Нинова: ГЕРБ даваха по 300 лв. за глас, а на нас ни взеха баницата

Социалистите черпили за Димитровден, полицията им отнела печивата
225
Нинова: ГЕРБ даваха по 300 лв. за глас, а на нас ни взеха баницата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

По 300 лева на глас давали управляващите на избиратели, за да пуснат бюлетина за тях на вота на 27 октомври, а полицаите изземали баниците на кандидатите на БСП, които черпели с тях за Димитровден. Това обвинение отправи от парламентарната трибуна червената шефка Корнелия Нинова.

Още по темата

Тя отсече, че и този път ясно са били видени пороците в изборния процес, които изкривяват реалния вот на гласоподавателите.

Според нея е имало „ужасяващо купуване на гласове“ в цялата страна.

„Под зоркия поглед на българските институции, МВР и властта арестуваше, задържаше, изземаше баници на кандидати на БСП, защото черпят с тях за Димитровден и МВР смята това за купуване на гласове, докато истинските купувачи на гласове, които са престъпници според НК, спокойно раздаваха по 300 лева на глас“, обвини тя.

„Разпитваха кандидат на БСП дали е бил физически роми, за да гласуват за него, а ромските махали под строй гласуваха за властта“, продължи тя с атаката.

Според нея на изборите ясно е проличал страха на хората, внушаван от управляващите.

„Властта беше употребена, за да плаши хората, те казваха - страх ме е от всички, че ще ми спрат тока, обяда от социалната кухня, че ще ме изгонят от работа“, скочи соцлидерката.

Тя  е убедена, че цялата държавна и общинска администрация под страх и по списък е гласувала за управляващите, защото в противен случай чиновниците щели да загубят работата си.

Според Нинова управляващите са насаждали жлъч, омраза, насъскване едни срещу други на принципа „разделяй и владее“

Тя отчете, че по предварителни данни 15% са невалидните бюлетини, което е шамар за всички политици.

„Ако не променим това, хората ще ни изгонят всички - и управляващи, и опозиция. Ниската избирателна активност показва апатия и недоверие, хората смятат, че всичко е предрешено, всички трябва да променим поведението си така, че избирателна активност да бъде по-висока и призовавам накрая българите, които искат това да се промени да гласуват, защото злоупотребите могат да се преодолеят само с висока избирателна активност“, обобщи тя.

А шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова я обвини,че използва парламентарната трибуна за предизборна агитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
16
 
! Отговори
1212 преди 4 години
Няма такава простотия
140
7
 
21
 
! Отговори
состин преди 4 години
Взеха и баницата на другарката Ниноваааа, рееееев и сополииии хахаххаха
139
4
 
17
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Ами не се учите другарко. На първите свободни избори БСП раздаваше капачки за буркани на гласувалите за тях. Оттогава изтече много вода, времената се промениха, но е всеизвестен факт, че комунист пари не дава!Да бяхте събрали червените милионери да дадат някой лев за купуване на гласове,макар че се съмнявам Р. ОВЧ. и другите да развържат кесията! Поне да бяхте отпуснали някой лев от парите на Саддам - къде 250 000 000 долара ви е дал! Не бъдете пинтии, че властта ще я гледате през крив макарон!
138
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какви честни избори говорим няма такова понятие. В деня на изборите на село един българин не можеше да мернеш, но за сметка на това тумби от малцинствата. Едва ли е нужно да споменавам защо са там и кой им плаща
137
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде ти т3з 300 лв? Само слушам лъжи от тея. Аз гласувам вече 15год и никога никой не ми предложил пари. Да сигурно някъде в някой село има селски баджанаци... Ама това по никакъв начин, не променя унищожителната победа на Герб. Хората видяха, че се прави нещо и няма как да кажеш на бялото черно. Тотален крах за компроментираното бспп. Време е да затваряйте и да си ходите. Младите, ще създадат нови партии с нови хора. Вие вече сте 0.
136
7
 
19
 
! Отговори
БЗНС преди 4 години
Я па тая - ами давай и ти по 300 лева ! Поне да беше казала,че ГЕРБ давали по 500 лева, че да хване дикиш ?! Лично ние не сме полуаили и по 30 дтотинки,а и нашите роднин и,познати,колеги и съседи -също ?! Какви врелеи-некипели бълнува госпожа ЛЪЖА ?! На нея ВЕЧНО другите й виновни - ха-ха-ха-ха-ха...
135
2
 
11
 
! Отговори
Sadia преди 4 години
Ninova e obeshtala da varne na dargavata Tehnospeksa zaedno s vsicki milioni,koito e specelila.Vece e gospogaNeistina,a me g-ga Laga.
134
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДРУГАРИТЕ КАТО ЗАГОВОРЯТ И ОТ УСТАТА ИМ ИЗЛИЗА ЗЛОБА, ОМРАЗА И ЗЛЪЧ.
133
9
 
20
 
! Отговори
не по........... преди 4 години
не по 300 лева а по 30 ако бяха дали ,то на урните щяха да гласуват 99% ,а някой щяха да гласуват по пет пъти
132
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нино... Никой немаше да ти вземе баницата, ако си бяхте спазили разпоредбите. Вашите номера бяха същите, преди 25 години. Само че, вие и закони не спазвахте. Затова, когато Станишката оглави тройния змей, хората проплакха яко и гласуваха за Бойко Борисов. 15 години след като Бойко Борисов влезе в политиката, хората още гледат с УЖАС на идеята, БСП да се върне на власт. Прави си сметката.
131
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а за балотажа по колко ще дават
130
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СержантС увеличаването на помощите, ромите ще гласуват за този, който им дава.
129
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде олан и ти си за дpъвникa
128
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 136Грешка, приятел. АКо даваш пари за гласове, даваш на пределени групи, а не на цялото население. Нйа0-дорбе работи именно при ниска избирателна активност. Знаеш, че ще вземеш едни 25000 гласа, ама ти трябват още 3-4000 - Дай на някой по 400 лева, да ти докаара гласове и готова работата. Ако тоя някой, не т докара гласовете, жална му майка после.
127
2
 
10
 
! Отговори
хах преди 4 години
До Анонимен 136Какви 90 % - те са дали на негламотните, които са управляеми. Не всички са подкупни та да дават на целокупния български народ.
126
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,това е най- противния човек ,който БСП са имали.Плюе Бойко,а кой даваше по 40лв за глас да дойде да види.БСП ,НЕ БОЙКО.И пак не нищо,просто не ги искат тези ***................хората.Нагли,лъжливи мръсни ,милионери искат да станат ...Милярдери.Крадене крадене и пак крадене.Това е КОРНЕЛКА
125
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ГЕРБ са давали по 300лв на глас, то избирателната активност щеше Да е 90% , а ГЕРБ да спечели всички общини и то с 90%.Бсп изхарчи парите си за *** и ПР реклама и сега нямат пари и за баница
124
3
 
13
 
! Отговори
сара преди 4 години
Може само със сигурност да се твърди, че нищо не е вечно. Все му идва времето и Видовия ден.
123
15
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Мразя комунистите и тази госпожа, но в случая говори истината. Просто погледнете ромските махали как са гласували. От там може да се заключи, кой е купил изборите. Лошото е, че това се знае от институциите, но те не реагират.
122
3
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Къшмеррр! Къшмерррр !