Гражданите и местното управление: Интересуваме ли се?

Какви са очакванията от новите кметове?
11 ное 2019 21:07, Боряна Павлова
5


Седмица след изборите за местна власт говорим за ролята на обществото в местното самоуправление.

Доколко гражданите са ангажирани в процеса и следят работата на общините? Какви са очакванията от новите кметове и по кои теми и казуси избирателите са най-активни?

Пред Bulgaria ON AIR темата коментира Димитрина Петрова от новосъздаденото движение "Българска общност за либерална демкорация".

Оттам проведоха събитие по темата, а част от акцентите в него бяха социалната справедливост, овластяването на неравнопоставените групи, образованието и основните човешки права.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 1 година
До Анонименили като иванчева, ще те унищожат политмафиотите
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да ни интересува? Дори и да имаме интерес той няма да има значение, защото в крайна сметка нищо не можем да променим. Когато видиш несправедливост и се опиташ да се защитиш да кажеш истината някой ти затваря устата с членове и алинеи тоест законът не те защитава теб, а органа на управление. Тогава какъв е смисълът да се интересуваме? Просто е смешно и нелепо. Направете така че гласът на хората да се чува. Но няма да стане.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние бъгарите само мрънкаме.Правим го и когато сме добре, за да не разберат съседите, че се чувсваме добре, за да не ни завидят и да ни се случат лоши неща.Вгледайте се в мрънкащите, те определено са добре, но мътят водата, за да продължат да бъдат добре.Иначе е нормално хората да не се интересуват от управлението, щом нещата се развиват в тяхна полза.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще ни облъчвате с гербави калинки.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
HE