Алтернатива ли е Манолова на Фандъкова?

Според Тома Биков - не
17 окт 2019 22:50, Нели Христова
92

Изборите за местна власт са почти пред прага ни. Битката за София и вероятният балотаж между двете дами - Мая Манолова и Йорданка Фандъкова е може би една от най-интригуващите теми.

"Не смятам, че софиянци трябва да се превръщат в заложници на политически стратегии, свързани с друг тип избори и цели", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му опозицията има право да иска управлението да падне, но когато става въпрос за местни избори, особено за град като София, би трябвало да има повече отговорност към тези хора и да се предложат алтернативни решения.

Биков коментира, че Манолова не предлага нищо по-различно от Фандъкова. Той беше категоричен, че няма гаранция, че бившият омбудсман ще работи по-прозрачно, нито че ще го прави по-добре.

"Не виждаме радикална алтернатива. В края на кампанията виждаме кандидатът на БСП да не е в състояние да отговори на основни въпроси", посочи Биков.

Според него кампанията на Манолова е била изначално погрешна.

"Не може да станеш кмет на София, само защото си се ядосал, само защото работата ти като омбудсман нещо е зациклила. Трябва да имаш друга мотивация. Истински полезното кандидатиране щеше да бъде, ако тя е очертала основни проблеми в столицата, които не са видени от другите", каза още депутатът от ГЕРБ.

Той бе категоричен, че Манолова дължи на софиянци конкретни мерки, каквито предлагала Фандъкова.

"Фандъкова е максимално искрена с избирателите. Тя ще формира политиката си, подкрепена от общинските съветници от ГЕРБ, СДС и коалиционни партньори. Има ясна програма", изтъкна Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и прозрачността на обществените поръчки.

"Ако няма обществени поръчки, означава кметът директно да посочва някого, който ще извърши конкретен проект. Те по принцип са начин да осигуриш прозрачност и конкуренция", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
11
 
! Отговори
Perekly преди 4 години
Чумата алтернатива ли е на холерата?
63
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки може да и бъде алтернатива, стига да не краде!
62
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не! Категорично!
61
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не е.
60
5
 
9
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Абе Пъдпъдъкова и пчеличката Мая на един и същи ли фризьор ходят? Косите им с еднакъв цвят,да си помисли човек,че са майка и дъщеря.Да ги различаваме по-добре Пъдпъдъкова да се боядиса в синьо, а пчеличката Мая да се появи с червена коса.
59
6
 
13
 
! Отговори
Ааа преди 4 години
Не е алтернатива
58
7
 
11
 
! Отговори
Алберто Сантофимио преди 4 години
Кратко и ясно:Не, не е алтернатива.
57
21
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Мая си направи харакири... - публично...
56
4
 
3
 
! Отговори
Жан-бамска преди 4 години
Харесвам ги и двете.Прекрасни са.Всяка една е по-добра от другата.
55
10
 
22
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Тома Бикофффф е един смешен политик!Гербси отива! Сега или покъсно,герб ще изчезне,но ще видите,че този охльоффф веднага ще си намери друга партиика!
54
9
 
11
 
! Отговори
??? преди 4 години
Нито едната,нито другата.Защо НИ ГИ НАТРАПВАТЕ???Стига вече...
53
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом опряхте до тая коврра Мая да е кметица ..... Цирк и мазало ..... Не че фандъкова е цъфнала и вързала .... Но майчето се взе прекалено насериозно ...
52
25
 
17
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 4 години
Къде се бута между шамарите Мая , да и се чуди човек ! Сама знае, че няма шанс да спечели !
51
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние живущите на Графа от благодарност към Фандупкова ще я покрепим отзад с по един дебел с котешка глава. Ако и хареса може и с по три четири. Но не повече щото ще вземе да и хареса и неможе се отърва от сеянката която вече се има за гражданка. До вчера пасла овцете а днес вече се параи на кореняк софиянка. Същото важи и за кюстендилската сеянка.
50
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаеми хора, почти ми е неудобно да ви кажа, но в изпълнение на гражданския си и морален дълг, съм длъжен да ви уведомя, че мома Мая ви клати яко, безподобно и от години. Вие й вервате, гълтате, даже примлясквате, та и примуцвате, че ви е сладко. Все пак вярвам, че София винаги е била и ще бъде лицето на БГ,надявам се, че и сега ще ни измият очите и няма да гласуват за комунистическа ......ия. Мерсим!.......От близката 40км. провинция.
49
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това бил го казал този "безпристрастен" човечец, Тома Биков! Направо ме загубихте като читател.
48
14
 
8
 
! Отговори
Край преди 4 години
Алтернатива е за ББ. Той я направи омбудсман, а сега и кметица може да я направиББ почти не подкрепя Фандъкова а всички медии са зад Манолова.Като кметица ММ ще го слушка не по малко от фандъкова а никой няма да му ВКС че командва София
47
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй дето Фандъкова го построи дори самата тя не може да го ремонтира. Пък колко е красиво акули, перки, фонтани, напукано. рушащо се, я у лево бе.
46
10
 
26
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Туй дето Фандъка и ГЕП откраднаха ,Манолова не може да го изброи.И което Гешефтатурата трябва да узакони с бездействието си.
45
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй дето Фандъкова и ГЕРБ построиха Манолова независимата не може дори да го изброи.