Манолова била добър омбудсман, а Борисов й помагал най-много

Каквото поискала - го получила, Борисов пита как е била репресирана
Обновена: 3 сеп 2019 12:56 | 3 сеп 2019 10:30, Камелия Цветанова
240

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че никой не е помагал на омбудсмана Мая Манолова повече от него.

"През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри", коментира той.

Още по темата

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен.

Бойко Борисов заяви още, че единствената му претенция към Манолова е за нейното изказване, че е "репресирана от държавата“.

"Няма как държавата да те репресира, когато всичко, което искаш, ти се случва", заяви той.

Премиерът отсече, че ГЕРБ са поемали законовите инициативи на Манолова като омбудсман.

"Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам", допълни още Борисов.

"Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм й помагал", каза той.

"ГЕРБ искаше да отмъсти на Манолова за Костинброд, имаше цялата власт да го свърши, аз не позволих", сподели още той.

Манолова беше в основата на т.нар. Костинбродска афера на парламентарния вот през 2013 г., когато в деня за размисъл в националния ефир на една телевизия беше огласено, че са отпечатани 400 хил. над разрешените по закон за гласуване бюлетини, които били разпределени по градовете Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна, районни избирателни комисии и за Министерството на външните работи за имащите право на глас български граждани в чужбина.

Според Борисов заради тази манипулация ГЕРБ загуби проценти от гласовете на избирателите.

"Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е толкова елементарна, за съжаление. Много искам да има фризьор, но няма какво да ми фризира", каза Борисов по повод обвиненията, че той е пратил хора да следят Манолова, докато се фризира.

Премиерът изрази надежда Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП също да участват в битката, а не "да се крият" зад кандидатурата на досегашния обществен защитник.

ГЕРБ и СДС застават зад настоящия кмет на Монтана Златко Живков за 6-и мандат. Това обявиха лидерите Борисов и Румен Христов.

Надявам се, както е било и досега, на категорична победа на първия тур, заяви самият градоначалник, който е най-дългогодишният в цялата страна. Той е и трети мандат представител на България в Европейския комитет на регионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ТИ ЩЕМ МЕДА НИТО ЖИЛОТО ! ДАЛИ ЗНАЕ ДРУГАРЯ ФЪШ -ФЪШ КОЙ ГО Е КАЗАЛ ПРЕДИ МНОООГО ГОДИНИ И ДАЛИ НЕ Е ИМАЛ В ПРЕДВИД НЕГО !
211
2
 
6
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 4 години
ПАЗИ БОЖЕ ДА ТИ ПОМАГА ТОЗИ. НЕ МУ ЩЕМ НИ ПОМОЩА, НИ НИЩОТО САМО ДА СЕ ОМИТА, ЧЕ ДА НЕ ДРАЗНИ ПОВЕЧЕ ХОРАТА.
210
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз ще ви разкажа един случай по време на предизборна кампания когато Костов беше на върха .Бях на пазар в кв. Борово с цяла тайфа както ходи днес и Борисов и се опитваше да разговаря с хората от пазара една БЪЛГАРКА като го видя и избухна ,наричаше го с най-обидните думи,към нея се присъединиха много хора ,които я подкрепиха а Костов просто не можеше да вземе думата и само се усмихваше,днес за съжаление и това не може да се случи,защото Бойко е страхлив няма да слезе там където има много народ
209
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички български пенсионери мечтаем да го видим този наглец така както видяхме бай Тошо през 1989г. когато го отстраниха помните ли другари как гледаше като гръмнат ,като нас-ран....Е така мечтаем да го видим и този *** дето съсипа народа ни разпръсна българските деца по цял свят за да осигори лакомията на своите съпартийци и българските олигарси.
208
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Улицата ще ви помете каза Радев ,защото сте забравили герберските изчадия да му дадете и на него чифт розови очила....
207
1
 
6
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
10 снимки на търтея Борисов сте направили... КАЖИ ЧЕСТНО!Вие сте го издигнали в култ този. Почва да става като Бай Тошо, скоро ще ни го лепите по стените в рамка... Много жалка гледка.. много
206
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е мн сложно да се променят нещата , и не е нужен гений , само да се копира метода от работеща система , да кажем Германия , за данъци, осигоровки, образование и т.н. *** нашия пожарникар е с интелект на бълха в тяло на *** и даже това не може да направи.
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криза в образованието , криза в здравеопазването , демографска криза , криза в земеделието, има ли сектор без криза , наш *** вика че сме мн добре , и са му виновни БСП и всички др ама той вече 10 год е на власт и затънахме още повече.
204
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ден тази неграмотна еврейска мутра ще бъде съден от Нов народен съд за геноцид и престъпления срещу българския народ.Само за това,че подари на ч***футските си съплеменници от канадската фирма Дънди Прешълс стратегическото златно находище край Крумовград известно като Ада тепе ,което още нашите предци траките са добивали злато,само за това си престъпление Бойко Бехар ще бъде утрепан с камъни от бесния и сърдит български народ.
203
2
 
20
 
! Отговори
Shark преди 4 години
И се "подстригвам сам", но една жена когато "излезе на телевизора" ........ Как се излиза на телевизора, че нещо не се сещам? Бива бива простотия, ама чак толкова не бива. После идете и гласувайте пак за тези.....
202
15
 
4
 
! Отговори
Оракул преди 4 години
От шумен и безполезен омбудсман, Мая Манолова ще стане шумен и безполезен кмет. И ще са и виновни общинските съветници от ГЕРБ и десницата, но не и тя, дето все некой и е крив, че не може да си разгърне псевдо-потенциала.
201
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунист номер едночакам борците срещу комунизма да се изправят срещу него
200
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се постригвам сам.Хващам машинката и се оправям сам и не ходя на фризьор.Искам да имам фризьор,но няма какво да се фризира....гевиално изказване,нямам думи.А,и взе,че се кле във внуците си....
199
17
 
8
 
! Отговори
София е синя преди 4 години
*** и комунистка никога не е ставала кмет на София и никога няма да стане. Мая Манолова е и *** и комунистка т.е. никога не може да стане кмет на София.
198
2
 
15
 
! Отговори
Грудю преди 4 години
Ане вие да не си мислите, че учителката или друг кмет на ГЕРБ управляват градовете си ?! Е този на снимката дирижира, кметовете са само параван и лице. Пример - варненският Потник ... няколко пъти се обади неподготвен и каза глупости. Той и за това се издигна така, без собствено мнение, говори и върши това което ми заповядат.
197
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОхобохоООО напълно си прав във целият си коментар ! Но всички софиянци които искаме нещо добро да се случи в тази скапана социалистическа ,мафиотска държава в момента какво можем да направим ,ние изтървахме момента ,днес държавата е овладяна от Доган, Пеевски и Борисов и трябва първо да се опитваме леко стъпка по стъпка каквото можем да направим сега и може би е да свалим Фандъкова и това може би ще разклати и Герб. Ние трябва да си гласуваме за нашият кандидат ,но ако на балотаж той отпадне
196
1
 
10
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
А бе хора как се управлява София без да имаш мнозинство твои хора в общинския съвет?Бойко опита навремето и избяга с писъци да си направи партия,видя, че не става.Мая може ли да е независим кандидат,а и другите кандидати?Независими няма кога ще го разберете?Зад всички партии седи БКП!Това е следващото, което промитите мозъци отказват да разберат.Нищо не се смени след 1989,просто социализма стана частен,изкараха си на светло парите другарите и се писаха демократи.Демократи няма!Разбетете го вече!
195
3
 
7
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Както са елиминирали БСП чрез Сараите, така и ГЕРБ ще е мъртва партия. Просия ще даде местните избори на Вожда. Приходите на бюджета спрямо 2018 са увеличени с 40% и са равни на разходите. Ясно е че това са пари от данъци, няма 40% ръст в икономиката, няма нови заем, защото никой не им дава, няма увеличение на заплатите, няма и значително увеличение на цените. Просия ще го остави последно да повиши данъците и на следващите парламентарни, ще назначат Слави на негово място. Позор за губернията.
194
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката виждаме един от мафиотите (мутри) на прехода в обрулената и бедна България.
193
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чужд агент + премиер?