Негативната кампания ще отблъсне хората в големите градове

Първан Симеонов: Този тип политика вече е нелепа
28 сеп 2019 11:48, Александър Попов
23
Негативната кампания ще отблъсне хората в големите градове
Снимка: Булфото, архив

Негативните кампаниии в областните градове няма да донесат никакъв успех на партиите и кандидатите за местна власт, които заложат на тях, смята Първан Симеонов.

"Кампанията по време на евроизборите беше остра и отблъскваща за избирателите, което доведе до понижаване на електоралната активност", заяви той пред радио "Фокус".

По думите му появата на нови фигури като кандидати може да привлече по-широк електорат. Симеонов добави, че където има "политически" вот негативната кампания може да доведе до слаби резултати.

"Благодарения на това, че България е член на ЕС в последните години има подобряване на градската среда. Ние малко надценяваме ролята на тези прословути ремонти. Не забравяйте обаче, че хич не са малко хората, които си казват – "Абе, може и да са лоши тези ремонти, но поне нещо се прави". На този фон да излезеш и да развиваш крайно отрицателна кампания вече е нелепо. Би било подценяване на избирателя. Избирателят все пак вижда, че нещо се прави", допълни политологът.

Първан Симеонов каза още, ако избирателите обръщат повече внимание не само на това, което е свършено, а и как е свършено, е възможна промяна в управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Първан Симеонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 19: И какво комунистическо видя в мнението за Първан Симеонов? Комунисти в България е трудно на намериш. Но виж, антикомунисти се появяват винаги преди избори.
16
3
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Ай купи си цигарки от Лафката на Пееевски, дето вождът на Гробарите ги разцъка по цяла България, да не говорим за София, че само там са над 1000.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Остави си комунистическите глупости вкъщи ...
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Първана Симеоновия, да меводи за носа.Какъв ми се явява човек,който не е вдигал по тежко от бутилкаводка.Кой кого отблъсква,този еснаф,тепърва няма да ме подреди.Злокобное.От цялата абракадабра нестава ясноима ли носна кърпичка.Предполагам,шорошна подметка.
13
7
 
5
 
! Отговори
Кьосе преди 4 години
На тоя като му поникне мустак, тогава да ми се обяснява!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Откъде да вземем позитивно и ние ли да лъжем?
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този се оказа най-смисленият политолог. Аз не вярвах, че Алфа Рисърч ще прегърне тенденциите на *** медии, които ги е страх от Демократична България, но в нощта на европейските избори Алфа рисърч до последно даваха занижени стойности на Демократична България, точно както правеха и *** медии. Не вярвам в случайностите, ама сигурно си знаят. И съвсем случайно, в слугинската вече на властта БНТ по Панорама пак Алфа рисърч и онзи с особения поглед и ръкомахане си канят. Напазарува ли са?
10
5
 
7
 
! Отговори
Знайте за да знаете! преди 4 години
Смятаме че с коунистите ще сме ЛОШО но с отрочетата им е по ПО - ЛОШО !!!
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кампанията за изборите е цинично мероприятие, което всяка отговорна медия трябва да държи далеч от хрониките си. Вместо това журналистите и социолозите вървят след политиците като послушни кученца, в абсолютна аналогия с Ким Чен Ун и онези корейци с тефтерчетата.
8
4
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А какво е мнението на ... ъъъ... политолога Питанчев?
7
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб краде в София вече 20г. Май Мая ще им бие шута
6
5
 
16
 
! Отговори
Хич не ни лъже преди 4 години
Кандидатът на ГЕРБ в Пловдив обещава още от първите дни да работи по проблема с трафика в града .... то и сегашният кмет е от ГЕРБ, общинският съвет също, управляват града от над 8 години, ама нищо не направиха. Добре, че е този колос, да поработи 1-2 дни за трафика, пък да си почине после цял мандат ...
5
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това момче е *** и ръси мъдрости в полза на Мая Костинбродска. Личи му от километри , че това му е задачата . Просто момче, но за пари и майка си ще продаде.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОчитеПолитолог било момчето и някой е решил да го интервюира. То се опитва да прокарва идеите, които са му били преподавани.Но не отчита нашенските специфики. Ние ако не развеем кирливите ризи и кюлотите на опонента, значи просто не сме ние, а някой друг.
3
4
 
11
 
! Отговори
А бре момче! преди 4 години
А бре политилиго!След като си политолог, би трябвало да разбираш малко и проблемите на обществената психика.Дискредитиращата клюка заема важно място в народопсихологията на българите. Не го ли знаеш? Без такъв елемент в предизборната агитация, кой ще обърне внимание на приказките на агитатора?Това, което ти се опитваш да внушиш има по-скоро пожелателен характер - да няма негативизъм в кампанията, та ха дано да заприличаме на цивилизовани европейци.
2
6
 
13
 
! Отговори
Очите преди 4 години
Кой е тоя на снимката и в качеството си на какъв ръси акъл?
1
7
 
14
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 4 години
Аз съм за позитивна кампания... - ще разнасям позиви...