Румен Радев: Само масов вот ще обезсмисли манипулациите на изборите

Той няма да се поддава на натиск за избора на Гешев за главен прокурор
Обновена: 27 окт 2019 15:22 | 27 окт 2019 11:13, Нели Христова
151
Румен Радев: Само масов вот ще обезсмисли манипулациите на изборите
Снимка: БТА

"Гласувам с очакването София да се развива като столица на страната, като град в интерес на своите граждани, в който те живеят спокойно и сигурно, в който публичните средства се харчат прозрачно и ефективно, обществените услуги са качествени, а градоустройство е в хармония с природата." Това заяви пред журналисти президента Румен Радев след като упражни правото си на вот.

Той призова всички българи да гласуват днес и "да не оставят някой да друг да определя бъдещето вместо тях, защото само масовият вот може да обезсмисли всякакви опити за манипулация на тези избори." 

Запитан за избора на Гешев за Главен прокурор, той отговори: "Мисля, че това не е тема на днешния ден. Местните избори са изключително важни и за това трябва да осигурим те да протекат спокойно, без никакви външни влияния и вмешателства."

Президентът беше категоричен, че ще реши дали да подпише указа за назначаването на новия главен прокурор без да се поддава на натиск от която и да е страна.

На думите на Бойко Борисов, че избора на Гешев ще "се залепи на президента Радев, не на него", държавния глава заяви:  "Няма изненада в думите на премиера. Това е пореден опит на Борисов да прехвърли неговата отговорност на някой друг. Всички знаят, че не президентът номинира и избира главния прокурор във Висшия съдебен съвет. И точно там Борисов има огромно влияние. Но избяга от отговорност за гласа на хората, които от изпрати във Висши съдебен съвет. Той избяга от отговорнст и в лицето на своя министръ на правосъдието, който имаше правото и според мен задължението да издигне втори кандидат."

"Изборът не се върши от президента. Нека никой не вменява на президента номинации и избори", заяви Радев и отсече: "Ще взема решение в обозрим срок."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
32
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е най досадния президент дето сме имали за тия 30 години.
32
14
 
26
 
! Отговори
TYYPOYGYLNIQ OT BANK преди 4 години
Да попитам г-н Борисов,за какви магистрали точно говори като нямаме нито една магистрала,на която от началото до края асфалт,мантинели,маркировка да са безупречни.Да не говорим колко главни пътища са в отвратително състояние,а за тях събирате винетки.За толкова години,в които събирате пари от винетки досега трябваше да шофираме по безупречни пътища.Само да вметна че годишната винетка във Швейцария струва 34 евро,на каква база в България плащаме 97 лева?
31
15
 
15
 
! Отговори
BAi HOI преди 4 години
Флорината си платил на Тиквата и на корумпирано-извратената МУ съдебна система и ся си джитка на воля, по живо, по здраво!!!А тиквата три папи плюс пияндурника Ишиас го милват по простата, куха чутура! Народе???????!!!!!!!
30
3
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
До До " само питамА защо трябва да се допитваш до някого , та дори и до мен за да направиш своя избор? Ти слабоинтелигентен ли си ? Имаш нужда някой да ти кавзва за кого да гласуваш ли ? И да, инжинер с две виши образования и успешен собствен бизнес, да смятам се за интелигентен . А ти ? И за да ме разбереш ще ти го кажа по-простичко. НЕ Е ПРАВИЛНО НЕГРАМОТНИ ХОРА ДА ИЗБИРАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА . лесно могат да бъдат излъгани . И ПАК да се питаме тоя идЕот кой го избра на власт .
29
3
 
14
 
! Отговори
отегчен преди 4 години
Ама то и "избор" ли има?
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на великия ни президент!Успял е да гласува!
27
18
 
21
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 4 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв безличен президент ?
26
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди всичко трябва прозрачност и това е, което обещава Манолова.
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами той както говори, излиза че за Фъндъ е гласувал. Ще ми се издигне в очите!
24
4
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Тези Избори са Пародия .Кой Плати Повече на Ръка , става Кмет .
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма кой да гласува не остана народ,нема хора когато една гора е унищожиш нема нищо.Това е в момента България,от прехода 1989 до сега нищо тотален фалит и мизерия,ако с две асфалтирани улици в София се говори за прогрес и развитие?
22
5
 
18
 
! Отговори
Това не е държава преди 4 години
Защо *** медии пик и блиц на диктатора Борисов дават уж предварителни резултати,прокурорски чадър ли има над тези медии това Северна Корея ли е,защо всеки си мълчи и така е години наред!?
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"държавния глава заяви:" -> "държавнияТ...". Аман от некадърни журналисти! Каквато ни е държавата, такава ни е и медията, и футболът, и управлението, и всичко останало!!! Барабар с тъпия ни народ, който пак ще си преизбере все същите! *** народ, слаба държава!
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза че Радев е избран с манипулация !
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е така малцинството вече е мнозинство, а те гласуват само срещу нещо дали ще е пари,кебапче,кюфте или печено пиле.
18
3
 
5
 
! Отговори
Само питам... преди 4 години
Само ЯВЕН вот ще обезсмисли манипулациите на изборите.Каква чак пък голяма тайна е принадлежноста на някой към дадена партия?Защо членуването в партия е явно а гласуването за тази партия е тайно?Някой би ли обяснил защо някой който години наред открито декларира партийната си принадлежност по форуми и пред хората изведнАж на избори би гласувал за нещо друго? И защо се допускат неграмотни, нискоинтелигентни лесно манипулиращи се хора да избират. Може ли да е правилен избора им ?
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам да гласувам, ама нямам желание..
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 % е срам и показва, че избирателите ги мразят и не ги искат. Само по селата е 90 %, но там няма хора и те не знаят за какво гласуват след като ГЕРБ и СДС с ДПС и ВМРО ги обезлюдиха.
15
9
 
15
 
! Отговори
Писна ми преди 4 години
от този Черногледко!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 123-то у-ще в Красна поляна е пълно с дромове. Гласуват като бесни!