Котката - най-добрият приятел на жената

Мъркащите животинки "връщат услугата" не само заради храната си
28 фев 2011 12:23,
66
Котката - най-добрият приятел на жената
Снимка: Reuters

Кучето е смятано за най-добрия приятел на човека с готовността си винаги да следва своя стопанин, докато котките са възприемани като надменни.

Данните от ново проучване показват, че пухкавите създания също създават социални взаимоотношения с хората, особено с жените, съобщи  "Дискавъри".

Авторите на проучването от университета на Виена са установили, че взаимоотношенията между човека и котката са по-сложни, отколкото се е смятало досега. Котката се привързва към хората като социални партньори, водена не само от интереса си да получи храна.

Изследователите са открили, че движещите сили в отношенията между хората и котките са почти еднакви с характерните единствено за човешките взаимоотношения.

За целите на проучването специалистите са наблюдавали в продължение на четири години 41 котки и техните стопани. Изследователите са установили, че писаните и собствениците им си влияят едни на други и че често взаимно контролират поведението си.

Най-силно взаимодействие учените са открили между екстровертните жени и младите активни котки. Оказало се също, че макар да имат много почитатели сред мъжете, писаните имат по-силни връзки с жените. Котките освен това помнят, че стопаните им са били мили с тях и "връщат услугата" в по-късен момент.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
29
 
! Отговори
счети преди 13 години
Тези тук журналисти наистина са "пишман"! Установено е, че при котките емоциите възникват по същия начин и области на мозъка като при хората!?!Заради биологичните им особености /нямат лицеви нерви, с които да изразяват емоции/, дълго време се е смятало, че са безчувствени, макар практиката да е различна - с наличието на съвременната техника безспорно е установено, че са умни, емоционални и "събират лошата"енергия, след което я трансформират в "добра"-вибрациите им са специфични..
24
50
 
6
 
! Отговори
възпитател преди 13 години
Аз моята котка така съм я дресирал с много бой, че е като куче вече! Я посегне да ме дере - бой с юмрук и веднага отскача. Да видиш на третия път дали смее да дере! Като й кажа седни и сяда... Но нещата стават с много възпитание и бой!
23
20
 
9
 
! Отговори
ТИГЪР преди 13 години
Мачката е за да се мачка редовно докато се подмокри от удоволствие.
22
14
 
5
 
! Отговори
dancho82 преди 13 години
e da!Te kotencata na jenite vinagi sa im bili nai-dobrite drujki,6toto ot tqh im zavisi nastroenieto!!A i si gi ma4kat i igraqt s tqh kogato si poiskat!!
21
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жената е най-добрия приятел на човека.....след кучето и коня.
20
5
 
15
 
! Отговори
Петров преди 13 години
Не знам дали сме виждали впряг от 40 котки, ама можем да повикаме някой техен по-голям брат да дърпа 40-те ти кучета барабар с шейната.
19
84
 
13
 
! Отговори
бай кот преди 13 години
Котката е изключително своеволно, глупаво, нагло, упорито и тъпо създание. Идеални са за отглеждане от мазохисти. Как може да научиш едно куче (дори от т.нар. "глупави" породи) на 7-8 неща за 1 седмица, а една котка не можеш да я научиш на 1 нещо за 7-8 месеца? Не искам повече тагива гадини вкъщи!П.с. можете да цъкате минуси колкото си искате, но това не променя фактите...
18
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кучетата и котките са доста по-умни от колкото ги мислим. И заслужават уважение.
17
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поздрави от моята котка Прита.Уморена от нощния сън легна да си почине.А някой във форума пита дали сме виждали котки да теглят шейни.Това е кучешка работа!
16
7
 
17
 
! Отговори
до 6 от ЖЕНА преди 13 години
Загуби баса!Омъжена съм от 22 години,нямам котка и мъжът ми не вони.
15
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оттам идва и прякора женските полови органи - ***!
14
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма и да видиш.Котките са умни животни с достойнство.Да си видял арменец минъор или общ работник?
13
4
 
39
 
! Отговори
обичам преди 13 години
обичам котките
12
6
 
54
 
! Отговори
Анонима преди 13 години
Искам да му кажа да този *** които искал да ги стреля че аз изкам да му застрелям топките и да ги сваря за десерт на моите животинки .Измети.като теб макар и човек бих предпочел да живее животното отколкото ти да омърсяваш света .
11
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой да е виждал - впряг с 40 котки да тегли шейна?
10
4
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
имала съм от малка котета с тях съм израснала това са наи любимите ми животинки ,като малка са ме преспивали,като голяма са ме успокоявали ,галенето,мъркането това са незаменими лечители на нервното ни ежедневие.Много ми липсват сега ,но не мога да ги гледам тъи като съм в чужда къща ./емигрантка чужд хляб яла.в чуждо легло спала /.но при наи малката възможност отново бих си взела мъркаща писана
9
22
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кучето е най-добрият приятел на човека, а котката на жената
8
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На английски "The *** is the best women's friend"Хе Хе Хе
7
94
 
9
 
! Отговори
коткомраз кучелюбов преди 13 години
Много обичам да ги стрелям, (котките) с въздушната пушка. Ха ха!
6
21
 
14
 
! Отговори
хех преди 13 години
Бас хващам, че си стара мома :):):)