ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция, битката за София – тежка

Борисов няма основание да подава оставка, заяви политологът Петър Чолаков
Обновена: 26 авг 2019 11:49 | 26 авг 2019 11:36,
246
ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция, битката за София – тежка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм сигурен, че на втори тур, какъвто се очертава между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, г-жа Фандъкова ще загуби. Някои хора ще отидат да гласуват за нея без тя да им е фаворит. Това каза пред БНР политологът Петър Чолаков по повод предстоящите през есента местни избори.

Очаква се "битката за София" да бъде най-оспорвана, особено ако в нея се включат сегашният кмет на Столицата Йорданка Фандъкво и омбудсманът Мая Манолова. Изследване от преди две седмици даде предимство на бившата червена депутатка от почти 5%.

Още по темата

Според Чолаков, въпреки високия си рейтинг, Манолова е "особен кандидат", защото на всички било ясно, че тя стана омбудсман "под благосклонния поглед на Бойко Борисов и партия ГЕРБ".

Иначе експертът смята, че правителството е стабилно и страната не е изправена пред възможността за поредни предсточни парламентарни избори.

"Борисов няма основание да подава оставка. ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция от началото на третия си мандат. Най-малко вероятни към днешна дата изглеждат предсрочни парламентарни избори", категоричен е той.

Чолаков коментира и предстоящия избор на главен прокурор и то дни преди местните избори.

"Темата за главния прокурор, за предопределения избор на г-н Иван Гешев ще бъде използвана от опозицията. Не знам доколко тя ще се окаже точката, която ще преобърне нещата. Това е тема, която не афектира българските граждани", убеден е политологът.

Според него президентът Румен Радев може да се намеси в избора на обвинител номер едно, като върне кандидатурата на Гешев.

"Виждате, че започват да се създават сериозни настроения в обществото и не изключвам президентът да се намеси", заяви Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сте забравили"ало Ваньо"и последвалото убийство на Мишо бирата.Ако сте забравили тефтерчето на Златанов,където подробно бе описано,кой да бъде смачкан и кой да бъде възнаграден,ако сте забравили какво сътвори Борисов и шайката му през всичките тези години,то вие сте от онези 80%.Вие не заслужавате демокрация.Вие не можете да бъдете свободни.
198
14
 
4
 
! Отговори
Валери преди 4 години
До бойците. За кой път ще се пробвате? Гледайте да съберете поне 100 души. С Йоло Денев.
197
3
 
5
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Хе, че откога думата г.у.р.б.е.т.ч.и.я е неприемлива?
196
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти, калинко, помни:1. Когато говориш бързо, това не променя смисъла на казаното.2. Бъди добър с началника. Калинките са оцелели благодарение на това си качество.3. Калинките са почти на върха на хранителната пирамида. Бъди благодарен затова, че си калинка.4. Една глупост повторена сто пъти не я прави нито истина, нито мъдрост. Пази тишина.5. Изразходвай публичните средства максимално тайно.6. Не парадирай с бонусите си. Учудващо, но това дразни.7. Не си купувай през първите три месеца апартамент на името на жена ти (мъжът ти). В краен случай използвай по-далечен род
195
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЕЦ обявихме за 12.09. от 15.00ч. национален протест-блокада пред съдебните палати в столицата и страната под надслов СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ БИТКАТА НА ГРАЖДАНИТЕ! Със следните искания и цели оттегляне на кандидатурата на Гешев, приемане на закон за Лустрацията и сваляне на мафиотското правителство на Пеевски с премиер Бойко Борисов! И това е само началото. Ще продължим стъпка по стъпка без да изпускаме инициативата докато изринем мафията от властта и гражданите си върнем държавата. Знаем точно какво искаме, имаме план и сме готови да се преборим и да спечелим тази битка!ПЪРВАТА ПР
194
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЕГА гражданите ще преследваме тях и ще търсим отговорност за грабежа на народ и държава! За това, че превърнаха страната ни в ***. СЕГА ние връчваме ПРИЗОВКА на Гешев, да се стягат Буда, Пеевски и Цацаров! СЕГА ТЕ ще явят пред нас! И ще плащат за всичко! За източените милиарди, за смачканите бизнеси, за прокудените от родината им българи, за откраднатите и съсипани човешки мечти и животи! За убитите и за оцелелите. За всяка сълза и всеки одран от гърба ни лев!
193
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩОТО ГИ Е СТРАХ ОТ НАС!Проблемът е, че това при бойците не работи. Не са се сблъсквали до сега с такова животно свободен гражданин боец! Само ни амбицират още повече и разобличаваме техните далавери и схеми. Не ние сме жертвите, ТЕ са жертви на собствените им страхове и престъпления и ТЯХ ги е страх от нас. Страх ги е от пробуждащото се гражданско общество, на което БОЕЦ се превърна в символ, страх ги е от възмездието, страх ги е от Истината, страх ги е, че ще плащат за извършените престъпления! Страх ги от гражданите-бойци на площадите! И с право ги е страх. Дните на мафията са пребро
192
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последното извращение са обществени поръчки за вече похарчени пари
191
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх тресе ко чината! 12 е ключов ден! Ако тогава не започне натиск от улицата, България е обречена.
190
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБЕРАСИЗМА ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ!
189
4
 
16
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
До Винету Слушай ме и ме чуй много добре. Никой от българите в чужбина не щем и да чуем за " Винету" т.с. за Бойко Борисов. Не се отъждесвяваме с човека прочел една единствена книга, не говорещ чужд език,и елементарни познания по български език.
188
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
късно е вече, Лойко и шайката му са овладели всички постове и институции, включително съда и прокуратурата с ортака му Дебелян и спонсора му Доган. единствения изход - Терминал 2. стягайте куфарите, докато не е станало късно.
187
5
 
5
 
! Отговори
Кутев преди 4 години
До обективен. Ти си обективен, колкото баба ми е ескимос. И двата факта са ти лъжа, ама то вие, червените бок.луци, само това можете - кал, плюнки и лъжи.
186
12
 
6
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До ха-ха. Има, има. И то стотици хиляди. Май и ти като повечето червени галлоши не сте си направили труда да видите статистиката кои преобладаващо гласуват за ГЕРБ - младите, успелите българи на средна възраст и българите в чужбина. Това говори ли ти нещо, цър.вул?
185
4
 
11
 
! Отговори
обективен преди 4 години
За 10 години Тиквения ни съсипа-факт!А в тиквената партия комунистите са 3 три пъти повече отколкото в БСП-факт!
184
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 183. И откога е така? От 10 години или много преди това?
183
3
 
10
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Валери-байфидан-Винету , един и същи калпав герберунгел-подмазвач.В цялата шайка няма нито един грамотен и свестен човек.Нито един.Отврат.
182
7
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До ха-ха-ха. Това май си го писал стотици пъти досега. И то от 2013. Уж все си отиват, сега сме 2019, а ГЕРБ още са на власт.
181
9
 
5
 
! Отговори
Валери преди 4 години
До 187. Погуби и ще погуби червени *** като теб. За нормалните хора си се справя много добре. Те затова постоянно го избират.
180
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гошо Марков е един от СЕДЕСАРСКИТЕ калпазани на прехода.