Купен ромски вот, фалшива социология... и Фандъкова печели вота

От щаба на Манолова внасят жалба с искане за касиране до края на седмицата
Обновена: 4 ное 2019 18:08 | 4 ное 2019 14:57, Камелия Цветанова
233
Купен ромски вот, фалшива социология... и Фандъкова печели вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От щаба на загубилата на балотажа вчера кандидатка за кмет на София Мая Манолова поставиха под съмнение резултата от гласуването.

Според тях разликата от 5% между нея и Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, се дължала на купуване на гласове, попълването на празни протоколи от СИК и фалшиви резултатите от екзип половете в изборния ден.

Димитър Делчев смята, че социологическите проучвания тенденциозно през деня са показвали голяма разлика между Манолова и Фандъкова, за да се откажат гласоподавателите да отидат до урните с идеята, че битката е предрешена и печели ГЕРБ.

Още по темата

В края на деня се оказа, че това не е така, коментира той.

Според него има и има нарушения в ОИК, както и в секционнни комисии. 

Освен това 2300 недействителни бюлетини, колкото са отчетени на вота в София, будели притеснение.

"Всички знаем, че ако на тези избори имаше машинно гласуване, такива нямаше да има", коментира Делчев.

Той алармира още, че е имало и празни протоколи, издадени от някои секционни комисии само с подпис и печат.

Това според него означава, че комисии са издавали празен чек с цел по-късно да бъде попълнен, за да обслужва, тези които ги попълват.

От щаба на Манолова са подадени 23 сигнала за купени гласове.

В секциите в ромските махали вотът бил основно за Фандъкова.

"349 гласа в секция във "Факултета" за Фандъкова, а за Манолова само 26 гласа", посочи като пример Делчев.

Владислав Тодоров обясни, че при разлика от 20 000 гласа контролираният, купеният вот имат много голямо значение.

"Фандъкова е абсолютен хегемон в ромските секции във "Факултета", "Христо Ботев" и "Филиповци". 2500 гласа има само от няколко ромски секции във "Филиповци" и "Христо Ботев" в полза на Фандъкова. Такива неща обръщат вота и когато говорим и за фалшива социология, която умишлено обръщаше данни, резултатът е този", упрекна той.

Така че от щаба на Манолова подготвят жалба с искане за повторно преброяване на бюлетините, която ще внесат до края на седмицата.

Председателят на шаба на загубилата кандидатка за кмет Никола Вапцаров пък задочно се обърна към победителите от ГЕРБ: "Един сбирток ви дишаше във врата през цялото време и вие направихме цяла акробатика, за да си спасите София, но гражданите на София показаха недвусмислено, че промяната ще дойде скоро". 

А самата Манолова отказа да съобщи подробности около бъдещите си планове.

"На балотажа беше даде много важен политически знак и той е, че хора с различни политически убеждения пуснаха мост  помежду си, за да преборят едноличната власт. Не изгаряйте този мост, не го разрушавайте, костваше ми страшно много, той ще ви трябва в битката срещу едноличната власт", обърна се тя към столичани. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
8
 
16
 
! Отговори
Мая губи яко преди 4 години
В София Мая нямаше никакъв шанс. Майчето беше грозно употребена от БСП в местните избори и след голямата им загуба ще бъде захвърлена в забрава като по този начин хитрата ***(г-жа Лъжа) ще реши в своя полза лидерския си проблем в БСП.
155
11
 
17
 
! Отговори
Купени гласове преди 4 години
Костинбродската е купила най-много гласове в Филиповци, Факултета, Слатина, Курило. Гласовете за бесепето в тези райони са 2 пъти повече от предишните избори. По приблизителни изчисления г-жа Галева е изхарчила около 350000 лева за купуване на гласове. Въпреки това Костинбродската не можа да излъже гражданите и да узурпира властта в София
154
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троловете на БСП къде са? Да не са ги пуснали в отпуск заради спринта около изборите? Или са осъзнали истината че Българите си харесват ГЕРБ?
153
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Костинбродска беше спечелила, край на развитието на София. Щеше да спре всички действащи проекти, защото са на ГЕРБ. И щяхме да чакаме 2-3 години за нови, но нямаше да дочакаме, защото другарката всъщност се надява да стане президент чрез кметската позиция. А рибите, които се ловят на въдицата й е съвсем естествено да пийват студена водичка. Наздраве!
152
7
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
И сто иска да внесат - все тая. Манолова загуби изборите и е аут. Няма за припари до милиарда на Софийския бюджет. Мая няма да *** от Софийската баница...
151
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За едната гласуваха ромите, за другата пенционерите.
150
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Ludoto Lenche...tova be do 160
149
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е другата лyдa калинка Елена Йончева . Рева, рева докато не налапа кокала на евродепутатството. Сега тихо го гризе и ни стон не се чува от нея. Христоматиен пример за какво се борят социалистите - за кокала разбира се.
148
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво ГЕРБ, мачкай селя..нката!
147
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да забравя как на едни скорошни избори Червен Кольо цял ден даваше 20-тина % преднина на БСП, а накрая се оказа точно обратното - губят с поне 15%...
146
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Софиянци, сега ромите освен че ще се возят безплатно в транспорта ами си бетонираха още повече недосегаемоста. Да бяхте помислили малко, сега ще ви пребиват, крадат, изнасилват, още по лесно без да бъдат пипнати. Какъв позор да се радваш че си спечелил с ромските гласове, от вашите пари се даваха на ромите. Да ви е честито Софиянци.
145
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста предатели на дясното се намериха в София. Главно от Костовистката партия. На олигарсите не им харесва че ГЕРБ им спря контрабандата с цигари, алкохол и горива и се обединиха без значение на цвят и политическа принадлежност за да свалят Бойко. Майчето изкяри доста гласове от техните зомбирани привърженици.
144
20
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До хХх: Мая Манолова била срам? Хайде не ни пробутвай тези гербаджийски опорни точки. Мая Манолова като омбудсман е доказала че може да работи за хората. И за сметките на топлофикация, и за таксите за адвокатски услуги които събираха са сметка на клиентите си, и за работодателите, които не плащаха заплати и за какво ли още не. И тези, които гласуваха за нея са оценили това.А че не я избраха - причини много ГЕРБ наляха доста пари - имат ги. Но за пръв път много хора от гласуваха срещу статуквот
143
11
 
20
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Жалки напъни на лузърите, които нямат елементарно достойнство да признаят загубата. Абсолютно смешни и лъжливи аргументи, но дори и да е вярно (а то не е), 2500 ромски гласа и 1200 не действителни бюлетини не са 20 000.
142
1
 
16
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Комунистически мераци , баке...ха,ха,хааааа..Те никогане свършват!
141
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Картината в цялата страна показва и доказва ясно и категорично че има диктатора и че някой има стара опит от предишната ДС, има контролиран вот, заплахи за загуба на работа ако ... , купен вот и фалшивицирани протоколи. Що се отнася за жалбите в *** не важат защото нашия съд е политизиран и взима политически решения и действа в полза на политическата репресия
140
5
 
13
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "там пипнете": Фандъкова си я преизбраха пак тези, които не отидоха да гласуват. Десет процента повече избиратели щяха да елиминират купеният вот. В неделя гласът им имаше значение, днес и да са доволни и да не са, за гербаджиите е все едно. Далаверата си върви.
139
4
 
11
 
! Отговори
голямата търговия преди 4 години
До там пипнете е ,че за герп гласуват ВСИЧКИ държавни служители начело с учителите които не са неграмотни но продават гласа си за едно увеличение на заплатите си с 10 процента, ромите без помоща на 400 000 държани служители и на още толкова роднини не биха могли да сложат боко да управлява
138
2
 
5
 
! Отговори
там пипнете преди 4 години
До не се заблуждавайтеВ голямата търговия потърсете, в големите пари. Там е изборната каса. А тези, дето ги показват по телевизията го правят от мизерия, породена от необразованост, невежество и безработица. И както каза един "продавач" : "И яс искам леп да едем". От скъсаните му обувки излизаше един гол пръст, защото той нямаше чорапи.
137
4
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Вярно е, че 2300 недействителни бюлетини будят притеснение. Купеният вот - още повече. Но като се знае кой е назначил ЦИК, касиране на изборите в София няма как да се случи.А до 143: Според теб, след като някога са купували гласове, трябва да могат да купуват и сега, така ли?Е, тогава да се върнем към времето на Алековите герои Бочоолу, Дочоолу и Данко Хаирсъзина. Натам ли да вървим.