Котката - най-добрият приятел на жената

Мъркащите животинки "връщат услугата" не само заради храната си
28 фев 2011 12:23,
66
Котката - най-добрият приятел на жената
Снимка: Reuters

Кучето е смятано за най-добрия приятел на човека с готовността си винаги да следва своя стопанин, докато котките са възприемани като надменни.

Данните от ново проучване показват, че пухкавите създания също създават социални взаимоотношения с хората, особено с жените, съобщи  "Дискавъри".

Авторите на проучването от университета на Виена са установили, че взаимоотношенията между човека и котката са по-сложни, отколкото се е смятало досега. Котката се привързва към хората като социални партньори, водена не само от интереса си да получи храна.

Изследователите са открили, че движещите сили в отношенията между хората и котките са почти еднакви с характерните единствено за човешките взаимоотношения.

За целите на проучването специалистите са наблюдавали в продължение на четири години 41 котки и техните стопани. Изследователите са установили, че писаните и собствениците им си влияят едни на други и че често взаимно контролират поведението си.

Най-силно взаимодействие учените са открили между екстровертните жени и младите активни котки. Оказало се също, че макар да имат много почитатели сред мъжете, писаните имат по-силни връзки с жените. Котките освен това помнят, че стопаните им са били мили с тях и "връщат услугата" в по-късен момент.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
8
 
! Отговори
не става бе преди 13 години
само кокошката не подлежи на дресировка
44
2
 
15
 
! Отговори
Атанасова преди 13 години
Господин КУЧЕ, чудесно име, много ви отива! Не мъчете животинката, като Ви липсват елементарни човешки качества и възпитание, подарете я! Тя не Ви е нужна! По същият начин, може да постъпите с жена Ви децата Ви,родителите Ви..! Късно е вече да разберете за какво служат тези "същества"!
43
2
 
16
 
! Отговори
mestessa преди 13 години
До скоро се смяташе,че котката се привързва към дома,а не към стопанина.За кучето обаче не е важно кой му дава храната и кой го разхожда.То само си избира човек от къщата,когото ще защитава.Поне с нашия доберман беше така.Когато ги обичаш,те се отплащат наистина.Винаги те послещат с радост и никога няма да те наранят с думи,както често правим с най-близките си хора.
42
9
 
10
 
! Отговори
меценат преди 13 години
А бе глупости. Мъжът е най-добрият приятел на жената :)))
41
1
 
36
 
! Отговори
k-rzaekipanadnesbg преди 13 години
а най добрият 4 крак приятел на мъжа е масата!
40
3
 
49
 
! Отговори
чичо Гошо преди 13 години
Котките са с характер, мнение, отношение и настроения. И не е вярно, че не изпълняват команди и не се учат - правят го с лекота, но само когато те искат. Много добре знаят кое е редно и кое не, но често не им изнася и си правят оглушки. Привързват се към стопанина си не по-малко отколкото кучетата.
39
2
 
34
 
! Отговори
счети преди 13 години
Грижили сме се за най-различни животни - кучета, котки, папагали, хамстери, зайци, костенурки, рибки, гълъби, малко жаби, наранени гларуси, таралеж и т.н. Това, което ми харесва при котките е, че не ти се натрапват, чистоплътни са, самостоятелни, със силен инстинкт за самосъхранение, но и предани по един специфичен начин! А ако искаш демонстрация на "слепа"любов, тогава "твоя човек" е кучето, но изисква доста повече "възпитание", за да постигнеш добри резултати. Животните просто са различни!
38
5
 
38
 
! Отговори
Иво преди 13 години
И кучето и котката изискват внимание и обич и отговарят със същото. Макар, че котките са малко по-своенравни и обичат да става каквото те си решат. Но в крайна сметка домашният любимец е член на семейството, а не роб.Аз лично предпочитам котки, просто нямам възможност сутрин да разхождам куче.Друг е въпросът, че понеже стана модерно, всеки втори *** с яке с пухчета на качулката има питбул, и се е възприело "истинските мъже" да имат куче, ама това ни е от манталитета(за справка - BMW, Golf)
37
7
 
14
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
СРАВНЕНА СЪС ''ЗМИИТЕ''...КОТКАТА Е ВЪРХЪТ.....
36
2
 
36
 
! Отговори
Машка преди 13 години
Имала съм куче, 14 години го гледах като дете, наложи се да го приспя на края. Сега гледкам котана вкъщи. Няма нищо общо между тях и получавата обич от тях. Котето е малко *** ;) ходи по мен като куче, понася мачкането, но с респект. Но аз смятам, че обичаш ли животно /без значение какво/ то ти отвръща с добро, а ти самият си малко по-обичащ ближния до теб.
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДАААААААААА, САМО КОТКАААААА И.....КОТАРАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
7
 
22
 
! Отговори
123456 преди 13 години
До 28: Всичко, което си описал за котката си, описва теб- животните са като господарите си, и ако ти си кротък, гальовен и толерантен човек, с търпение ще научиш котката си на изключителна дисциплина. Но явно не си! Всички дом.любимци са огледало на собствениците си!
33
8
 
28
 
! Отговори
До бай кот преди 13 години
Или баж КондюЕдва ли някога си имал котка. Може да са своеволни но са умни. И на мен точно това ми харесва в котката че е своеволно животно. Аз не искам роб аз искам домашен любимец. "П.с. можете да цъкате минуси колкото си искате, но това не променя фактите... "Кое според теб е факт според мен факт е че си *** и изостанал. Можеш дацъкаш ъъъ ЦЪКАШ минуси колкото си искаш но това не променя факта че си ***.
32
3
 
24
 
! Отговори
вет. преди 13 години
Много е лошо,когато някой реши да гледа животно, но без да е запознат с характера му,защото всяко животно има индивидуален характер. И ако кучето се привързва сляпо към стопанина си и може да го следва до гроб, то котката винаги си остава малко дива и недоверчива към човека, но това е свързано с природата й на хишник и силният инстинкт за самосъхранение. Та не случайно кучето е най-верният приятел на мъжа / само той така си мисли за собствено успокоение/V
31
3
 
53
 
! Отговори
88 преди 13 години
И кучетата и котките са много мили и предани животни,но за съжаление често не попадат на стопани.
30
10
 
11
 
! Отговори
кучето преди 13 години
до 29:Повярвай ми, хрумвало ми е неведнъж! Но предполагам че това ще е единствения момент в който ще прояви интелект и ще успее да се върне.до 30:Пич, честно да ти кажа по добре ми беше като "комплексар с куче", отколкото с "широкоскроен алтруист с котка" ;)
29
16
 
18
 
! Отговори
Фелини преди 13 години
Кучетата са за комплексирани задръстеняци с мания за величие.
28
29
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 13 години
Направи я на Батман и я метни през прозореца!
27
45
 
16
 
! Отговори
кучето преди 13 години
до 20:Прав си. По голяма грешка не бях правил от това да си вземем котка с жената.- Смърди- Като се разгони е пълна трагедия- Своенравна до безподобие- Надраскани, маси, мебели, столове..- Косми навсякъде- Не се научи къде не трябва да лежи дори и след 7-8-10 настъпвания...- Не се научи къде не трябва да се качва след Х на брой "подпомогнати" преземявания.Като малък имах куче, но такава чудесия не е било!
26
45
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по-глупаво, своенравно и надуто животно от котката! Мяу-мяу докато я нахраниш, после ти забива нокти и ти скача в гърба! Само бой ги оправя! Друго си е кучето - умно животно!

Спонсорирани публикации