Котката - най-добрият приятел на жената

Мъркащите животинки "връщат услугата" не само заради храната си
28 фев 2011 12:23,
66
Котката - най-добрият приятел на жената
Снимка: Reuters

Кучето е смятано за най-добрия приятел на човека с готовността си винаги да следва своя стопанин, докато котките са възприемани като надменни.

Данните от ново проучване показват, че пухкавите създания също създават социални взаимоотношения с хората, особено с жените, съобщи  "Дискавъри".

Авторите на проучването от университета на Виена са установили, че взаимоотношенията между човека и котката са по-сложни, отколкото се е смятало досега. Котката се привързва към хората като социални партньори, водена не само от интереса си да получи храна.

Изследователите са открили, че движещите сили в отношенията между хората и котките са почти еднакви с характерните единствено за човешките взаимоотношения.

За целите на проучването специалистите са наблюдавали в продължение на четири години 41 котки и техните стопани. Изследователите са установили, че писаните и собствениците им си влияят едни на други и че често взаимно контролират поведението си.

Най-силно взаимодействие учените са открили между екстровертните жени и младите активни котки. Оказало се също, че макар да имат много почитатели сред мъжете, писаните имат по-силни връзки с жените. Котките освен това помнят, че стопаните им са били мили с тях и "връщат услугата" в по-късен момент.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно обратното е, женските котки се галят предимно при мъже
4
16
 
51
 
! Отговори
ЖЕНА преди 13 години
По-добре вмирисана котка,отколкото вонящ на алкохол мъж!!!
3
26
 
51
 
! Отговори
кучемраз котколюб преди 13 години
Отдавна се знае и говори за котките, че били отмъстителни. Че ако ги биеш, после ти го връщат. Нормално, за умни същества като тях. Ето че ако се държиш с тях добре, и те се отнасят добре с теб. За мен котките са много по-добър вариант за домашно животно от сервилното куче. И са в пъти по-чисти от ***
2
5
 
68
 
! Отговори
bg преди 13 години
Абсолютно вярно. Имал съм 4 котки досега и мога да кажа, 4е не е просто безмозъчно животно
1
7
 
23
 
! Отговори
котьо котев преди 13 години
охххх коттьоооооооо