Варна преизбра Портних, в Пловдив новият кмет ще е Здравко Димитров

Двамата събират близо 60% от вота на своите съграждани
Обновена: 3 ное 2019 20:15 | 3 ное 2019 20:00, Красимир Ангелов
39
Варна преизбра Портних, в Пловдив новият кмет ще е Здравко Димитров
Снимка: Булфото

Иван Портних ще продължи да управлява Варна като кмет, а в Пловдив Здравко Димитров ще бъде наследникът на Иван Тотев, сочат резултатите от Exit Poll на "Gallup International" към 20 часа.

В морската столица, където Портних остана на по-малко от процент от победата на първи тур, настоящият кмет събра 61.3% от гласовете на варненци срещу 34.1% за Костадин Костадинов от партия "Възраждане". 4.6% от отишлите до урните са избрали опцията "Не подкрепям никого".

В Пловдив новият кмет ще бъде Здравко Димитров от ГЕРБ, който на балотажа събра 60.4% от гласовете на пловдивчани. За опонента му Славчо Атанасов от НФСБ и ВМРО са гласували 33.7% от отишлите до урните.

5.9% от хората са избрали опцията "Не подкрепям никого".

Така вторият по големина град в България отново ще бъде управляван от кмет на ГЕРБ, след като досегашният градоначалник Иван Тотев реши да не се кандидатира за нов мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да е зле положението, ще стане пъти по-зле ако Коцето Копейката беше яхнало властта.
20
2
 
4
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Има тук тъпани дето са се изказали че никой нищо не бил направил а тоя нароман бил направил нещо.Драги ми заслепен БЪЛГАРИНО.Този е изпълнителното джудже на мутри и на тиквата това което му кажат това прави.Има един господин които е написал 120 милиона и имали други като него да мислят и за това колко и откъде идват тези пари.Как така стана че изведнъж нашия град стана толкова богат и хвърля пари на вятъра за 4 киломтрово трасе коет днес блокирва много повече булевардите Владислав и Сливница.Но когато просна народ започне да хвали то бягаите далеко идва МОР
19
7
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
По време на Портних се отпуши Варна. Булевард Левски ще остане в сърцата на Варненци. Аз никога не бих гласувал за *** като Костадинов който поставя под въпрос целесъобразността на тази пътна артерия.
18
8
 
10
 
! Отговори
През шпионката преди 4 години
Най ми жал за Варна...едно време беше най-културния и чист град. А сега се разпада заради този украински евреин и полу-руснак с френски на ниво първи клас.
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което Потника направи за мандата си е уникално. Никога не съм предполагал, че някой от дебелогъзите ще погледне и кварталните улици. Ония толуп и пиянка Кирил Йорданов за 2 мандата нищо не бутна, а само лапаше! Евала Потник!
16
1
 
9
 
! Отговори
Марко преди 4 години
Как се сменят нещата , 90 - те години ми сервираше в стария град , сега кмет на Пловдив , бяха времена и бакшиши му оставях , ръка целуваше
15
3
 
7
 
! Отговори
AAAAA преди 4 години
Щом се радват на големите общини голямо пране на пари ще има.Беден народ.
14
6
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Народа пак гласува за партия, не за човек ... Типично ... Гласуват против ГЕРБ пък каквото ще да става...
13
15
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
селяните и хрантутниците обрекоха България!Гласувах против Граб с чувство на добре изпълнен патриотичен дълг,чист съм пред себе си и Бог!
12
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1СЛАВА НА партия герб!!! ВЕЧНА СЛАВА НА ДРУГАРЯ БОЙКО БОРИСОВ!!!ДА ЖИВЕЙ!!! СЛАВА!!! СЛАВА!!! СЛАВА!!!
11
2
 
3
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До шматка Двама кандидати са само ... Мисли ...
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9 Познах, не са в твоите :) Ако бяха в твоите, там щяха да бъдат 100те молиона !
9
8
 
12
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 8Какъв Мултигруп.Ти в кои години живееш.Ясно беше че ККостадинов нямаше да спечели но факта че събра над 30% е чудо.Другия път ще е той.Малко ми е загадка как така предната неделя Портних не стигна 50%а сега надхвърли 60.Откъде дойдоха тези гласове
8
6
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Само да запитам тоя Портниха: Брачед, как така не можехте да събаряте ромските къщи в Максуда преди време, а като се наложи да правите тоя нов проект който свързва Левски с езерото ги изринахте всички които се намираха на бъдещото трасе?И защо оставихте, брачед другите съборетини на ромите на 20 метра от булеварда? Щото не пречат на булеварда, а иначе и тях щяхте да съборите без проблем, но ако няма булевард нека си стоят незаконно викаш? Брачед, за разстрел сте и ти и шефа ти!
7
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 4 километра от топлата вода до Хеи-то Портниха пръсна 120 милиона. Специалисти казват че всичко това с кръговите му , с мостовете му струва най- много 100 милиона. Познайте в кой джоб са отишли другите 20 милиона.
6
7
 
39
 
! Отговори
Портних преди 4 години
Следващата ми задача ще е да направя квадратно кръстовище с формата на трапец.
5
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредна загуба Оставка на Корнелия ? Или тя смята че пак са спечелили изборите
4
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Комунистите пак не можаха да се наредят на трапезата. Пак цялата карта на България е синя."Картата е лилава. Такъв цвят се получава когато към червеното добавиш синьо и наречеш резултата "демократ".
3
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кацнал Портних на летището и хванал някакъв бакшиш:- Много бързам, за 10 мин. трябва да съм в общината, ако стигнем, плащам тройно!- Добре, но имам едно условие,трябва да ти вържа очите.- ОК, давай, че няма време!Спират пред общината за 7 мин.- Ко напрай, бе човек, откъде мина?- Ти луд ли си да ти кажа, и там да разкопаеш!
2
3
 
10
 
! Отговори
до Ха ха!!! преди 4 години
До Анонимен 2 - "Синя" като цвета на членската книжка на ББ! Както и на ЙФ и ЦЦ, да не продължавам...-------------ааа продължавай, продължавай, тази вечер ви е простено.