Косьо Марков: Очевидно е, че има нужда от промяна

Музикантът с коментар за местния вот, свободата и промените
20

Основателят на група "Тангра" Константин Марков коментира току-що миналия местен вот в предаването "Денят ON AIR"

"Това бяха едни грозни избори по различни причини. Гледам каква е реакцията на хората в интернет. Виждам как приятели с приятели се разделят. В последния момент някой възприема различна позиция, другия му се сърди. Очевидно е, че има нужда от някаква промяна. Въпросът е дали това е пътят към тази промяна", каза той.

Според него, надеждата за България да се превърне в една нормална държава, е останала напразна. Хората от неговото поколение, които са излизали и са протестирали, са останали разочаровани и не е учудващо, че сега ги няма, коментира Марков.
 
"От друга страна настъпи някакво царство на популизма. С някакви призиви се приканват хора да гласуват за един или друг кандидат. В един момент се получи така все едно да гасиш пожар с бензин", допълни басистът на "Тангра".

Той коментира още, че хората на изкуството са самотни и вглъбени в себе. Началото на Промяната е общата кауза, която е успяла да ги обедини. Те са излезли и са изразили своята позиция, но е последвало разочарование и периоди на излъгани надежди.

"Хората не си дават сметка колко са свободни в момента. Сега с една обикновена пластична карта можеш да обиколиш цяла Европа", коментира музикантът свободата, която имаме днес.

"Като пътуваме, виждам едни градове, които са обновени в немалка степен. Центровете са оправени, старите сгради са обновени. Виждам и друго - има всякакви кметове, излъчени от всякакви политически партии, но е важно какво правят те за своя собствен град", каза Марков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него и София е претърпяла много положителни промени през последните 10 години, но има и неща, които трябва да се оправят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
20
 
! Отговори
безмилостен преди 4 години
тоа доносник ли намерихте да питате
12
4
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "Мая губи яко": Пак ли си я копи-пействал тази п'ростотия? Под 5% разлика Фандъкова-Манолова, това ли е "яко губене"?. Употребена била. Упротребявай си мозъка за това, за което ще ти свърши нещо полезно, а не за жълти тролски стотинки.
11
2
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Щерю: И защо го пишеш това? Каква връзка има с темата. Сега сме 2019 година, не 1917-та. Това, което е ставало тогава е история. Днес живеят правнуците на това поколение от 1917-та.
10
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще ни облъчвате с герберасти, пребоядисани комунисти?
9
8
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
От 1917 г. комунистите все променят света - лагери, репресии, червен терор, пропагандни лъжи, *** лозунги и крадене на ком-върхушката от бедния народ в галактически размери. Живи просстаци, докопали се до власт и пари - еврео-комунисти...
8
7
 
14
 
! Отговори
гласоподавател преди 4 години
Аз не бих гласувал за Мая пожизнено. Ква промяна, кви пет лева. Ако някой иска да променя София с Мая, аз не искам промяна. Трябва нещо друго и то трябва да бъде родено след 1989 г необременено от социалистически идеи.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Косьо, на Фил Колинс дадоха ли му пожизнена пенсия. Човека преди време каза, стига ми толкова, достатъчно съм бил на подиума и се пенсионира. Получава си човека пенсията, която се полага на всеки поданик на кралството. Пол Макартни и Ринго стар, хленчат ли за пожизнени пенсии. Стига с тия привилегии. А, осъзнайте се малко.
6
10
 
15
 
! Отговори
Мая губи яко преди 4 години
В София Мая нямаше никакъв шанс. Майчето беше грозно употребена от БСП в местните избори и след голямата им загуба ще бъде захвърлена в забрава като по този начин хитрата ***(г-жа Лъжа) ще реши в своя полза лидерския си проблем в БСП.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4 прав си. Това става с протести. Трябва да понапънем малко управляващите, да видиш как веднага ще се изплашат за позициите си във власта и ще почнат да слушкат.
4
0
 
33
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Като ги махнеш ще дойдат други, и така още 30г.Не си ли оправим съдебната система никоя партия няма шанс.
3
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се махнат ГЕРБ, както и БСП. Двете най - мафиотски партии в България. БСП ни започнаха, ГЕРБ ще ни довършат. И двете структура са изградени от мафиоти, които са бивши комунисти от БКП. Трябва да се закрият за доброто на народа.
2
7
 
28
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Турското име "Тангра" също трябва да бъде премахнато- дедите ни изобщо не са го познавали!
1
9
 
31
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Една от най-важните промени,които са нужни е да се премахнат съвецките паметници от България.