Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите в София

Инициативният комитет за издигането й ще я внесе в ОИК утре
Обновена: 10 ное 2019 18:00 | 10 ное 2019 17:50, Анисия Иванова
186
Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мая Манолова ще иска касиране на изборите за кмет на София, съобщиха от екипа й.

Утре, 11 ноември, от 15.00 ч. инициативният комитет за издигането на Манолова за граждански кандидат за кмет на София ще внесе жалба в Общинската избирателна комисия, в столицата, на ул. „Московска” 33-

В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред медиите по повод искането за касиране на изборните резултати.

На същото място, в 14.30 ч., нейният инициативен комитет слага началото на петиция за оспорване на резултата от изборите в София и с предложения за промени в изборните правила, сред които и въвеждането на машинно и електронно гласуване.

На балотажа в неделя Манолова загуби битката за София от настоящия кмет Йорданка Фандъкова. Разликата в гласовете между двете, според 100% протоколи, е 20 366 гласа. За Фандъкова са гласували 49.98%, а за Манолова – 45.13%.

От щаба на Манолова поставиха под съмнение резултата от гласуването. Според тях разликата от 5% между нея и Фандъкова се дължала на купуване на гласове, попълването на празни протоколи от СИК и фалшиви резултатите от екзип половете в изборния ден.

Димитър Делчев смята, че социологическите проучвания тенденциозно през деня са показвали голяма разлика между Манолова и Фандъкова, за да се откажат гласоподавателите да отидат до урните с идеята, че битката е предрешена и печели ГЕРБ. Според него има и има нарушения в ОИК, както и в секционнни комисии.

Освен това 2300 недействителни бюлетини, колкото са отчетени на вота в София, будели притеснение. Той алармира още, че е имало и празни протоколи, издадени от някои секционни комисии само с подпис и печат.

От щаба на Манолова са подадени 23 сигнала за купени гласове. В секциите в ромските махали вотът бил основно за Фандъкова.

Според председателя на Инициативния комитет - Никола Вапцаров, Манолова не е успяла да спечели кметската надпревара заради манипулации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
18
 
! Отговори
Реално преди 4 години
Може да е всякаква ама си ходи без охрана и хич не и пука или просто си е изпреварила времето!
37
16
 
14
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Това е една много мъдра жалба която има за цел софиянци евентуално да бъдат ощастливени със себеотрицателен, трудолюбив и с градивна визия за бъдеща София нов кмет! Защото ако г-жа ММанолова спечели, София ще цъфне моментално, нищо че е зима и нищо не цъфти. Цъфтежът ще се усети по насълзените от възбуда очи на софиянци, по въртенето на опашките на уличните кучета, по екзалтираното чуруликане на пернатите! Строежите ще започнат и всички ще пеят когато работят! Победа!
36
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майче,стига политика, бе. Що не опиташ да пропееш,ей ги Пайнер,Планета,7/8 на твоя приятел Слави?Все ще ти се чуе гласа, и на прическа го докарваш.Пък и вече ни дотегна!
35
6
 
23
 
! Отговори
Другари от БСП и ДБ преди 4 години
Трябва да се поддържа постоянна революционна обстановка ...........
34
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова и Радев употребиха Манолова и после я захвърлиха в килера като овехтяла вещ.
33
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оказа се креслива и злобна женица.
32
11
 
25
 
! Отговори
Трагедия преди 4 години
Тези комунисти от БСП и ДБ не могат дори да губят с достойнство !
31
10
 
21
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Ха-ха, а на арменския поп писа ли. Нелепи и смешни аргументи и без никакви сериозни доказателства.
30
17
 
14
 
! Отговори
Хам Хум преди 4 години
Ромската кметица Фанда е вечна тоест удобна за строителната мафия *** Мая не разбрали или се правиш!?
29
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мая Манолова22 По-мъж ли,ами тя се извини за аферата"Костинброд",с което си призна.Само мъжкото поведение на Борисов,който й прости,я отнесе на поста "омбутскман",от който слезе безславно.Мая да се върне в провинцията и в БСП,където й е мястото.
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За такава стъпка като кмет на европейска столица се правят предварителни социол.проучвания,при все това много десни хора с частен бизнес и собствена недв.сибственост живеят в столицата,Мая забрави и хората и семействата им заети в държавната администрация,всички те няма да гласуват за червен кандидат...много необмислени ходове!Предизвестена загуба!
27
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова - бита карта...непотребна.И за мажоретка в шоуто на Слави не става вече !
26
9
 
23
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
Без капка достойнство да признае, че е загубила.
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дааа7 Сега намери нова работа на подопечната,на БСП и Галеви.
24
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,хубава работа! Чак сега ли разбра, че от заигравката с разни "люспи",спечелиха районните кметове на ДБ,а ти изгоря като кюстендилска баница?Късно е либе - червена комитка,за кметска китка..
23
6
 
21
 
! Отговори
Не мога преди 4 години
До АнонименНе бих могла да го кажа по-добре от номер 18 - време е ММ да освободи медийното пространство!!!
22
25
 
13
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
Може да е всякаква,но е по мъж и от Борисов и от уж сините "лидери".За всички е ясно ,че изборите и то не само в София, бяха манипулирани,фалшифицирани и купени.Но само Мая има топки,за да го заяви.Царят е гол.
21
10
 
24
 
! Отговори
Нено преди 4 години
ТАЯ И ТЯ ОТКАЧИ
20
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката: червена Калинка на зелен фон !
19
9
 
29
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Манолова дезертира от службата си като Омбутсман, както депутатите на червената Мафия от Парламента.Да много плоско- като Омбудсман всички я обичахс, даже и на мен взе да ми харесва. Заряза благодарната работа, само за да угоди на ***.