Мерките за социално дистанциране на Острова не се спазват

89 жертви на коронавируса за ден във Великобритания
25 мар 2020 07:34, Елка Василева
26
Мерките за социално дистанциране на Острова не се спазват
Снимка: БГНЕС

Рекорден брой - 89 души починаха от коронавирус за един ден във Великобритания. Наложените строги мерки за социално дистанциране обаче изглежда не се спазват, тъй като много хора отидоха на работа и през вчерашния ден, претоварвайки градския транспорт, който е силно ограничен, предаде БНР.

Броят на жертвите от коронавирус в Обединеното кралство достигна 424 души.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че на работа могат да ходят само онези, които не могат да я вършат вкъщи, но това не внесе особена яснота в коя група попадат строителните работници, които продължават да ходят по обектите.

Още по темата

Според Ханкок те могат да продължават да работят, стига да са на 2 метра разстояние, но това изявление бе сметнато от мнозина за напълно безотговорно. Самите строителни работници заявиха, че не могат просто да си останат по домовете, защото няма да им бъде платено.

5 000 служители на транспорта полиция бяха разположени по станции на метрото и по гарите в Лондон, за да припомнят на хората, че трябва да пътуват само, ако това е абсолютно наложително.

Мат Ханкок призова за набиране на 250 000 доброволци в помощ на здравеопазването. 11 000 бивши медици се завърнаха в здравеопазването, а 24 000 студенти последна година също ще окажат помощ.

В същото време обаче се появиха сведения, че много лекари са готови да напуснат, защото са изложени на голям риск, поради липсата на адекватно защитно облекло и оборудване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недисциплинирана, нискообразована, невъзпитана нация. Обратното е по филмите само.
20
0
 
6
 
! Отговори
ясно е преди 4 години
*** решение ,че е възможно изграждането на бърз стаден имунитет, сега ще коства на британците,не хиляди ,а милиони жертви.Според мен-80% от лондончани вече си носят вируса и след седмица ,две-ще се чуе, ще надминат Испания и Италия взети заедно.Чудих се известно време,*** ли са или неинформирани ,за да решат ,че най-добото решение е колективния имунитет,но сега ми е ясно - искат радикално да си облекчат пенсионния фонд и да разкарат завинаги милионите хронично болни.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е в неизвестността и страхът от сгрешения подход. Дали пълна карантина, дали половинчата, дали без...само времето ще покаже. И англичаните са хора. И те не знаят кое е по-добре. Това се отнася и за останалия свят, включително България. Всички ще разберем някой ден резултата.
18
6
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
Хубаво да четат такива новини всички мрънкачи, които се плюнчат колко ние сме били неподготвени. И особено оня *** в президентството.
17
0
 
17
 
! Отговори
странни и срамни преди 4 години
Тук разни с уж много високо ай-кю се срамуват, че са българи. Мжедувременно същия цирк без никакви предпазни мерки се случва в държавите, в които биха избягали. Съвсем целенасочено тук, където би трябвало да смеем на англичните, влизат разни хора и си пускат отровата. Каква проклетия ви годи вас, срамуващите се ? Прости хора имало, е то на всякъде има. Вероятно ви сте от по-простите, щом дори сега не можете да оцените малкото което правим като хората.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко стана със Стадния имунитет?
15
4
 
19
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
Разбира се, че не всички си взимат заплатата в плик. Но голяма част- да. Относно англичаните- работническата им класа дори няма да коментирам. 1:1 с бай ***. Ама си знае мястото- ***, живее в евтин квартал, знае защо е там. А бай *** от Дружба се мисли за Господ Бог. Пречела му държавата да се развие, той в Европа щял да е милионер. Отиде в Европа- мие тоалетни и бере ягоди. За друго не става. Просто едните си знаят мястото, а другите- абсолютно не.
14
6
 
19
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
Много правилно казано. Аз обикалям цял свят по всякакви проекти и съм живял по няколко месеца къде ли не. В Европа ми се чудят, че съм интелигентен, добре облечен и добре платен, че говоря добър език. Опитвам се да обясня, че масово емигрират прости хора, че българите сме умни и има и кадърни емигранти, ама не ми се получава. В САЩ, Австралия, Япония- там ни уважават повече и ни мислят за бяла страна, защото бай *** още не е налазил тези дестинации да си покаже манталитета.
13
1
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Не всички си вземат заплатите в "плик".Пък англичаните са много работливи,та чужденци им работят в селското стопанство,за възпитание и човещина са кръгла нула.
12
10
 
25
 
! Отговори
13 преди 4 години
Когато си заравяш главата в земята, не променяш случващото се около теб. Българите сме деградирал и нездрав народ. Дано се оправим след време. Сега сме зле. Ниска култура, съмнителен морал и почти никакво възпитание. Мъчно ми е да го пиша, но това е истината. Истината ми е по-важна от всичко.
11
13
 
29
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
Мен ме е срам, че съм българин. Ще ти кажа защо. 60-70% от хората у нас са неграмотни и злобни. Неквалифицирани и неадекватни. Мързеливи дребни тарикати. Всеки успял за тях е крадец, а те всеки ден крадат държавата, като си взимат заплатите в плик. Отиват в ЕС да работят най-допотопната работа, защото за друго не стават. Дори и там не се квалифицират и стоят на абсолютното дъно. На всяко летище ще познаеш "българската група" по простотията им и външния им потресаващ вид. Мерси.
10
11
 
18
 
! Отговори
като котка са преди 4 години
До 13Само г.л.у.п.ц.и.т.е не се гордеят, че са българи.Не забравяй, че не всички които пишат на български са българи.
9
10
 
25
 
! Отговори
Горд българин преди 4 години
На всички, които използват "бай ***" и производните му, автоматично слагам минус без да ги чета. Всеки с поне малко гордост би трябвало да прави същото.
8
12
 
21
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
Е то само един бай *** може да си мисли колко е добра здравната система в ЕС. Няма да навлизаме в подробности, ама глезльото ***, попадне ли в болница в UK, ще се моли да го приберат в най-мизерната в България. Разбира се, това са болници за плебеи. Добре платените хора се лекуват в други условия.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Английска здравна система е под всякаква критика. Всичко се лекува с парацетамол. Живея тук ползвал съм им здравните услуги. Смятате щом индиец казва че здравната система в UK е по зле от Индия.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са на една седмица назад от кривата на заболеваемостта в Италия и Испания
5
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Цитат: ...много лекари са готови да напуснат, защото са изложени на голям риск, поради липсата на адекватно защитно облекло и оборудване.*Няма печалба в поддържането на необходимия запас от защитни средства.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите нямат защитни облекла... как тогава да работят?
3
3
 
29
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Последното изречение е показателно че и големите и уж могъщи държави имат проблем! Това трябва да го разбереми най вече озлобените саботьори като Нинова и компания.Защото и в техните редици има трезво мислещи хора ,но явно са малко.!
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напливът е празния джоб и празната софра.Какво не ти е ясно...