Тити Папазов: Ниската активност е обида за нацията

В местния вот трябвало да участват личности, а не партии
Обновена: 3 ное 2019 21:09 | 3 ное 2019 20:30, Камелия Цветанова
26

"Крайно време е на местни избори участие да започнат да вземат отделни личности, а не партии, смята треньорът на баскетболния "Левски-Лукойл" Константин Папазов.

"На тези избори гласувах и на двата тура, защото това е най-важното. Активност от близо 35% обаче е обида за нацията. Всички страдаме от това", коментира той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него фактите говорят сами за себе си и е ясно, че вотът често бива манипулиран.

Още по темата

"Ако някой е имал волята изборите да бъдат честни, то те щяха да бъдат такива. Това, че можеш да си продадеш гласа, доказва колко е ниско нивото на нацията. И цялото ни общество е виновно за това. А управляващите съответно ще се възползват", допълни още Тити Папазов.

По думите му българите се опитвали да бъдат много активни в периода на управлението на определена партия или личност. Често обаче онези, които не вземали участие в изборите, били най-активни в критиката.

На първия тур в София разликата между двамата кандидати – Йорданка Фандъкова, издигната от ГЕРБ и СДС, и независимата Мая Манолова, подкрепена от БСП и десни партии, беше 9%.

"Не се чувствам представена в нито един от двата случая. Но гласувах, защото смятам, че е много важно да се даде отпор на случващото се", посочи PR експертът Соня Момчилова.

По думите ѝ традиционно в София десните избиратели са онези, които ще определят крайния резултат от вота.

"Гласуването е нещо изключително отговорно. Хората по малките населени места обаче живеят в такава мизерия, че е напълно обясним фактът, че не се интересуват от избирателна активност, права и свободи", подчерта Момчилова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много харесвам определението за мижитурка в уикиречник като човек с дребна душица, който се страхува да се изправи горд.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиката, г-н Папазов е колективен "спорт". В "нормалните" държави отдвна са се ориентирали в това и избират партии, защото партиите имат политическа платформа и ресурс-експертен състав за да я приведат в действие."Една птичка пролет не прави" и носталгията на вашето поколение към "цветните революции" и пъстрите личности е в минало време.Иначе всички мижитурки, които са в законодателната власт, носят политическа отговорност за състояноето на държавата.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
избегаха индивидите, останаха само гнидите
10
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Спокойно българи, данданията - гласове, злоупотреба, ниска активност е типично еврейски тарикатлък, да се досетим че има избори, че се броят демек гласовете?! А е обикновено назначаване на посочените от "Много Горно Място". Термина е комунистически и 75 години не се поклаща.
9
1
 
16
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
А кой е " Тити Папазов ", че да казва кое, какво ?Някакъв авторитет ли е, учен, философ, велик политик и държавник ? Кой е тоя тип, че изобщо да го цитират и споменават ? Баскетболен треньор. И този тип ли ще поучава Българския народ и ще дава акъл на държавата ?
8
1
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Тоя клоун гербаджийски, който превърна един от най-силните ни някога отборни спортове в посмешище, точно той да се изказва е повече от комично ;) !!!
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя па, тя нацията не е у България отдавна!
6
0
 
14
 
! Отговори
По-скоро... преди 4 години
...телевизионните титита са обида за нацията, ама нейсе ;)
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами направете да се гласува не само "за" ами и "против" и тогава стойте и гледайте каква избирателна активност ще има. В крайна сметка ако 70% от хората гласуват че не искат еди-си-коя партия в парламента - то тази партия не бива да бъде допусната. Истинска демокрация!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормален Тити не ми се ходи да отбелязвам "не подкрепям никого", няма качествени политици. Никой няма да иска да изтърве качествен политик!
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще им светнат червената и синята лампа на Другарите Сеяндури дето се правят на управници. От 6 000 000 народ едва няколко стотин хиляди да гласуват това не им ли говори нещо. Това говори много лошо за всички които ламтят за пари и власт. Народа им показа Червен картон което във Футбола е знак че трябва да напуснат терена. А сеяндурите Власта. Така постъпват управниците в Белите държави. Но в Чер, ните нищо не се случва.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега участват личности магарета. Какви личности иска. Има мажоритарни избори за кмет. Тези искат да се забранят партиите, да се въведе фашистки режим, както е било от 1934 до 1944 година.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В местния вот трябвало да участват личности, а не партии"Еееее! Бочко не мое се разцепи, да се кандидатира навсякъде!