Бунт заради "вталяващите огледала" в моловете

"В пробната изглеждах фантастично, но вкъщи приличах на чувал с картофи!"
5 апр 2011 23:32, Елка Василева
76
Бунт заради "вталяващите огледала" в моловете
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хиляди англичанки са се разбунтували срещу практиката в пробните на големите молове да бъдат монтирани "вталяващи огледала", които с измама подтикват клиентките да си закупят стоката, информира италианската агенция АНСА.

Но веднъж завърнали се у дома, пременените с новия тоалет дами откриват грубата реалност - облеклото не ги прави толкова снажни, колкото са изглеждали в магазина. Гневните британки масово изразявали възмущението си във форумите на един от най-популярните женски сайтове на Острова - Mumsnet.

На подсъдимата скамейка били изправени магазините на най-популярните вериги за облекла, пише БТА. "Изглеждах фантастично в пробните на GAP с новия си спортен тоалет. Но когато се огледах вкъщи, приличах на чувал с картофи!", оплакала се пострадала във форума.

Търговците единодушно твърдят, че огледалата им не са "манипулирани" с цел постигането на лесни печалби. Според тях този мит трябвало да се причисли към градските легенди, които нямат нищо общо с действителността.

"Сънди таймс" обаче пуснал на проверка две свои репортерки из пробните в Лондон. Те заснели огледално отражение на кръгъл компактдиск във веригата H&M. На снимката CD-то имало ясно изразена овална, "вталяваща форма". При по-обстойна проверка се установило, че въпросното огледало било леко наклонено в основата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък, при всичките си претенции че поназнайвам някои неща, няма да се учудя, ако се разработват серии огледала с оптични ефекти, технологиите доста напреднаха. И ние си мислехме, че ще говорим за по-малко пари по мобилните, ама ни изтъркаляха яко пак, и в супера с грамаж от 100 гр. или бройка или 670 и т.н. Лъгане до дупка, докато откачим. А че онези са оли-та, 2 мнения няма.
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май по целият свят живее доста по-*** и необразован от нас народ. Ние знаем и в телевизията как снимат, и в киното. И на концерти и ревюта камерите са отдолу - фигурите изглеждат високи с дълги крака. И нисичките, когато няма с кого да ги сравниш, не са толкова ниски и т.н. Горките англичанки... жалба за хубост.... ама де ум, де. При тях май ни хубост, ни ум.
12
0
 
10
 
! Отговори
Деси преди 13 години
До 7- "таратанци". Цяла вечер цвилих кат' кон на твоя коментар. Благодаря :)
11
2
 
44
 
! Отговори
Огледалце, огледалце преди 13 години
"В пробната изглеждах фантастично, но вкъщи приличах на чувал с картофи!"- Спри да мухаш пръжки с лук..
10
2
 
25
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
Супер! Най-накрая някой да реагира на скапания шантаж с огледалата в магазините! Това го има и у нас, почти навсякъде! И, разбира се, възмутените клиенти не са българи...
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Инжинер-оптик-преписвал-на-изпита, има как *** - 8 клас по физика + 1 огледало и компакт диск да го изпробваш. Или се качи в колата си и погледни в страничните огледала и във вътрешното огледало. Когато, огледалото не е дирекнто насочено към наблюдателя, а е под наклон, отражението на далечната част на обекта трябва да пътува още повече, за да достигне очите на наблюдателя и това води до илюзията че е обекта е по-голям по равнината на наклона. Сферичните огледала премахват този ефект.
8
6
 
50
 
! Отговори
Оня преди 13 години
Каквото и да е огледалото, глиганът си остава глиган!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да не се морим да четем, може да пише /а и ние си го знаем/:Внимание - Навсякъде ни лъжат!!!!
6
2
 
58
 
! Отговори
таратанци преди 13 години
еми то не може да си *** и да се видиш в огледалото като антилопа. там ги е ударил хормона като при американците - поръчах си тениска от англия размер М - ползвам я за нощница, та да ми топли и коленцата.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това се постига и с подходяща светлина+наклонено огледало.Забележете, че в магазините за обувки тук, огледалата /подвижните/ са с наклон. Винаги изглежда по-елегантен крака.
4
4
 
37
 
! Отговори
sd преди 13 години
Abe sviniata si e svinia ogledaloto vinovno pak sega
3
13
 
8
 
! Отговори
инженер-оптик преди 13 години
Огледалото или е плоско и дава реално изображение или е вдлъбнато и умалява образа. Няма как да се наклони и да направи CD-то овално.
2
0
 
30
 
! Отговори
iKoko преди 13 години
МУААхахАхАхАхахаАХаХАХаХАХАХАХаХАХАХ
1
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълни глупачки!!! Магазините, че лъжат, лъжат. Това с наклона е ефекта на дългите крака, тук го практикуват откакто се помня. Но да се знаят какви чували са, а да се фантазират чак толкова в магазина...........Може и да е от музиката, която пускат там, тя изкривява повече.