Китай: Спрете да наричате вируса "китайски"

На Запад се чуват гласове за бойкот на китайското производство
26 мар 2020 08:30, Павел Гълъбов
235
Китай: Спрете да наричате вируса "китайски"
Снимка: БГНЕС

След като някои американски политици нарекоха новия коронавирус „китайски вирус" и „ухански вирус", на Запад започнаха да се разпространяват слухове за внасяните от Китай стоки и някои хора вече подстрекават към бойкот на „китайското производство". Това е опит да се опетни Китай и провокират противоречия между него и другите страни, който има скрит замисъл, пишат от радио "Китай".

Още по темата

Всъщност СЗО вече посочи, че новият коронавирус не може да се предаде чрез стоки. Той може да оцелее максимално 72 часа върху пластмасови или стоманени повърхности. Това означава, че при вземане на необходимите мерки за дезинфекция, продуктите няма как да се превърнат в канали за разпространение на вируса.

В момента епидемията е засегнала над 180 страни и района по света. Според логиката на тези американски политици, почти всички стоки по света са заразени с вирус. Ако това е вярно, как ще се справи човечеството с епидемията?

След избухването на епидемията, Китай изпрати спешни медицински материали на Пакистан, Иран, Южна Корея, Япония, Италия и Африканската лига, задоволявайки вътрешното търсене за борбата с вируса. Както каза говорителят на китайското Външно министерство, ако се страхувате, че „китайските продукти носят вируси", по-добре не носете маските, защитните облекла и не използвате вентилаторите, внесени от Китай. Много страни искат да купят вентилатори веднага от Китай. „Ние имаме десет хиляди поръчки за вентилатори", заяви мениджърът на една пекинска медицинска компания.

Днес председателят Си Дзинпин се очаква да се включи във видеоконференция на високо равнище между лидерите на Г-20 за справянето с новия коронавирус. С това Китай се надява да съдейства за общата борба на международната общност с епидемията, да усъвършенства глобалното здравно управление, както и да намали влиянието на епидемията върху световната икономика. Пред общия враг, сътрудничеството е единственият избор на човечеството.


235
Още от Наука
Астронавтите за изолацията: Разберете, че го правим с по-висша цел!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
Pinpchet преди 1 седмица
До Аман

zashto da ne e HAMERIKANSKI????
188
1
 
2
 
! Отговори
Додо преди 1 седмица
Въпрос на интелектуално предизвикатество е всички правителства по света, ръководени от родолюбци, да депортират китайците обратно в родината им. Глобализма и отворените граници са към своят край, чини ми се!
187
1
 
8
 
! Отговори
Аман преди 1 седмица
Чайниците започнаха да наглеят!Не само вирусът е китайски,но и всеки пострадал по Света лежи на тяхната съвест!Която явно нямат,щом в разгара на епидемията изпращаха шпиц отряди като туристи да сеят зараза навсякъде!Защо не си затвориха границите,защо не предупредиха населението на Земята,ами криеха и лъжеха,арестуваха всеки,който си отвори устата!?
186
0
 
8
 
! Отговори
Бай 100ян преди 1 седмица
Котките и кучетата са най-нормалана храна в Ухан .Останалото те е гнус дори да го гледаш още по малко докосваш .Те затова толкова леко се справиха с вируса .Имат вроден имунитет .Тва цял живот да се храниш с пара,зити ти дава имунитет !
185
0
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 седмица
Интересно как някои се надяват ЕС да се разпадне - за да настане "Рай небесен" с нови световни лидери, като Китай (където работят на шестдневна по 10ч., живеят в общежития, ядат прилепи, влечуги, земноводни и др. и бълват "птичи", "свински" и "корона" вируси всеки 3-4 години).
Внимавай, какво си пожелаваш! С прочутуто наше трудолюбие ще ни дойде по нагорнище...
184
1
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 1 седмица
Ми къв да е . Американски ??? Руски ??? Масонски??? Точно си е Китайски.В Ухан на пазара гранясали прилепи , одрани кучета в мръсотията .Развалени змии !!! ХИГИЕНА НУЛЕВА !!! Напишете в Гугъл - wuhan market и дайте на изображения и погледнете за каква гнас става въпрос . Там ХЕИ не е стъпвали никога защото в Китай дори нямат такава институция !! Цялата държава трябва да я
183
0
 
6
 
! Отговори
Китайски е!!! преди 1 седмица
Не само че е китайски, ами оттук нататък обявявам пълен бойкот на всички китайски ресторанти! А в скоро време ЕС и САЩ ще ви ритнат столчето под краката, подли жълтypи! Защо крихте толкова време!? Защо не си запечатахте границите, ВМДЕ!
182
0
 
1
 
! Отговори
До 2121 преди 1 седмица
"Чуй" сърказма!
Що се отнаая за драскачеството и ти не е лошо да попрочетеш нещо, преди да драскаш: France, China and Britain have all been suggested as the potential birthplace of "the Spanish flu"...
ХА-ХА-ХА
181
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре , ще му викаме кунг флу.
180
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой пусна вируса от бутилката!
179
1
 
14
 
! Отговори
проф. Мутафчийски преди 1 седмица
УХАН е град в провинция Хубей, която е част от Китай. Следва, че това си е КИТАЙСКИ вирус. Тези селяци запалиха света, а сега подскачат. От последните 5 пандемии, от Китай са тръгнали 3 (Сарс, птичи грип и ковид). 1 милиард от китайчетата едва свързват двата края и работят за една паница ориз на ден. Затова са принудени да ядат разни змии, гущери,мишки,прилепи и т.н. Затова са и развъдник на зарази. Пълни ***.
178
1
 
1
 
! Отговори
Прасчо преди 1 седмица
Седя си на диванът и си пия швепсът.
177
3
 
11
 
! Отговори
Covid 19 e преди 1 седмица
Китайски вирус!
176
2
 
11
 
! Отговори
2121 преди 1 седмица
До ХА ХА ХА Явно си само един драскач. Испанския грип също е дошъл от Китай. Образовай се преди да драскаш
175
7
 
5
 
! Отговори
ссс преди 1 седмица
Големият печеливш след този вирус е Китай.
174
4
 
16
 
! Отговори
Striker преди 1 седмица
А не бе, пакистански е! Жълтите сега да платят на света за лечението! То не бяха САРС, птичи, свински, сега този! Прилепи ще ядат, WTF!?!! Ма нали спиред някои червени колибари били цивилизовани, а? Сега дупе да ни е яко!
173
3
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 1 седмица
Правилно. Вируса не е китайски , а Ухански.
172
2
 
22
 
! Отговори
До ХА ХА ХА преди 1 седмица
Тези са майстори на епидемиите: за последните 12 години генерираха три: птичия грип, свинския, а сега и короната... С тези тяхни пазари (където се продават и ядат земноводни, влечуги, пролепи и др.) и които са без елементарен санитарно-хигиеничен контрол + пренаселеноста е въпрос на време кога ще избухне следващата.
171
8
 
11
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 седмица
Значи "испански грип" може да има, но "китайски коронавирус" - не може. Двоен стандарт, а?
170
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре, да го наричаме тогава: "чайнииз"