опита да всее раздор в отношенията между двата народа на Китай и Италия. Началникът на търговската комисия на Белия дом Питър Наваро обвини Китай в "пропаганда" чрез оказването на помощ.

Всъщност, освен надпреварата с вируса, Китай няма намерение да се състезава с никой.

Хора видяха, че в най-трудния момент в борбата с епидемията в Италия американското правителство с военен самолет изнесе от страната 500 000 теста за новия коронавирус. В началото на миналия месец Майк Помпео заяви, че ще окаже помощ на съответните страни от 100 милиона щатски долара за борба с епидемията. Обаче китайското Министерство на външните работи доказа, че китайската страна никога не е получавала помощи от американското правителство.

Пред разрастващата се епидемия САЩ не само не показват хуманизъм и отговорност като голяма държава, но и коментират своеволно китайската помощ към останалите страни. Егоизмът им е породен от политиката „САЩ на първо място" и е доказателство за начина на мислене и предразсъдъците, останали от времето на Студената война.

Преодолявайки трудностите в борбата с епидемията, Китай оказва според възможностите си помощ на засегнатите страни и райони, което получи признание от международната общност.

Някои американски политици всяват смут в отношенията между Китай и останалите страни. Техните опити обаче са обречени на провал. Съветваме ги да обърнат повече внимание на защитата на живота и здравето на американските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До къде я докара алчността.В цяла Европа да няма мощни производители на маски и защитно облекло да залеят пазара.Всичко е унищожено от жълтите.И така е в много индустрии.Няма работни места.Ами... няма да има!Като ви изхвърлят от работа и шефът ви започне да внася от Китай ще започнете да псувате,ама ще е късно.
83
4
 
5
 
! Отговори
от 90 преди 4 години
имахме предвид "до 85" и да добавя - режима в Пекин разчита на Къса Памет на масата и искат дори това с което се фукаха пред света за лабораторията им в Ухан да бъде заблавено...
82
1
 
8
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
От къде тръгна вируса!!!???
81
12
 
10
 
! Отговори
до 88 преди 4 години
ако беше прочел статията щеше да разбереш, че Китайските Учени в Ухан са единствените Генно Модифизирали Корона Вируси - като пренасят "вирусните шипове" поразяващи Човешки ACE2 рецептори от SARS-CoV към 3-ти Корона Вирус. Ти за какво мислиш, че текущата Чума СЗО я класифицика като SARS-CoV-2. Така, че съгласен съм, че Уханската Чума е ГМО и единствените хвалещи се от 7 години с такова ГМО са Военните в Лабораторията в Ухан, т.е. Червената Армия на Комунистическият Режим в Пекин!
80
12
 
10
 
! Отговори
до 88 продължение преди 4 години
Най-готината история от последните години е с Майкрон - топ производителя на Памети за компюютърни устройства. Китайските шпиони им открадват най-новата технология, патентоват я в Китай, строят Завод в Китай да ги правят и понеже имат патент в Китай, то Майкрон не могат на продават в Китай тези чипове, т.е. Крадеца го пази Комунистическият Режим в Пекин и Оригинала е Забранен за Продажба - яко а?! а на Майкрон им е трябвало десетилетие и милиарда зи разработката - крадците на 1000% печалба!!!
79
7
 
13
 
! Отговори
до 88 преди 4 години
трудолюбини, всеки има възглавница и по 1 час на ден спи в офиса - няма по-мързеливи, просто знаят как да крадат и така функционират. Преди 1-2 години откраднаха от Холанска компания 2-*** Китайски шпиони вградени като служители най-модерната фотолитографска технология - това е как се правят чипове и Файненшъл Таймс го обяви за най-голямата Кражба на Интелектуална Собственост в Човешката История - а Брюксел си затвори Очите и си Замълча! Такива Истории са с Хиляди - свърши ми мястото, ще продължа
78
13
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Китайците имат яко производство,защото са трудолюбиви,обаче све вируси оттам идват бе:):):):)Много ***,никаква хигиена,пълни мизерници и бълват зарази:):):)Кой вирус не е тръгнал оттам?:):):):)Те тези ядат кучета,котки,змии,прилепи,мравояди,катерици,мравки,***,скакалци,червеи,абе кво мърда го хаващат,готвят(в някой случаи не)и изяждат:):):):)как нема да бълват вируси?:):):):)
77
2
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 4 години
Първият Линк е Публикация на Списание Nаture - едно от Топ Научните Списание на Планетата, Плюс Статията е на Учените от Института в Ухан - та кой Лъже - Китайските Учени 2013 дето сами са писали публикацията или може би Редакторите на Nature са я Фалшифизирали.Второто е Документален Филм на Държавната Комунистическа Телевизия на Китай - та значи те Лъжат, че Ловят Прилепи в Института в Ухан. Та вързките към Статията и Филма са на Китай - не на 3-та институция или индивид!!!
76
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези на които има нещо между 2те уши.След време ще дръпнем чертата за да видим колко умряха в Китай и колко по света от техният грип.Пращат помощи маски и облекла и друго в опит да задушат производството им в тези страни и какво ли не производство. По нататък ще си избият парите.Не ги мислете.А трябва здрави мита да се наложат.Маски да нямаме...!?Да чакаме от Китай. И така до следващият вирус пак от Китай.Тука има хора за съд.Ние всички знаем кои са.
75
1
 
1
 
! Отговори
Perekly преди 4 години
Ало 84-ти- щом е в Интернет, значи е истина, няма значение дали е вярно. И какво в действителност се е случило. Важното е да има конспирация.
74
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай да не се залъгваме и Бг спасява първо себе си максимум да оделим бякакъв остатък за Македония ..Чак след презадоволяване с нещо можем да оделим за други Това е разумна и необходима мяркаКитай и Сащ също неса направили нещо по различно
73
3
 
20
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
Много лесно е. Китай в момента помага а САЩ търсят помощ и изнасят от Италия 500000 теста. Всеки сам да си прави изводите. Тук не става въпрос кое е по-добре демокрация или комунизъм тук става въпрос за отношението на хората по време на криза. Това че САЩ наричат короната "китайски" вирус е меко казано безобразно при положение че както се вижда не се справят с епидемията в собствената си страна. За тестовете даже и дума да не става. Този вирус показа че всички сме хора. Някои добри а някои лоши.
72
4
 
19
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Е... То се знае,че краварите пуснаха вируса!
71
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина ли има толкова изостaнали хора да вярват на пропагандата че....... един китаец ял прилеп и пламнал цял свят ???
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 62А какво са видяли Балканите от жестокият ъмерикански капитализъм? Обеднен уран
69
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДо 62Не ме убеди, че комунистите трябва да М-Р-А-Т.АЕЦ-Фукушима в коя комунистическа страна се намира, че нещо не мога да се сетя. Аварии на АЕЦ са ставали и на други места, но на такива като теб им е удобен само Чернобел. А за авариите в Хирошима и Нагасаки не си ли чувал.
68
19
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Докато генералите Бойко Борисов и Венци Мутафчийски спасяват нацията,другарите вият като чакали под статиите в Днес.БГ:):):):)Вият другарите безпомощно,а нищоправеца от Дондуков 1 седи в ъгъла наказан с вдигнати ръце и гледа как и според Червения Галъп рейтинга на Бойко стигна до небесата:):):):):)
67
1
 
16
 
! Отговори
хах преди 4 години
предният коментар е до 59 вече. Някой трие. "Заразата пълзи в Щатите от август- септември миналата година. Много добре са описани симптомите в статия в наш сайт, като американците обвиняват електронните цигари."
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най сетне една свестна статия. Явно искат не искат всички ще видят истинското лице на краварите. Пуснаха вируса в Китай но всичко се връща.
65
0
 
9
 
! Отговори
хах преди 4 години
До Анонимен 60Сега потърсих и наистина е много интересно колко добре съвпадат симптомите... Ще чета още по темата.