Банка Пиреос с нов потребителски кредит за енергийна ефективност с 20% безвъзмездна помощ

Отпуска се в лева или евро и е с плаващ лихвен процент
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 авг 2013 10:29 | 26 юли 2013 12:06,
Банка Пиреос с нов потребителски кредит за енергийна ефективност с 20% безвъзмездна помощ
Снимка: Банка Пиреос

Лятото освен време за почивка е и подходящ период за ремонт на жилището в очакване на предстоящите по-студени месеци.  И въпреки че отоплителният сезон изглежда все още достатъчно далеч, сега е времето да се погрижите за енергийната ефективност на дома си и да се възползвате от 20% безвъзмездна помощ.

Банка Пиреос България ви предоставя възможността да спестите енергия и да оптимизирате сметките си за електричество и отопление с потребителски кредит „Енергийна ефективност“ по програма за кредитиране на енергийната ефективност в дома на ЕБВР (REECL).

Всяко домакинство, което получи кредит по Програма REECL, има право да ползва безвъзмездна помощ в размер на 20% за индивидуални проекти и 30% за групови проекти от стойността на кредитирания енергоспестяващ проект след неговото завършване. Максималният размер на безвъзмездната помощ, от която едно физическо лице може да се възползва, е до 9 000 евро или равностойността им в лева.

Потребителски кредит „Енергийна ефективност“ на Банка Пиреос България е целеви кредит, финансиращ въвеждането на енергоспестяващи мерки в жилищата, а именно: енергоефективни прозорци; изолация на стени, подове, покриви; печки и котли на биомаса; слънчеви нагреватели за вода; газови котли; термопомпени климатични системи; интегрирани в сградата фотоволтаични системи; абoнатни станции и сградни инсталации; газификационни системи; рекуперативни вентилационни системи. 

От него могат да се възползват физически лица, собственици на имота, обитаващи имота или близки роднини на собственика на имота, в който ще се прилага мярката, като един кредитополучател има право да кандидатства за няколко проекта по програма REECL при условие, че не се извършва дублиране на предприетите енергоефективни мерки. 

Кредитът се отпуска в лева или евро и е с плаващ лихвен процент, като има възможност за избор между две разновидности: 

кредит без обезпечение, с максимален размер на отпуснатата сума 30 000 лева и плаваща лихва от  9.60% в лева и от 8.90% в евро.
кредит обезпечен с парични средства  с плаваща лихва от 7.90% в лева и евро, като размерът на кредите е до 90% от депозита.

С кредитa „Енергийна ефективност“ могат да се финансират единствено проекти във вече съществуващи сгради. 

Крайният срок за усвояване на кредити по програмата е 31.10.2014, а кредитополучателите могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ не по-късно от 31.12.2014 г. 

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ


Още по темата: кредитБанка Пиреус
Още от